Jump to content

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΑΓΟΥΡΑ - ΞΥΣΙΜΟ!

Recommended Posts

Kε Βαγιωνάκη μάλλον οι εξαιρέσεις είναι δύο αφού κι εγώ δυστυχώς έχω λάβα στο βυθό μου, και 2 cory aeneus, των οποίων τα μουστάκια έχουν καταστραφεί τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά αυτά συνεχίζουν να ζουν κανονικά και είναι και ζωηρώτατα. :busted_cop:

7164[/snapback]

Παρολα αυτα,, δεν σημαινει οτι καποιο corys καπου να παθει την ιδια και ζημια και να καταφερει να επιβιβιωση.......

ολα ειναι πιθανα.....

• 1 year later...

Εχω ακριβώς τα ιδια συμπτώματα!!!! Δηλαδή η θεραπεία εγινε με προσθηκη ενυδρειακου αλατιου + general tonic. Το general tonic ποιας εταιρειας ειναι ? ειναι το ιδιο με το bactopur της sera?

εσύ βλέπεις αποτέλεσμα;

οχι, τουλαχιστον οχι ακομα.....Μαλλον χειροτερευουν.....

Μπορείς σε παρακαλώ να ανοίξεις ένα νέο θέμα με αναλυτική περιγραφή και φωτογραφία .

εδώ έχουν γραφτεί πολλά και δεν ξέρω αν όλα όσα λέγονται ανταποκρινοντε στη περίπτωση τη δικιά σου.

καλησπερα και απο εμενα

συνεχιζω σε αυτο το ποστ

γιατι αντιμετωπιζω τα ιδια συμπτωματα με τον filoxeno :hysterical:

με την μονη διαφορα οτι το ενυδρειο μου εχει εκτος απο guppy , 3 sae και 6 cory sterbai

ph 7,15

μετρησεις αψογες εδω και 10 μηνες

την τελευταια βδομαδα εχουν παρουσιασει απιστευτη φαγουρα τα SAE και ορισμενα Guppy

μαλιστα ενα guppy φαινεται και λιγο "σκιμενη" η ουρα του

τα sae δεν δειχνουν κανενα αλλο ορατο σημαδι παρα μονο την φαγουρα

δεν μπορω να προχωρησω σε θεραπεια με αλατι διοτι το ενυδρειο μου ειναι φυτεμενο

και δεν νομιζω να αντεξουν τα φυτα...

θα μπορουσα ισω να ριξω τα αρρωστα ψαρακια σε νερο με αλατι :hysterical:

και αν ναι για ποση ωρα και σε τι διαλυμα ?

θελω να αποφυγω εαν ειναι δυνατον μια γενικευμενη θεραπεια σε ολο το ενυδρειο

καθως εχω μικρα guppy που δεν φαινονται να εχουν επηρεαστει απο αυτη την "φαγουρα"

αλλα και νεογεννητα apple snail τα οποια επηρεαζονται πολυ απο οποιαδηποτε μεταβολη του νερου

εχει κανεις καποια ιδεα

τι μπορει να ειναι ?

και πως θα το θεραπευσω :hysterical:

προς το παρω εχω αυξηση την θερμοκρασια απο τους 25 στους 28

Σε πρώτη φάση βάλε ΕΚΤΟΖΟΝ .

Και σε δεύτερη κανε μας μια ποιο λεπτομερή περιγραφή σε ένα νέο θέμα που θα άνοιξης .

Απο αυτά που έχουν γραφτεί ποιο πάνω έχεις κάνει τίποτα ;

Πριν 4 μηνες ειχα το ιδιο προβλημα ξυσιματος με τις αμερικανικες κιχλιδες. Αυτο που χρησιμοποιησα, εκτος απο την αυξηση της θερμοκρασιας, ηταν το προταζολ και το αποτελεσμα ηταν θετικο και καλυτερο θεωρω απο το εκτοζον που χρησιμοποιησα σε αλλη περιπτωση. Η θεραπεια διαρκει 24 ωρες αν θυμαμαι καλα, και μετα θελει μια γεναια αλλαγη νερου.

Πριν 4 μηνες ειχα το ιδιο προβλημα ξυσιματος με τις αμερικανικες κιχλιδες. Αυτο που χρησιμοποιησα, εκτος απο την αυξηση της θερμοκρασιας, ηταν το προταζολ και το αποτελεσμα ηταν θετικο και καλυτερο θεωρω απο το εκτοζον που χρησιμοποιησα σε αλλη περιπτωση. Η θεραπεια διαρκει 24 ωρες αν θυμαμαι καλα, και μετα θελει μια γεναια αλλαγη νερου.

Από το πρωί παρακολυθώ ένα θυληκό acei να κάνει ένα στιγμιαίο ξύσιμο πάνω στις πέτρες. Κάποιες

στιγμές το επαναλαμβάνει για 1-2 λεπτά και μετά ηρεμεί για κανά 10λεπτο. Δεν έχει τίποτε από σημάδια

και δείχνει υγιές - από όρεξη για φαγητό ... σαν τρελό. ΣΗΜΕΡΑ το αγόρασα.

Σήμερα έκανα μία μεγάλη αλλαγή νερού και χρησιμοποίησα τα συνήθη σκευάσματα (αντιχλώριο,

λίγα βακτήρια, trace malawi). Η σκληρότητα ίσως είνα λίγο ανεβασμένη - έβαλα τρεις επιπλέον πέτρες.

ph 8,2 αμμωνία και νιτρώση 0 νιτρικά 5 (βλ. αλλαγή νερού).

Είναι ίδια περίπτωση με τις προηγούμενες; Να ανεβάσω θερμοκρασία; Τα προταζόλ και εκτοζον δεν

τα έχω - άρα πάω για Δευτέρα απόγευμα. Μπορώ να κάνω ίποτα μέχρι τότε;

Κι εμενα οι αφρικανες μου ριχνουν κατι ξυσιματα σποραδικα. Δεν εμφανιζουν ανωμαλιες στο δερμα ομως. Τι μπορω να κανω για αυτο? Το μελος filoxenos για ποσο καιρο ακομα θα ειναι με BAN? Θα ηθελα να μαθω τελικα τι εγινε με τα cory γιατι σκοπευω να βαλω cory σε ενα ενυδρειο μου και αν ειναι να μου κανουν τετοια το φοβαμε.

Το μελος filoxenos για ποσο καιρο ακομα θα ειναι με BAN?

εις τους αιωνες των αιωνων....... :hysterical:

ΠΑΡΑΘΕΣΗ(Stelios_Rjk @ 17/11/2007, 23:41:43)

Το μελος filoxenos για ποσο καιρο ακομα θα ειναι με BAN?

εις τους αιωνες των αιωνων.....

έχει γίνει κατι???????/

Σε πρώτη φάση βάλε ΕΚΤΟΖΟΝ .

Σταματη, :hysterical: βλεπω ΕΚΤΟΖΟΝ και αγιος ο θεος ε? :hysterical:

μαλιστα ενα guppy φαινεται και λιγο "σκιμενη" η ουρα του

προς το παρω εχω αυξηση την θερμοκρασια απο τους 25 στους 28

Mια απο τα ιδια......

post-5064-1195388524_thumb.jpg

post-5064-1195388594_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - imichal

Παρακαλώ πολύ ανοίξτε καινούργια θέματα με λεπτομέρειες γύρω από το ιστορικό του ενυδρείου και των ψαριών η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική .

Η μόνη απάντηση κοινή σε όλους είναι ότι όλοι μπορείτε να κανεται χρήση του ΕΚΤΟΖΟΝ και από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε (αν μπορουμε ) για το κάθε ένα ξεχωριστά τι μπορεί να χρησιμοποίηση .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...