Jump to content

αγορα φυτων

gerolikos

Recommended Posts

καλημερα σε ολους

εχω ενα ενυδρειο 80 λιτρα με μολυ γκαπι κ τετρα νεον επισεις με καμια 35 μικρα μολυ κ γκαπι

εβλεπα πριν μια σελιδα του site περι αναγνωρισης των φυτων

θελω λοιπον να σας ρωτησω εγω που δεν εχω υποστρομα για φυτα στο ενυδρειο μου μπορω να βαλω κανενα ζωντανο απο αυτα θα μου αρεζε αυτο που κολαει στις πετρες κ γινετε σαν χαλι.

αλλα παλι δεν ξερω αν μπορω να βαλω κατι τετοιο.

καθε βοηθεια δεκτη!!!!! :thumbup:

Σαφώς και μπορείς να βάλεις φυτά.

Ενδεχομένως να χρειαστεί να τα υποβοηθήσεις με κάποιες ταμπλέτες όσον αφορά τις ρίζες τους.

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει αρκετός φωτισμός στο ενυδρείο σου.

Τέλος ίσως χρειαστείς και κάποιο λίπασμα.

Όλα αυτά τα "ίσως" και "ενδεχομένως" είναι γιατί δεν ξέρω τί φυτά από αυτά που είδες,θα θες να βάλεις.

Το φυτό αυτό που λες ονομάζεται Java Moss.

edit:

Καλό θα ήταν να αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου, ο,τιδήποτε ψεύτικο υπάρχει.

Να είναι πιο κοντά στη φύση δηλαδή.

Τα μωρα γκάπυ τί θα τα κάνεις;

Έγινε επεξεργασία - nikoskon

Υπαρχουν πολλα ευκολα φυτα που μπορεις να βαλεις και δεν χρειαζονται υποστρωμα οπως ολα τα ειδη Ανουμπιας,Βαλισνεριες και ολα τα ειδη Εχινοδωρους.

Σαφώς και μπορείς να βάλεις φυτά.

Ενδεχομένως να χρειαστεί να τα υποβοηθήσεις με κάποιες ταμπλέτες όσον αφορά τις ρίζες τους.

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει αρκετός φωτισμός στο ενυδρείο σου.

Τέλος ίσως χρειαστείς και κάποιο λίπασμα.

Όλα αυτά τα "ίσως" και "ενδεχομένως" είναι γιατί δεν ξέρω τί φυτά από αυτά που είδες,θα θες να βάλεις.

Το φυτό αυτό που λες ονομάζεται Java Moss.

edit:

Καλό θα ήταν να αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου, ο,τιδήποτε ψεύτικο υπάρχει.

Να είναι πιο κοντά στη φύση δηλαδή.

Τα μωρα γκάπυ τί θα τα κάνεις;

Τα μικρα θα τα κρατησω οσο για τα φυτα εσεις να μου πειτε.

δεν ξερω κ δεν εχω κ τιποτα στο μυαλο μου.βασικα θελω κατι απλο κ να αντεχη να μην ειναι ευαισθητα κ γενικα κατι που να μην θελει υποστρωμα.

τωρα πειτε μου εσεις τι προτεινετε ωστε να ψαξω να τα δω κ οτι μου αρεσει να βαλω.

βασικα ποσα μπορω να βαλω μεσα στο 80αρη

ευχαριστω για τις απαντησεις

kai kati allo paidia an ginete doste moy k thn aggliki leksi sto fito poy moy proteinete gia na mporo na ta bro

Δεν μας λες πουθενα για τον φωτισμο σου...

Aν εχεις χρονο ξεκινα το διαβασμα απο εδω..

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=2 και μεχρι τελους. :thumbup:

Πιστευω να σε ευκολυνει σε οτι αφορα τις απαιτησεις των διαφορων φυτων.Ετσι θα δεις και αλλες απαιτησεις π.χ. σε φωτισμο, των φυτων πραγμα που θα σε γλιτωσει απο διαφορες περιπετειες και εξοδα...

οταν λες για τον φωτισμο σου????

τι εννοεις?

εχω μια λαμπα 25βατ λευκη !

πρεπει να εχω ειδικο φωτισμο για τα φυτα ?

και αν ναι τι πρπει να παρω κ πως να το χρησιμοποιω??

η λαμπα ειναι 15 watt εκανα λαθος κ ειναι λευκη

βασικα βρηκα καποια και ειναι

microsorum pteropus

Java Moss

αnubias barteri

crinum natans

hygrophila polysperma

ceratophyllum_demersum

echinodorus ozelot

τι απο ολα αυτα δεν θελει υποστρωμα κ γενικα ειναι ανθεκτικο σε πατατες που μπορει να γινουν?

τι ειναι δηλαδη για αρχαριους σε θεματα φυτων

Γερόλυκε ένα ένα...

Λοιπόν,

τα φυτά που παραθέτεις είναι ok...

Απλά φρόντισε να προσθέσεις στο ενυδρείο άλλη μια λάμπα 15Watts τουλάχιστον.

Και διάβασε και το άρθρο που σου παρατέθηκε...

βασικα βρηκα καποια και ειναι

microsorum pteropus

Java Moss

αnubias barteri

crinum natans

hygrophila polysperma

ceratophyllum_demersum

echinodorus ozelot

τι απο ολα αυτα δεν θελει υποστρωμα κ γενικα ειναι ανθεκτικο σε πατατες που μπορει να γινουν?

τι ειναι δηλαδη για αρχαριους σε θεματα φυτων

Εχω όλα τα φυτά που παραθέτεις (ένα από κάθε είδος) εκτός από την Java Moss (Vesicularia dubyana) στο Rekord 110 (καθαρά λίτρα 86). Δεν έχω υπόστρωμα, μόνο λεπτό χαλίκι. Βάζω κάθε τόσο υγρό λίπασμα Flourish και Flourish Excel. Ο φωτισμός μου είναι δύο λάμπες των 18 W.

Γενικά τα φυτά δεν έχουν πρόβλημα, το μόνο "πρόβλημα" που μπορεί να παρατηρήσεις είναι η πολύ γρήγορη ανάπτυξη της hygrophila polysperma και του ceratophyllum_demersum, οπότε θα χρειαστείς ένα καλό ψαλίδι.

Μία παρατήρηση, άσχετη με το θέμα: Αν τα μωρά γκαπάκια μεγαλώσουν θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο, ο πληθυσμός θα είναι υπερβολικά μεγάλος για 80 λίτρα... Το ίδιο ισχύει και γα το 40λιτρο με τα χρυσόψαρα που βλέπω στο προφίλ σου, αυτά τα λίτρα είναι καλά για ένα μόνο...

Αυτά από μένα, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια.

Σιγουρα τα παραπανω που σου ειπαν οι συμφουριστες θα σε βοηθησουν. :thumbup:

-Επισης καλα θα ειναι να προσθεσεις ακομη μια λαμπα που να βοηθαει την αναπτυξη των φυτων αλλα και να

αποδιδει πιο ομορφα τα χρωματα των ψαριων σου. Τετοιες λαμπες θα βρεις στο εμποριο σε διαφορες μαρκες

Osram (την Fluora θα παρεις), Sylvania(Gro-lux) κ.λ.π.

Ετσι θα εχεις φωτισμο περιπου στο (15+15watt)/80lit=0,4watt/lit πραγμα που θα σε βοηθησει στη σωστη υγεια-αναπτυξη των φυτων σου

Κανε καμια αναζητηση στο Forum για να δεις σχετικα θεματα αλλα και το πως μπορεις να προσθεσεις 2η λαμπα(αν πιανουν και λιγο τα χερια σου... :hysterical:

gerolikos, είναι όλα όπως σου τα είπαν τα παιδιά, και για το υπόστρωμα και για τα φυτά που επέλεξες + την java moss να προσθέσω.

Σίγουρα όμως κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη μιας 2ης 15άρας. Κοίταξε λίγο το manual γιατί το professional το δίνει με δύο 15άρες

http://www.cheapet.gr/catalog/images/pages...um/cayman60.htm

Λογικά το καπάκι θα είναι ίδιο οπότε ελπίζω ότι θα χρειασθείς μόνο να περάσεις τις καλωδιώσεις, να πιάσεις τα αδιάβροχα ντουί στο καπάκι και την λάμπα.

gerolikos, είναι όλα όπως σου τα είπαν τα παιδιά, και για το υπόστρωμα και για τα φυτά που επέλεξες + την java moss να προσθέσω.

Σίγουρα όμως κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη μιας 2ης 15άρας. Κοίταξε λίγο το manual γιατί το professional το δίνει με δύο 15άρες

http://www.cheapet.gr/catalog/images/pages...um/cayman60.htm

Λογικά το καπάκι θα είναι ίδιο οπότε ελπίζω ότι θα χρειασθείς μόνο να περάσεις τις καλωδιώσεις, να πιάσεις τα αδιάβροχα ντουί στο καπάκι και την λάμπα.

Φιλε chrisx εχει χωρο απο οτι βλεπω για αλλη μια λαμπα τωρα τα ντουι που μπορω να τα βρω?

Απο το καταστημα που πηρα το ενυδρειο μηπως?

δεν θα πρπει να αλλαξω κ το starter?

ευχαριστω παντος πολυ παιδια

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν βρεις στην περιοχή σου. Ρώτα στο κατάστημα που το πήρες, ή γενικώς σε καταστήματα με ενυδρειακά, ή καλύτερα σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά υλικά. Αν δεν το έχουν μπορούν να το παραγγείλουν. Σίγουρα υπάρχει σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη κάποια από τα παιδιά εδώ μπορεί να σε βοηθήσουν. Άλλη λύση είναι να το παραγγείλεις μαζί με κάτι άλλο που μπορεί να χρειάζεσαι από εδώ :

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ccb...ils/anid/123201

σε κάποια μαζική παραγγελία που μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν τα μεταφορικά.

Ναι βέβαια θα χρειαστείς κι ένα δεύτερο starter αλλά αυτό το βρίσκεις σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρολογικά. Εκεί ζήτα και τα πιαστράκια Ω (έτσι συνήθως τα λένε λόγω σχήματος- αυτά θα κρατάνε την λάμπα και με την σειρά τους θα τα πιάσεις κάπου στο καπάκι).

Το ίδιο ballast λογικά θα αντέξει και τις 2 λάμπες, αλλά για να στο πω σίγουρα θα κοιτάξω λίγο τα χαρακτηριστικά του.

Για συνδεσμολογία κοίτα εδώ :

http://members.misty.com/don/f-lamp.html#wd9

Ολα αυτα που σου αναφερει ο Crisx οτι πρεπει να αγορασεις θα τα βρεις σε καταστηματα με

ηλεκτρολογικα ειδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...