mahites9 12 Σεπτεμβρίου 2007 #1 Share 12 Σεπτεμβρίου 2007 καλησπέρα,έχω ένα 150λτ ενυδρείο στο οποίο τηα τοποτθετήσω ρεδ βελλυ σε μικρή ηλικία. Κάπου διάβασα, αλλά δε θυμάμαι που, ότι είναι καλο σε ενυδρείο με πιράνχας ο φωτισμόςε να μην είναι πολύ έντονος και για αυτό μπορούμε να τυλίξουμε αλουμινόχαρτο γύρω από τις λάμπες.ισχύει κάτι τέτοιο???? κάποια άλλη καλή ιδέα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 13 Σεπτεμβρίου 2007 #2 Share 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά για το πόσο έντονος πρέπει να είναι ο φωτισμός σε ένα πιρανχοενυδρείο, πάντως αλουμινόχαρτο γύρω από τις λάμπες μη βάλεις! Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις το φωτισμό σου, είναι να εισάγεις φυτά επιφανείας, τα οποία εκτός από σκιές, θα προσφέρουν και στην ποιότητα του νερού σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 13 Σεπτεμβρίου 2007 Author #3 Share 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ευχαρτιστώ πολύ φίλε μου, όταν λες επιφανειακά φυτά φαντάζομαι εννοείς με ρίζεσ και μεγάλα σε ύψος έτσι?έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 13 Σεπτεμβρίου 2007 #4 Share 13 Σεπτεμβρίου 2007 Ανάλογα με τις παραμέτρους νερού σου, μπορείς να διαλέξεις και τι σου αρέσει σε εμφάνιση... Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην ιστοσελίδα της τρόπικα εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 13 Σεπτεμβρίου 2007 #5 Share 13 Σεπτεμβρίου 2007 Καλυτερα να χρησιμοποιησεις φυσικους τροπος οπωσ την τοποθετηση μεγαλων ριζων οπου φερνει πιο κοντα στο φυσικο τους περιβαλλον και δινουν στο νερο μια κιτρινινη αποχρωση οπου το κανει πιο σκουρο.Υπαρχουν και σκευασματα Black Water αλλα θα αποδειχτουν ασυμφορα για την τσεπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 14 Σεπτεμβρίου 2007 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορεις εαν δεν θελεις να εχεις δυνατο φωτισμο να βαλεις και επιπλεοντα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 14 Σεπτεμβρίου 2007 Author #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 όταν λες επιπλέοντα φυτά φαντάζομαι εννοείς με ρίζεσ και μεγάλα σε ύψος έτσι ή όχι?έχεις να μου προτείνεις κάποια συγκεκριμένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 14 Σεπτεμβρίου 2007 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 Όταν λέμε επιφανειακά φυτά, εννοούμε κάτι σαν αυτό ή αυτό! Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα είδη φυτών που μπορείς να βάλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 14 Σεπτεμβρίου 2007 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 Κερατοφυλλο να το αφησεις να επιπλεει θα εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahites9 14 Σεπτεμβρίου 2007 Author #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 ευχαριστώ πολύ παιδιά. μήπως μπορείτε να μου πείτε την επίσημη ονομασία του κερατόφυλλου για να το δω?ή ένα λινκ με φότο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 14 Σεπτεμβρίου 2007 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2007 Ceratophyllum demersum http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=242 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος