evripidis 13 Σεπτεμβρίου 2011 #101 Share 13 Σεπτεμβρίου 2011 Προσθέτω σε κάθε αλλαγή, στα λίτρα που αλλάζω. Το νερό μένει σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες μαζί με το αντιχλώριο. Θεωρητικά βέβαια θα έπρεπε να μην υπάρχει χλώριο μετά από αυτό το διάστημα, αλλά για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 18 Σεπτεμβρίου 2015 #102 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν χρησιμοποιώ αντιχλώριο, στο τροπικό κάνω προετοιμασία με τύρφη και άνθρακα, στα υπόλοιπα 2 ενυδρεία κρύου νερού βάζω νερό από τη βρύση αφου πρώτα περάσει από οικιακό φίλτρο άνθρακα που έχω για αυτή τη δουλειά, αντιχλώριο βέβαια υπάρχει για ώρα ανάγκης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 30 Νοεμβρίου 2015 #103 Share 30 Νοεμβρίου 2015 Νερο απο προφιλτρα οσμωσης στο ενα ενυδρειο και στο αλλο (επειδη ειναι σε αλλο χωρο και δεν εχω δευτερη οσμωση) αγορασα δυο προφιλτρα (14 ευρω) και παιρνω νερο απο εκει.Αντιχλωριο υπαρχει για περιπτωση αναγκης μονο και κυριως για τον τριτο λογο του πρωτου ποστ,δηλαδη για καποιες προστατευτικες ουσιες για τα ψαρια πχ aloe vera,η το prime που δεσμευει και αμμωνια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 2 Δεκεμβρίου 2015 #104 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Χρησιμοπιώ ΠΑΝΤΑ αντιχλώριο γιατί ΠΑΝΤΑ υπάρχει (έστω και στο ένα εκατομμύριο) πιθανότητα να υπάρχει όντως αυτό το νέο φάρμακο και να βλάψει τα καημένα τα ψαράκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 2 Δεκεμβρίου 2015 #105 Share 2 Δεκεμβρίου 2015 Χρησιμοπιώ ΠΑΝΤΑ αντιχλώριο γιατί ΠΑΝΤΑ υπάρχει (έστω και στο ένα εκατομμύριο) πιθανότητα να υπάρχει όντως αυτό το νέο φάρμακο και να βλάψει τα καημένα τα ψαράκια Ποιο νέο φάρμακο να υπάρχει που θα βλάψει τα ψάρια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 13 Δεκεμβρίου 2015 #106 Share 13 Δεκεμβρίου 2015 Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα οπότε πάντα βάζω στο νερό αλλαγής την αναγραφόμενη ποσότητα αντιχλωρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anl 19 Ιουλίου 2019 #107 Share 19 Ιουλίου 2019 Αντιχλωριο πάντα στο νερό αλλαγής και το κρατάω μια μέρα περίπου να πάρει θερμοκρασία δωματίου δέκα χρόνια τώρα. Δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Την ήμερα αλλαγής έχω το φως σβηστό και χωρίς τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms 19 Ιουλίου 2019 #108 Share 19 Ιουλίου 2019 (edited) Προετοιμασία πάντα μια μέρα πριν με δοσολογία ανάλογα τα λίτρα αλλαγής με κυκλοφορητή. Τον χειμώνα πάντα με θερμοστάτη. Το καλοκαίρι όλα τα ενυδρεία λειτουργούν χωρίς θερμοστάτη και άρα η θερμοκρασία και ενυδρείων και κουβά είναι δωματίου. Αλλαγή σφουγγαριών και βαμβακιού ανά δύο εβδομάδες όχι την ημέρα της αλλαγής σε προετοιμασμένο νερό. Ξέπλυμα σωληνώσεων του εξωτερικού fluval μια φορά τον μήνα πάλι σε αποχλωριοποιημενο νερό. Έγινε επεξεργασία 19 Ιουλίου 2019 - Panagiotis Dms-Xgs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 20 Ιουλίου 2019 #109 Share 20 Ιουλίου 2019 Στο νερό αλλαγής μόνο για 15-30 λεπτά με κυκλοφορητή. Δοκίμασα και με 24ωρη ανάδευση 2-3 αλλαγές και γέμισα άλγες. Άσε που δε βρίσκω λόγο να περιμένω μια μέρα αφού τα σκευάσματα υπόσχονται άμεση απωχλωρίωση. Ίδια θερμοκρασία απλά και τέλος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος