Jump to content

Ερωτήσεις ενός αρχάριου

AGGELOS_1981

Recommended Posts

Καλώς όρισα και καλώς σας βρήκα!! καλά καταλάβατε...νέο μέλος.. χωρίς ενυδρείο.. χωρίς ψάρια.. με πολλές ερωτήσεις!!! Εδώ και αρκετούς μήνες με περιτριγυρίζει η σκέψη του ενυδρείου.. Η αρχική μου αγωνία είναι το τι ποσό χρημάτων μπορεί να φτάσουν τα πρώτα έξοδα(συμπεριλαμβανομένου κ του ενυδρείου φυσικά).έχω διαβάσει σχετικά στο διαδίκτυο αλλά οι τιμές ποικίλουν(λογικό δεν λέω...).Το θέμα είναι πως θέλω να αποφύγω να μπω σε ένα κατάστημα και να μου πουλήσουν ότι αυτοί θέλουν! Από ότι γνωρίζω πρέπει να βρω ένα μεγάλο για να είναι πιο βολικές οι εργασίες σε αυτό κ.τ.λ.π(Λύσεις του τύπου Carefour να τις ξεχνούσα?)..που μπορεί να φτάσει το συνολικό bujet μέχρι να φτάσω να βάλω ένα ψαράκι..? Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά του ενυδρείου μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω στην βοήθεια σας!!

:buttrock:

Καλωσήλθες!

Μάλλον πρέπει να διαλέξεις πρώτα τι ψάρια θέλεις να φιλοξενήσεις και μετά να βρείς το ενυδρείο και τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι.Κάθε ψαράκι χρειάζεται διαφορετικές συνθήκες νερού και χώρο λόγω μεγέθους.

Άρχισε να διαβάζεις και θα βρείς τη λύση,θα σε βοηθήσουν κι αυτοί που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

πιστεύω το ενυδρείο που δίνει το καρφουρ για αρχή είναι καλό έχω το 100λτ και είναι άψογο.

διάβασα πως δημιουργεί ένα πρόβλημα στο πίσω τζάμι λόγω υγρασίας!!το σκεπτικό μου να πάρω ένα ενυδρείο και μέτα να δώ τι ψαρακι να βάλω και πως να το διαμορφώσω είναι σκεπτικό αρχάριου?έλεγα κάτι σε χρυσοψαρακι η κάτι που να μοιάζει στον Νέμο...τι λετε εσείς?θελω ψαράκι που θα έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το αυτοκτονήσω απο άγνοια.Αγοράζοντας το ενυδρείο τι πρέπει να πάρω ακόμα?

Ευχαριστώ για τις πρώτες συμβουλές...!

διάβασα πως δημιουργεί ένα πρόβλημα στο πίσω τζάμι λόγω υγρασίας!!το σκεπτικό μου να πάρω ένα ενυδρείο και μέτα να δώ τι ψαρακι να βάλω και πως να το διαμορφώσω είναι σκεπτικό αρχάριου?έλεγα κάτι σε χρυσοψαρακι η κάτι που να μοιάζει στον Νέμο...τι λετε εσείς?θελω ψαράκι που θα έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το αυτοκτονήσω απο άγνοια.Αγοράζοντας το ενυδρείο τι πρέπει να πάρω ακόμα?

Ευχαριστώ για τις πρώτες συμβουλές...!

Δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι αν και είναι μερικών χρονών.Ας πειραματιστής σε κάτι φτηνό για αρχή,έτσι και αλλιώς δεν θα παραμηνεις στο 100αρη

Καλως Ορισες στην παρεα μας.

Το 100αρι του carefour ειναι μια καλη επιλογή για αρχή στην τιμη τον 99€ (Γιατι το εχω δει και κοντα στα 150 που δεν συμφερει)

Από εκει και περα θα χρειαστεις, χαλικι για το βυθό, ισως και λιγο υποστρωμα για ευκολα φυτα (κλαδεμματα δωρεαν κυκλοφορουν συνεχεια), σιγουρα βιολογικο υλικο στο φιλτρο σου, καποια τεστ για το νερο σου και εισαι ετοιμος για αρχή. Χονδρικά κανενα 200€ για αρχη.

Να ξερεις παντως οτι το χομπι μας δεν ειναι και απο τα πιο οικονομικά. Και αν κολλήσεις, θα του ριχνεις χρηματα συνεχεια.

Όσο για τον Νεμο ειναι θαλασσινος, οπότε προς το παρον ξεχνα τον...

Τι ψαράκια θα ηταν καλά για αρχή?μπορώ να εμπηστευτώ τις συμβουλές ενός πωλητή ή έχετε πεσει θύμα παραπληροφώρησης και εσείς? Με ενδιαφέρει περισσότερο το να αντέξουν στις πρώτες κακουχίες λ'ογω αδεξιοτητάς μου και 'επειτα η ομορφία τους..

Ευχαριστώ και πάλι για την καθοδήγηση...

Καταρχήν τους πωλητές, εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων, ΔΕΝ τους εμπιστευεσαι.

Διαβαζεις εδω μεσα τα αρθρα για τους αρχαριους, κυρίως για το στρώσιμο του ενυδρείου και ΠΡΙΝ βαλεις ψαρια το συζητάμε.

Το τι ψαρια θα βαλεις εξαρταται από το μεγεθος του ενυδρειου που τελικά θα πάρεις και από τις μετρησεις που θα κανεις στο νερό σου.

Μας ενδιαφερει κυριως το ph η γενική (GH) και η ανθρακικη (KH) σκληροτητα.

Η συμβουλη μου ειναι:

Διαβασμα ΠΡΙΝ κανεις οτιδηποτε. Οι λαθος κινησεις στοιχίζουν και σε χρήμα και σε ψυχική ηρεμία (στεναχώρια)...

Επίσης θα πρέπει να αποφασίσεις αν θες ένα είδος ψαριών ή περισσότερα (κοινωνικό ενυδρείο)

Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να επιλέξεις μη επιθετικά ψαράκια και φυσικά ότι και να διαλέξεις θα πρέπει να φροντίσεις να μάθεις το τελικό μέγεθος που θα φτάσουν.

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Καλό θα ήταν να αρχίσεις να μελετάς τα άρθρα του φόρουμ και να ανοίξεις ένα νέο θέμα στο γλυκό νερό!

Έτσι θα μπορείς να λάβεις ευκολότερα την βοήθεια που ζητάς!

Καλή συνέχεια!

καλώς ήρθες!το χόμπυ είναι ακριβούτσικο γιατί για αρχή ενυδρείο, φίλτρο βιολογικό εξωτερικό, υλικά φίλτρου, αεραντλίες , θερμοστάτες, λιπάσματα για φυτά,υποστρώματα, φυτά, ψάρια, τροφές κλπ υπολόγιζε γύρω στα 300 ευρώ και να έχεις υποψη σου πως εκτός απο τροφές, βιταμίνες, τεστ και τα φάρμακα κοστίζουν και ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα σου έρχεται τσιμπημένος. Αν το αγαπάς πολύ τότε μόνο ξεκίνα για να μην μετανοιώσεις και τα παρατήσεις.

Καλησπέρα και σημερα!!

Νομίζω πως βρηκα ενυδρείο... :buttrock: το pet city στα Βριλίσσια εχει 22% (όχι 25%)στα ενυδρεία και δώρο το επιπλάκι της βάσης..Είναι Γερμανικο.(γνωστή μάρκα..σιγουρα εσείς την ξέρετε)(110 λίτρα, 240 euro). Οταν λες καίει ρεύμα φαντάζομαι σαν ψυγείο ή κάτι αντίστοιχο...

Θα σου προτεινα το ενυδρειο του carefour για αρχη!Το εχω σχεδον ενα χρονο χωρις κανενα προβλημα(120λιτρα).

Η τιμη του παιζει μεταξυ 120-140 ευρω μαζι με τη βαση!! (πριν κανα μηνα το ειχαν ειδικη προσφορα 99 ευρω)

Για τη καταναλωση ρευματος θα διαφωνησω!! (θερμοστατης,φωτισμος δεν δουλευουν συνεχεια).

Για αρχη θα χρειαστεις βιολογικο υλικο,υποστρωμα,διακοσμητικα.

Αεραντλια δεν την θεωρω απαραιτητη ουτε εξωτερικο φιλτρο (με νορμαλ ιχθυοφορτωση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...