Annie 22 Οκτωβρίου 2007 #1 Share 22 Οκτωβρίου 2007 Γεια σε ολους! Εχω βομβαρδιστει απο πληροφοριες! Εχω το ενυδρειο αδειο εδω και1 βδομαδα και φοβαμαι να το ξεκινησω! Εχω την εντυπωση πως η πωλητρια του pet shop δε ξερει πολυ καλα. Μου εδωσε χαλικι και αμμο και φιλτρο. Το ενυδρειο ειναι 72 λιτρων. Το μονο που εκανα ηταν να πλυνω το ενυδρειο με ξυδι (ειχε θαλασσινο νερο παλια και πολλη μπιχλα!) Τι κανω τωρα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Οκτωβρίου 2007 #2 Share 22 Οκτωβρίου 2007 Καλώς ήρθες! Πρώτα από όλα ψυχρεδύο... Είναι πολύ απλό αρκεί να κάνεις σωστά τα βήματα. Αρχικά πλένεις καλά την άμμο ή το χαλίκι (όποιο τελικά αποφασίσεις να βάλεις) ,το φίλτρο (πες μας ποιό είναι) και τα υλικά φίλτρου (αν δεν έχεις πάρει ακόμα να το συζητήσουμε) Βάζεις ή χαλίκι ή άμμο και εγκαθιστάς το φίλτρο (αν είναι εξωτερικό το φίλτρο, το σωληνάκι που φυσάει να μην έχει ροη προς αυτό που ρουφάει) Γεμίζεις το ενυδρείο, βάζεις τον θερμοστάτη (να είναι όλος μέσα στο νερό...ή βεντουζώνει στο τζάμι ή μπαίνει μέσα στο φίλτρο αν είναι εσωτερικό και αν έχει θέση για θερμοστάτη) βάζεις τη διακόσμηση που έχεις επιλέξει (πέτρες, ξύλα, και φυτά αν θες...ρώτα αν έχεις απορίες για αυτά...) και το αφήνεις να δουλέψει για μία μέρα χωρίς τίποτα άλλο. Βάζεις conditioner ή όπως κοινώς λέγεται, αντιχλώριο και το αφήνεις να δουλέψει άλλες 1-2 μέρες. Αρχίζεις να προσθέτεις σκεύασμα βακτηρίων που υπάρχει από αρκετές εταιρίες (sera,tetra... ρώτα αν δεν είσαι σίγουρη...) και μόλις τελειώσει και η διαδικασία πρόσθεσης βακτηρίων που διαρκεί κάπου στις 10 μέρες (χωρίς να ρίχνεις τροφή) αρχίζεις να προσθέτεις τα ψάρια που έχεις επιλέξει (και πάλι να ρωτήσεις για την επιλογή των ψαριών γιατί υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην συμβίωση και τις συνθήκες νερού για τα διάφορα είδη) Ο εμπειρότερος Σταμάτης ασχολείται με αυτή τη μέθοδο στρωσίματος και φτιάχνει ένα άρθρο από το οποίο θα έχεις βοήθεια στη συνέχεια. Σημείωση: επειδή και εγώ την πάτησα από άπειρο (?) υπάλληλο, πριν αποφασίσεις για το χαλίκι ή την άμμο που έχεις, δες μήπως το χαλίκι είναι χοντρό (0,3 cm+) πράγμα που θα σε δυσκολέψει με τα φυτά, αν βάλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 23 Οκτωβρίου 2007 #3 Share 23 Οκτωβρίου 2007 Καλωσόρισες στο Aquazone! Θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα νέο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία και σιγά σιγά θα φτιάξεις ένα πολύ καλό ενυδρείο! Δες κι εδώ: Τα πρώτα μου βήματα…, Ξεκινώντας και προχωρώντας σωστά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=5266 ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4546 Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iogi 23 Οκτωβρίου 2007 #4 Share 23 Οκτωβρίου 2007 Καλώς ήρθες, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος