Big Blue 7 Μαίου 2009 Author #376 Share 7 Μαίου 2009 Αν αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ blue tang και Λευκόστερνου και θέλεις να ακούσεις κι άλλες γνώμες εγώ προσωπικά ψηφίζω υπέρ του Λευκόστερνου. Το blue tang δεν είναι λιγότερο επιρρεπές στο ick συν ότι ο Λευκόστρενος θα σου φάει πολύ μα πολύ περισσότερη άλγη από το τεμπέλικο σε αυτό το τομέα blue tang. O Λευκόστερνος είναι και καλύτερος κολυμβητής, θα χαίρεσαι να τον βλέπεις και θα είναι πάντα στο προσκήνιο. Ότι ψάρι και να πάρεις τελικά μη το πάρεις large ΙΜΟ, προτίμησε medium. Ένα μεγάλο ψάρι εκτός του ότι είναι ακριβότερο προσαρμόζεται δυσκολότερα στο ενυδρείο. Δεν το πήρα τελικά...περισσότερο αύριο γιατί τα μάτια μου κλείνουν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 7 Μαίου 2009 #377 Share 7 Μαίου 2009 Αν αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ blue tang και Λευκόστερνου και θέλεις να ακούσεις κι άλλες γνώμες εγώ προσωπικά ψηφίζω υπέρ του Λευκόστερνου. Το blue tang δεν είναι λιγότερο επιρρεπές στο ick συν ότι ο Λευκόστρενος θα σου φάει πολύ μα πολύ περισσότερη άλγη από το τεμπέλικο σε αυτό το τομέα blue tang. O Λευκόστερνος είναι και καλύτερος κολυμβητής, θα χαίρεσαι να τον βλέπεις και θα είναι πάντα στο προσκήνιο. Ότι ψάρι και να πάρεις τελικά μη το πάρεις large ΙΜΟ, προτίμησε medium. Ένα μεγάλο ψάρι εκτός του ότι είναι ακριβότερο προσαρμόζεται δυσκολότερα στο ενυδρείο. +1 Ειδικα στο θέμα μεγεθος θεωρω πως θα πρεπει να ειναι ιδιο σε σχεση παντα με τα ψαρια που ειναι ηδη μεσα. Απλα ο λευκοστερνος ειναι λιγο πιο τσαμπουκας Βεβαια μπορεις να βαλεις και λιγο πιο ανθεκτικα Tang οπως Yellow ή Purple Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 7 Μαίου 2009 Author #378 Share 7 Μαίου 2009 +1 Ειδικα στο θέμα μεγεθος θεωρω πως θα πρεπει να ειναι ιδιο σε σχεση παντα με τα ψαρια που ειναι ηδη μεσα. Απλα ο λευκοστερνος ειναι λιγο πιο τσαμπουκας Βεβαια μπορεις να βαλεις και λιγο πιο ανθεκτικα Tang οπως Yellow ή Purple Επειδή είμαι Τανγκάκιας!!! έχψ Yellow και μάλιστα μεγάλο.Γενικά τα περισσότερα ψάρια στο ενυδρείο μου δεν είναι μικρά...βοηθαει και ο όγκος των λίτρων γιά αυτό. Πάντως προσωπικά προτιμώ απο εμφάνιση την Ντόρυ μιά που το στύλ του Λευκόστερνου φέρνει και με άλα tang όπως του Ιαπωνέζου που έχω...άσε που Λευκόστερνος με Ιαπωνέζο, θα γίνει το έλα να δείς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 8 Μαίου 2009 #379 Share 8 Μαίου 2009 Καλα μην νομιζεις και εμενα ο Sohal που ειναι Acanthurus παιζει ξυλο με το Yellow που ειναι Zebrasoma, δεν βγαζεις ακρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 8 Μαίου 2009 #380 Share 8 Μαίου 2009 Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει στο ίδιο ενυδρείο να κρατήσουμε A.Japonicus μαζί με A.Leucosternon αργά η γρήγορα, κατά κανονα γρήγορα θα επικρατήσει το πιο δυνατό από τα δυο οπου συνήθως είναι ο Α.leucosternon.Αυτο ισχύει και για μεγάλα ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Μαίου 2009 Author #381 Share 9 Μαίου 2009 Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει στο ίδιο ενυδρείο να κρατήσουμε A.Japonicus μαζί με A.Leucosternon αργά η γρήγορα, κατά κανονα γρήγορα θα επικρατήσει το πιο δυνατό από τα δυο οπου συνήθως είναι ο Α.leucosternon.