Jump to content

Να συνεχισω?

fotojohn

Recommended Posts

φυσιολογικη η εξατμιση σου..τι να πω και εγω που στο 75ρακι μου ,αυτες τις καυτες μερες εχω σχεδον 4 λιτρα ημερησιως..!!!!

οσο για το ψαρακι σου,παρατηρηση,και μονο παρατηρηση θα σε σωσει απο πολλα,και βαζε και μπολικο σκορδακι στη διατροφη του.....

• Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κρυβεται συχνα στο βραχο οταν ταιζω βγαινει παντα και τρωει και με ορεξη....οταν βγαινει απο το βραχο φαινεται σαν να εχει μια απωλεια χρωματος...μεσα σε λιγα λεπτα ειναι παλι με εντονα χρωματα....τι να πω!!!!!!

αν και φυσιολογικο για το ειδος του συγκεκριμενου ψαριου,αυτο που βλεπεις,εντουτοις νομιζω οτι με προσθηκη σπυρουλινας ποτισμενης με σκορδοζουμο,θα του ενισχυσεις το ανοσοποιητικο του συστημα καθως και το χρωμα του...

Δυστυχως εχασα το μπλου τανγκ μου...το κακο ειναι οτι δεν το βλεπω καν και φοβαμαι που μπορει να ειναι μεσα.....:buttrock:

τελευταία φορα που το είδα φαινονταν τα κόκκαλα του και διαφανιζε σκεφτηκα να το βγαλω τοτε μα..ηλπιζα....^_^

Φιλε μου και εμενα το ιδιο κανει εδω και 3 μερες...χθες μαλιστα ηταν πρισμενο και λιγο το σωμα του κατω απο τα βραγχια του.Σημερα δεν ηταν.Ελπιζω να μην εχει την ιδια καταληξη ^_^ Παντως ελπιζω απλα να ειναι στην τρυπα του και να μην εχει βγει... :buttrock:

• 2 months later...

υστερα απο ενα περιεργο καλοκαιρι, αν και ακομα καλοκαιρι εχουμε, το ενυδρειακι μου επιβιωνει.

Δυστυχως μεσα στο καλοκαρι εχασα το μπλου τανγκ τη γαριδα μου και την εφυλλια μου η οποια ισως την παλευει.απο τα 4 κλαδακια εχει επιζησει ενα το οποιο το βλεπω να αναβιωνει.ανεβασα kh και ασβεστιο για να δω.λογω μετακομισης του ενυδρειου λογω ανακαινισης δωματιου...επανεστησα το βραχο που κουνηθηκε..κανα μηνα τωρα η αλγη δεν λεει να υποχωρησει.αλλαγεσ ανα 15 μερεσ και 2πλασιασα περιπου τα αντιφωσφορικα της σικεμ...δεν ξερω τι αλλο...!!!! :)

post-1571-1225966947_thumb.jpg

post-1571-1225966971_thumb.jpg

λεω να προβω σε σταδιακη καταργηση του βιολογικου φιλτρου...μεσα σε ποσο χρονικο διαστημα να το κανω...?

αν δεν το συντηρείς σωστά .. καλύτερα να το καταργήσεις ..

δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν το κάνεις άμεσα

• 2 weeks later...

H αλγη παει να με πνιξει.ειναι μαλακη σα χνουδη...δεν ξερω τι πραξω.εχω αφαιρεσει τα βιολογικα(3/5)για να μην αποβάλλουν νιτρικά απο το εξ.φιλτρο και εχω σκοπο να τα βγαλω ολα στην επομενη αλλαγη..λογω απομακρυνσης του βιολογικου ριχνω για καμια 10 μερες τωρα στο νερο stability seachem και marine safe start tetra.να την αφαιρεσω με το χερι δεν μπορω...δεν πιανεται ουσιαστικα...!!!!!!στο φιλτρο εχω αντιφωφορο της seachem...λιγο παραπανω απο οτι αναλογει...ειλικρινα δεν ξερω...

Να το ποιάσουμε λίγο απο την αρχή?

1. Οσμωση?

2. Κυκλοφορία?

3. Φωτισμός (τύπος, ηλικία, ώρες)

4. Αντιφωσφορος?

5. Ταισμα?

6. αλγοφάγοι οργανισμοί?

οσμωση δυστυχως οχι

κυκλοφορια 3 κυκλοφορητες

φωτισμος γυρω στους 5-6 μηνεσ 2 σερα 12000 και μια ακτινικη

αντιφωσφορος ανεφερα σικεμ γυρω στα 90ml

ταισμα κυριλε

αλγοβοροι ουδειςεχω 3 ερημιτεσ δεν μπορω να βαλω σαλιγκαρια και τι να βαλω στα 50 λιτρα!

Το οτι το νερό σου προέρχεται απο τη βρύση μπορεί να ειναι ενας παραγοντας. Το νερο στην περιοχή σου το έχεις μετρήσει?

12 ωρες ειναι παρα πολλές για το ενυδρείο, 7 ωρες ειναι οκ!

Χρειαζεσαι αλγοφάγους οργανισμούς!

3 χρονια που το εχω νερο της βρυσης βαζω..και 12 ωρες το ειχα παντα.

να βαλω εναν αστερια?

εξαλλου νερο της βρυσης...πως να το αλλαξω...οταν λες να το μετρησω...ως προσ τι?

θα μειωσω τη φωτοπεριοδο σε 8 ωρεσ ακτινικη 7 τις λευκες....

Σταδιακα τη μειωση του φωτισμού

Το οτι βαζεις εδώ και χρόνια νερο της βρύσης δεν σημαίνει κάτι... Μετρα σκληρότητα, PO4, NO3...

• 1 month later...

καλησπερα παιδια καλη χρονια...ο,τι καλυτερο για ολους τους ανθρωπους!!!

παιδες εχω φρικαρει με το ριφακι μου...σκεφτομουν τωρα στις γιοτρεσ να επαιρνα ενα στα 180 λιτρα μα ετσι οπως εχω απηυδησει...δεν ξερω...

το ριφακι μου ειναι στα 50 λιτρα με 6 κιλα ζωντανο βραχο.μεσα εχει 4 κοραλλια (η εφυλλια απο το καλοκαιρι,οση επεζησε, εχει μπλιτσαρει και δεν λεει να φτιαξει βεβαια),3 ψαρακια,κατι ερημιτες, μια γαριδα και εχω δει και κατι σαλιγκαρια τελευταια που πιστευα οτι θα μου τα ειχαν ξεκανει οι ερημιτεσ..

Εδω και 2 μηνες καπου τωρα δουλευω το εξωτ φιλτρο μονο χημικα, καργα το σκιμερ και εχω τρεις κυκλοφορητες(χωρις την εξοδο του εχειμ).

ολα φαινονται οτι ειναι καλα...εκτος απο την αλγη...το ενυδρειο μου μοιαζει απιστευτα "βρωμικο".

χαμηλωσα τις ωρες φωτισμου μα τιποτε.ρωτησα εναν χομπιστα σε ενα πετ σοπ,οχι τον ιδιοκτητη μα πελατη, και δεν μου προτεινε κατι αλγοβορο μιας και μου λεει οτι και αυτα θα αποβαλλουν αποβλητα και δεν ειναι τοσο λυση...ποσο αλγη λεει θα φαει....

οι λαμπες ειναι 3 τ8 τις εχω κανα 6 μηνο...δεν ξερω αν χρηζουν αντικαταστασης μα το προβλημα το εχω απο πιο πριν...σκεφτηκα να αλλαξω το φωτισμο και να βαλω κανενα προβολακι με καμια ακτινικη μα ολοι μου λενε οτι τοτε η αλγη θα εκτοξευστει.

προχτηες εκανα αλλαγη πανω απο τα 3/4 χωρις πλακα μα δεν βλεπω βελτιωση...δεν ξερω τι αλλο να κανω. ο φωτισμος εχεισ μειωθει σε ωρες μα τιποτε...

δεν μπορω να το ευχαριστηθω με τιποτε...και να πω οτι δεν το φροντιζω...το πολυ ανα 15 μερες κανω αλλαγη..τελευταια εκανα ανα εβδομαδα ενα μερος μα και παλι... :huh:

τα κοραλλια μου εχουν καλη ανπτυξη και εχουν απλωθει και αλλου στο ενυδρειο...μου ερχεται να τα παρατησω.νοιωθω οτι ο μονος λογος που δουλευω για αυτο το ενυδρειο ειναι η προσπαθεια μου να απαλλαγω απο την πρασινη σαν μαλλια αλγη και οχι στο να ευχαριστιεμαι το συστημα μου...τι να κανω...?????

οι μετρησεις μου...

αλατοτητα 1024

kh 9

mg 1280

ca 440

po4 0

no2,no3 0

nh3 0

ph 8.2

post-1571-1231079673_thumb.jpg

post-1571-1231079728_thumb.jpg

post-1571-1231079749_thumb.jpg

Φρέσκα χημικά καλής ποιότητας και βελτίωση της κυκλοφορίας, την οποία δεν μπορώ να διακρίνω, για καλύτερη οξυγόνωση. Είναι τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ ακολουθώντας τους ίδιους ρυθμούς συντήρησης για αρκετούς μήνες, αφού το skimmer ελάχιστα βοηθάει.

δεν ειναι ημερων μα μπορω να πω μηνων.οταν κατεργησα το βιολογικο φιλτρο φανηκε να υποχωρει σε αρκετα αισθητο σημειο.ειχα χαρει.συνεχισα τις αλλαγες μου κανονικα μα και παλι...εγινε ετσι.

να ρωτησω.μεσα στο δωματιο εχω το ερ κοντισιον που μου προκαλει πολυ εξατμιση.καθε μερα συμπληρωνω ενα ποτηρι νερο απιονισμενο...μεσα σε αυτο προσθετω αλλωτε μαγνησιο, αλλωτε ΚΗ αλλωτε ασβεστιο...αναλογα...μηπως φταιει αυτο?

πηρα ενα τεστ της σαλιφερτ για ΚΗ. εχει τρια μπουκαλακια. το μπουκαλακι αλκαλινιτυ τσεκ σολουτιον 7,4 dKH +/- 0,3 που εχει μεσα που το χρησιμοποιω ρε παιδια ξερει κανεισ?

πηρα ενα τεστ της σαλιφερτ για ΚΗ. εχει τρια μπουκαλακια. το μπουκαλακι αλκαλινιτυ τσεκ σολουτιον 7,4 dKH +/- 0,3 που εχει μεσα που το χρησιμοποιω ρε παιδια ξερει κανεισ?

οχι δεν το χρησιμοποιεις αυτο απλα με αυτο τσεκαρεις αν μετραει καλα το τεστ

''Λοιπον το τεστ τελικα γινετε εως εξης:

Βαζουμε 4 ml απο την μεγαλη συριγγα στον δοκιμαστικο σωληνα

μετα τοποθετουμε την πλαστικη μυτουλα στην μικρη συριγγα και τραβαμε απο το μπουκαλακι του kh 1 ml

στην συνεχεια ριχνουμε σταγονα σταγονα στο δοκιμαστικο σωληνα, αυτο απο διαφανο που ειναι στην αρχη

αρχιζει κ γινετε μπλε ανοιχτο σινεχιζουμε να ριχνουμε τις σταγονες μας μεχρι απο μπλε να γινει ανοιχτο ροζ

τοτε σταματαμε γυρναμε την συριγγα με την μυτη προς τα πανω κ κοιταμε την κορυφη του μαυρου πατου της συριγγας

και περνουμε την μετρηση''

πηρα και εναν αστερια για καθαρισμο και εβαλα μεσα..για να δουμε...δεν μπορω να το παρατησω παντως με τιποτα...μου προτειναν να αλλαξω αραγωνιτη...ισχυει?θα εχει αποτελεσμα και η βιολογια???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...