Αυτο ισχύει και για μεγάλα ενυδρεία. Αυτο ξέρω και εγω, και γιά αυτό τον λόγο πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσω τον λευκόστερνο η την Ντόρυ.Τον Ιαπωνέζο τον πάω πολύ και δεν πρόκειται να τον βγάλω με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 10 Μαίου 2009 #382 Share 10 Μαίου 2009 Αν έχεις και Γιαπωνέζο πάω πάσο, μη βάλεις Λευκόστερνο. Βάλε ένα μικρό Ντόρυ αφού το θες τόσο πολύ. Εγώ πάντως στην τελευταία μετακόμιση που έκανα στο ενυδρείο δεν έβαλα το blue tang που είχα αν και τα είχε πάει πολύ καλά από την αρχή με το Λευκόστερνο και ο λόγος ήταν ότι φοβήθηκα το ick που πιθανών να έβγαζε από την αλλαγή ενυδρείου. Έτσι το έδωσα σε κάποιο φίλο χομπίστα και πράγματι το ψάρι έβγαλε ick μετά την εισαγωγή του στο ενυδρείο του. Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω για αυτό σου λέω ότι το blue tang συνήθως ξεπερνάει το ick με την ίδια ευκολία που το βγάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Μαίου 2009 Author #383 Share 11 Μαίου 2009 Αν έχεις και Γιαπωνέζο πάω πάσο, μη βάλεις Λευκόστερνο. Βάλε ένα μικρό Ντόρυ αφού το θες τόσο πολύ. Εγώ πάντως στην τελευταία μετακόμιση που έκανα στο ενυδρείο δεν έβαλα το blue tang που είχα αν και τα είχε πάει πολύ καλά από την αρχή με το Λευκόστερνο και ο λόγος ήταν ότι φοβήθηκα το ick που πιθανών να έβγαζε από την αλλαγή ενυδρείου. Έτσι το έδωσα σε κάποιο φίλο χομπίστα και πράγματι το ψάρι έβγαλε ick μετά την εισαγωγή του στο ενυδρείο του. Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω για αυτό σου λέω ότι το blue tang συνήθως ξεπερνάει το ick με την ίδια ευκολία που το βγάζει. Μα και εγω ,τόσο καιρό ακριβώς αυτο τον φόβο έχω και δεν το έχω βάλει.Πάντως εαν μπεί δεν σκέφτομαι γιά μικρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 13 Μαίου 2009 Author #384 Share 13 Μαίου 2009 (edited) Τελικά σήμερα το απόγευμα μπήκε η Ντόρυ στο ενυδρείο....μιά Ντόρυ σε large μέγεθος μιά που και τα υπόλοιπα tang που έχω δεν είναι και τόσο μικρά.Η αγορά έγινε γιατί εκτός του ότι μου αρέσει ίσως και περισσότερο απο τον Λευκόστερνο,το βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση υγεία..(τουλάχιστον έτσι φαινόταν...)ήταν και αρκετά προκλητική η τιμή του!!! Ο εγκηληματισμός πριν πέσει στα νερά του υφάλλου μου έγινε έτσι όπως πρέπει,μόνο που όταν μπήκε του την έπεσε σχετικά βίαια ο Ιάπωνας!!! Στην πρσοπάθειά της η Ντόρυ να τον αποφύγει και μη ξέροντας τα κατατόπια του υφαλλου, άρχισε να χτυπάει που και που την μουσούδα της, πάνω στο τζάμι και σε κάποιους βράχους.Ο Ιάπωνας ,μιλάμε γιά μεγάλο τσαμπουκά....Το αποτέλεσμα ήταν να κρυφτεί πίσω απο κάτι μεγάλους βράχους και να ηρεμήσουν έτσι τα πράγματα.Αργότερα αποφάσησα να ταίσω λίγο τα ψάρια γιά να δω εαν θα ξετρουπώσει η Ντόρυ...έτσι και έγινε, χωρίς όμως να φάει.Ξανά λοιπόν στο κηνύγι ο Ιάπωνας, αλά αυτη την φορά με λιγότερο τσαμπουκά.Αυτη την ώρα που σας γράφω κλείνει και η τελευταία σειρά απο τα φώτα και η Ντόρυ είναι πάλι κρυμμένη, και αν και μεγάλη σε μέγεθος είναι τόσος ο βράχος που δεν φαίνεται πουθενά. Θα περιμένω λίγο ακόμη να κλείσουν και τα τελευταία φώτα, μήπως και σκάσει μύτη πουθενά. Ας ελπίσω τουλάχιστον, ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα.Και τον Ιάπωνα τις πρώτες 2 ημέρες, όπως έχω γράψει τον πήγαιναν καρότσι, μόνο που αυτός δεν κρυβόταν!!! Επίσης σήμερα μπήκε και ένας πανέμορφος αστερίας linckya laevigata, που σχετικά γρήγορα την έκανε με γρήγορα βηματάκια προς άγνωστη κατεύθυνση.Ξέρω ότι γενικά αυτοί οι αστερίες δεν κρατάνε πολύ, αλά είναι απο τους ποιό χρήσιμους...ας ελπίσω το καλύτερο και γιά αυτόν!!! Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Μαίου 2009 Author #385 Share 14 Μαίου 2009 (edited) Τελικά σήμερα όλα εντάξει με την Ντόρυ....πλέον ενοχλείτε ελάχιστα απο τον Ιαπωνέζο και κολυμπάει σε όλο το ενυδρείο.Θεωρώ ότι σε λίγες ημέρες θα είνα και φιλαράκια.Με όλα τα υπόλοιπα ψάρια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θετικό επίσης ότι μέχρι στιγμής σε αυτές τις κρίσιμες πρώτες ώρες δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι με Ick. Έγινε επεξεργασία 14 Μαίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 14 Μαίου 2009 #386 Share 14 Μαίου 2009 τα δικά μου είναι φιλαράκια και ήρεμα στην αρχή της μέρας , το βράδυ όμως φαίνονται πιο νευρικά , παρατηρείς μήπως κάτι παρόμοιο ? , αν οι συνθήκες του ενυδρείου σου είναι σωστές το ich μη το φοβάσαι , αν το ψάρι τρωει θα το ξεπεράσει χωρίς φάρμακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Μαίου 2009 Author #387 Share 14 Μαίου 2009 τα δικά μου είναι φιλαράκια και ήρεμα στην αρχή της μέρας , το βράδυ όμως φαίνονται πιο νευρικά , παρατηρείς μήπως κάτι παρόμοιο ? , αν οι συνθήκες του ενυδρείου σου είναι σωστές το ich μη το φοβάσαι , αν το ψάρι τρωει θα το ξεπεράσει χωρίς φάρμακα Πρώτο βράδυ μετά το άναμα των φωτων είναι απόψε, ωπότε καιθα δω τι γίνεται. Οι συνθήκες του ενυδρείου αυτη την στιγμη είναι όλες οκ... Θα δω πότε θα φάει...πάντως σιγά σιγά έχει αρχίσει να βόσκει στους βράχους, και αυτό είναι πολύ καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Μαίου 2009 Author #388 Share 16 Μαίου 2009 Παιδιά...να ρωτήσω κάτι και γιά το skimmer.Με εξαίρεση προχθές που άλλαξα υλικά στο sub και μάλλον λόγω αλλαγής υαλοβάμβακα που δεν τον έπλυνα με νερό βρύσης,τελευταία και με εντελώς ανοιχτό αέρα,στον λαιμό πριν το ποτήρι, δεν βλέπω και πολλές φυσαλίδες, ενω το ποτηράκι γεμίζει σχεδόν σπάνια.Τα λαστιχάκια του αέρα είναι καθαρά και δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.Ακόμη και τέρμα ανοιχτός αέρας, αλά και φύιμα διά τυ στόματος επιπλέον στο σωληνάκι, έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβαίνει στον σωλήνα του ποτηριού νερό καθαρό,με ελαχιστες φυσαλίδες.Τι να υποθέσω;..κάποιο πρόβλημα, η όλα είναι τόσο καθαρά, που δεν υπάρχει τίποτε να μετατραπεί σε φυσαλλίδες και να φτάσει στο ποτήρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 16 Μαίου 2009 #389 Share 16 Μαίου 2009 Το ιδιο εκανε το Deltec οταν το καθαριζα η μετα απο μεγαλη αλλαγη νερου. Το εκανε μια 2 φορες και το H&S και τωρα εχει σταματησει. Δεν ξερω γιατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Μαίου 2009 Author #390 Share 16 Μαίου 2009 (edited) Το ιδιο εκανε το Deltec οταν το καθαριζα η μετα απο μεγαλη αλλαγη νερου. Το εκανε μια 2 φορες και το H&S και τωρα εχει σταματησει. Δεν ξερω γιατι. Ξέρεις ποιά είναι η απορία μου;.....ανάμεσα στο ποτήρι και στον κάδο ας πούμε του κάθε skimmer,δηλαδή στο κάτω μέρος του καπέλλου ,υπάρχει ο λαιμός που βιδώνει στον κάδο...σωστά;....εκεί μέσα θα πρέπει να υπάρχουν φισαλίδες κάθε στιγμή ,άσχετα με το εαν δεν αναβαίνουν στον σωλήνα του καπέλλου η όχι και αυτό εξαρτάται απο την φάση του νερού κάθε φορά ; Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 16 Μαίου 2009 #391 Share 16 Μαίου 2009 μετά από αλλαγές νερού , τα skimmer δε δουλεύουν όπως πρέπει μετά από καθάρισμα βρέχω με θαλασσινό νερό τη διαδρομή του αφρού για να το βοηθήσω να στρώσει αυτό εξαρτάται απο την φάση του νερού κάθε φορά ; εδώ τι εννοείς ? , δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Μαίου 2009 Author #392 Share 16 Μαίου 2009 μετά από αλλαγές νερού , τα skimmer δε δουλεύουν όπως πρέπει μετά από καθάρισμα βρέχω με θαλασσινό νερό τη διαδρομή του αφρού για να το βοηθήσω να στρώσει εδώ τι εννοείς ? , δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω Ενοώ ότι εαν το νερό του ενυδρείου βρίσκεται σε πολύ καθαρή φάση,μπορεί και να δημιουργούνται ελάχιστες δυσαλίδες πριν φτάσουν ...(εαν φτάσουν...) στο καπελάκι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 16 Μαίου 2009 #393 Share 16 Μαίου 2009 δε βλέπω γιατί να ελαχιστοποιούνται οι φυσαλίδες στο καθαρό νερό , να συμπεριφέροντε διαφορετικά είναι λογικό , αλλά να μειώνονται δραστικά μου φαίνεται παράξενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 16 Μαίου 2009 #394 Share 16 Μαίου 2009 Ποιο σκιμμερ εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Μαίου 2009 Author #395 Share 16 Μαίου 2009 Ποιο σκιμμερ εχεις ? Tης TMC V1500.....τελικά βρήκα το πρόβλημα......ο σωλήνας εξαγωγής είνε μετακινηθεί σε βάθος στο sub περισσότερο απο το 20% απο την επφάνεια του νερού, που προτείνει ο κατασκευαστής και έτσι η απόδοση είχε μειωθεί δραματικά.υτυχως αυτη η μετακίνηση είχε συμβεί μόλις προχθές.....πλέον όλα καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 20 Μαίου 2009 Author #396 Share 20 Μαίου 2009 Επιτέλους, σήμερα με τον μαραγκό ξεκινήσαμε την κατασκευή γιά τον εντιχοισμό του ενυδρείου...είναι παλούκι πάντως λόγω της ιδιομορφίας του χώρου, κάτω απο την σκάλα....γιά να δούμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 22 Μαίου 2009 Author #397 Share 22 Μαίου 2009 (edited) Σήμερα παρέλαβα απο Γερμανία μεριά, το νέο φωτιστικό, ακριβώς στα μέτρα του ενυδρείου με 2 MH X250W και 2 Τ5Χ54W, με επιπλέον 3 spot'w Moon Light.....608 W σύνολο γιά τα 650 περίπου καθαρά λίτρα του ενυδρείου εκτός του Sub. Δεν κρεμάστηκε αλά τοποθετήθηκε με αυτοσχέδιες βάσεις επάνω στο ενυδρείο...(αρνητικό το ότι δεν παρέχεται κάτι τέτοιο στην συσκευασία...),αλά δεν με πειράζει καθόλου ,μιά που δεν θα φαίνονται καθόλου απο τον εντοιχισμό του ενυδρείου. Δεύτε λάβετε φως λοιπόν, μιά που άλλαξε όψη ολόκληρη η κατάσταση.Μέχρι τώρα μιά που δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το προηγούμενο φωτιστικό, δούλευα μόνο με 6 ,Τ5 Χ54W....324 W δηλαδή σύνολο μόνο... Φοβερή διαφορά και τα κοράλια κυρίως την εκτίμησαν ακαριαία!!!σαν να έχω καινούργιο ενυδρείο, ένα πράγμα!!! Θεωρώ ότι κάποια μιρκά προβλήματα άλγης που είχαν παραμείνει απο προηγούμενη ταλαιπωρία μου ,θα ξεπεραστούν με τον σωστό πλέον φωτισμό. Απλα,να συμπληρώσω ότι ο νέος φωτισμός προγραμματήστηκε ως εξής... 1) 15.00'-17.00'....2, Τ5Χ54W......ΣYΝΟΛΟ.. 54W 2) 17.00'-23.00'....2,5X54W+2MHX250W....ΣΥΝΟΛΟ...608W 3)23.00'-O1.00'....2, Τ5Χ54W......ΣYΝΟΛΟ.. 54W 4)01.00'-03.00'.....3 Moon Light. Οπιαδήποτε παρατήρησή σας, καλοδεχούμενη. Σύντομα θα σας περάσω και νέες φωτογραφίες γιά το πως έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες αλλαγές, η κατάσταση... Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 22 Μαίου 2009 Author #398 Share 22 Μαίου 2009 Τελικά σήμερα όλα εντάξει με την Ντόρυ....πλέον ενοχλείτε ελάχιστα απο τον Ιαπωνέζο και κολυμπάει σε όλο το ενυδρείο.Θεωρώ ότι σε λίγες ημέρες θα είνα και φιλαράκια.Με όλα τα υπόλοιπα ψάρια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θετικό επίσης ότι μέχρι στιγμής σε αυτές τις κρίσιμες πρώτες ώρες δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι με Ick. Η συνέχεια με την Ντόρυ έχει ως εξής.....δείχνει ότι περνάει πολύ καλά, δεν ενοχλείται και δεν ενοχλεί κανέναν, και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό ίχνος στρές και φυσικά ασπρισμάτων.Γιά Ick ούτε κουβέντα, σε σημείο τέτοιο που έχω απορήσει.Επίσης είναι το μοναδικό ψάρι που όταν βάλω χέρι μέσα στο ενυδρείο περνάει απο δίπλα του, και χωρίς να ανησυχήσει καθόλου σχεδόν μπαίνει μέσα στην χούφτα μου...μπορώ να την πιάσω με το χέρι, όποια στιγμή θέλω!!! Ολα καλά θα μου πείτε;....όχι θα σας πω...και το όχι βασίζεται στο ότι ακόμη δεν έχει φάει, και ανησυχώ πολύ.Εχω δοκιμάσει εκτός απο flakes σε διάφορες τροφές και άλγες, κατεψυγμένα απο γαρίδες,αρτέμια και mis...τίποτα όμως ακόμη.Τι κάνουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 22 Μαίου 2009 #399 Share 22 Μαίου 2009 Σήμερα παρέλαβα απο Γερμανία μεριά, το νέο φωτιστικό, ακριβώς στα μέτρα του ενυδρείου με 2 MH X250W και 2 Τ5Χ54W, με επιπλέον 3 spot'w Moon Light.....608 W σύνολο γιά τα 650 περίπου καθαρά λίτρα του ενυδρείου εκτός του Sub. Δεν κρεμάστηκε αλά τοποθετήθηκε με αυτοσχέδιες βάσεις επάνω στο ενυδρείο...(αρνητικό το ότι δεν παρέχεται κάτι τέτοιο στην συσκευασία...),αλά δεν με πειράζει καθόλου ,μιά που δεν θα φαίνονται καθόλου απο τον εντοιχισμό του ενυδρείου. Δεύτε λάβετε φως λοιπόν, μιά που άλλαξε όψη ολόκληρη η κατάσταση.Μέχρι τώρα μιά που δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το προηγούμενο φωτιστικό, δούλευα μόνο με 6 ,Τ5 Χ54W....324 W δηλαδή σύνολο μόνο... Φοβερή διαφορά και τα κοράλια κυρίως την εκτίμησαν ακαριαία!!!σαν να έχω καινούργιο ενυδρείο, ένα πράγμα!!! Θεωρώ ότι κάποια μιρκά προβλήματα άλγης που είχαν παραμείνει απο προηγούμενη ταλαιπωρία μου ,θα ξεπεραστούν με τον σωστό πλέον φωτισμό. Απλα,να συμπληρώσω ότι ο νέος φωτισμός προγραμματήστηκε ως εξής... 1) 15.00'-17.00'....2, Τ5Χ54W......ΣYΝΟΛΟ.. 54W 2) 17.00'-23.00'....2,5X54W+2MHX250W....ΣΥΝΟΛΟ...608W 3)23.00'-O1.00'....2, Τ5Χ54W......ΣYΝΟΛΟ.. 54W 4)01.00'-03.00'.....3 Moon Light. Οπιαδήποτε παρατήρησή σας, καλοδεχούμενη. Σύντομα θα σας περάσω και νέες φωτογραφίες γιά το πως έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες αλλαγές, η κατάσταση... Καλορίζικο το εργαλείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 22 Μαίου 2009 Author #400 Share 22 Μαίου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ,aquarius...να'σαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος