Mitrizakis Nikos 14 Ιανουαρίου 2009 #276 Share 14 Ιανουαρίου 2009 Φωτοσύνθεση, οι φουσκαλιτσες!!! Δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα η τοσο αποτομη αλλαγή! Τι ζωντανα εχεις αυτή τη στιγμή μέσα? παρόλαυτα με δυο μερες δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2009 Author #277 Share 14 Ιανουαρίου 2009 (edited) Φωτοσύνθεση, οι φουσκαλιτσες!!! Δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα η τοσο αποτομη αλλαγή! Τι ζωντανα εχεις αυτή τη στιγμή μέσα? παρόλαυτα με δυο μερες δεν νομιζω να καταφερεις και πολλα! Amplygobius Phalaena x1 Protorester Linkcy x1 Siganus Upsi x1 Zebrasoma Veliferum x1 Hypolysmata Grabhami x3 <Φωτοσύνθεση, οι φουσκαλιτσες!!!>....τι ενοείς Νίκο; Oύτε εγω ξέρω εαν ωφελήσει και πόσο θα βλάψει η απότομη αυτη αλλαγή.Λές να τα παρατήσω και απλά να μην ανοίξω καθόλου λάμπες γιά κάποιες ημέρες;...φυσικά υπάρχει και η λύση καταπολέμησης μέσω χημικών υγρών, αλά δεν νομίζω ότι θα κάνει τόσο καλό παρά, κακό...... Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 15 Ιανουαρίου 2009 Author #278 Share 15 Ιανουαρίου 2009 (edited) Τελικά αποφάσησα να μην ρισκάρω και δεν προχωρώ στην ολική συσκότηση.Εκτός των άλλων σκέφτομαι μήπως το πρόβλημα εστιάζεται σε ανεπαρκή φωτισμό λόγω της καφέ άλγης και χρειάζεται περισσότερος, αλά πάλι, έχω τόσο φως...να θέλει και άλο;μου έρχετε δύσκολο να το χωνέψω.Εαν δεν κάνω τίποτα και βασιστώ στην υπομονή μου θα εξαφανιστεί έτσι και αλλοιώς κάποια στιγμή η ριμάδα η όχι; Nα υπενθυμίσω ότι τα φώτα άνοιξαν γιά πρώτη φορά στις 8/11/2008...εδω και δυόμισυ μήνες δηλαδή. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Ιανουαρίου 2009 #279 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Ποσες ώρες αναβες τα φωτα? θυμησε μου λιγο ποσο καιρο δουλευουν οι λαμπες και τι τυπος φωτισμου ειναι... Οι φουσκαλιτες ειναι το αποτελεσμα της φωτοσύνθεσης στο ενυδρειο... αυτό σου εγραψα πιο πανω! οπως και να εχει μην αφησεις τα φωτα κλειστα, δεν ειναι καλη ιδεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 15 Ιανουαρίου 2009 Author #280 Share 15 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ποσες ώρες αναβες τα φωτα? θυμησε μου λιγο ποσο καιρο δουλευουν οι λαμπες και τι τυπος φωτισμου ειναι... Οι φουσκαλιτες ειναι το αποτελεσμα της φωτοσύνθεσης στο ενυδρειο... αυτό σου εγραψα πιο πανω! οπως και να εχει μην αφησεις τα φωτα κλειστα, δεν ειναι καλη ιδεα! Με έχεις ξαναρωτήσει Νίκο σε άλο νήμα και σου έχω απαντήσει ως εξής.... <Νίκο τα φώτα ξεκινούν σταδιακά απο τις 14.30 το μεσημέρι και τερματίζουν στις 12.30 το βράδυ ως εξής... 14.30-15.00.....2 Florenscense x39W=78W 15.00-15.30....2 Florenscense x39W+2T5 ακτινικές χ54W=186W 15.30-16.00...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+1T5x54W ημέρας=294W 16.00-23.00...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+3T5x54W ημέρας=402W 23.00-23.30...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+1T5x54W ημέρας=294W 23.30-00.00...2 Florenscense x39W+2T5 ακτινικές χ54W=186W 00.00-00.30...2 Florenscense x39W=78W...> Οι λάμπες δουλεύουν απο 8/11/2008.Οσο γιά τις φουσκαλίτσες, υποθέτω ότι δεν είναι καλό ,ε; Τελικά αποφάσησα να δοκιμάσω όχι στο να κλείσω εντελώς τα φώτα, αλά αντίθετα ,να ανάψω απο σήμερα και γιά κανά τρίωρο και τις MH λάμπες, με το σκεπτικό να διαπιστώσω εαν το πρόβλημα βρίσκεται σε ανεπαρκή φωτισμό μέχρι στιγμής. Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Ιανουαρίου 2009 #281 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Οι φουσκαλίστσες προέρχονται από τη φωτοσύνθεση της άλγης που καλύπτει το βράχο. Αν βουρτσίσεις με μια οδοντόβουρτσα μια επιφάνεια του βράχου, θα παρατηρήσεις ότι θα σταματήσει. Θα επενέλθει μόλις σχηματιστεί και πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Ιανουαρίου 2009 Author #282 Share 16 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ναι Νίκο το πρόσεξα αυτό που λες, μιά και δοκίμασα το βούρτσισμα.Το θέμα είναι αυτη η φωτοσύνθεση κάνει κακό στον βράχο γιά όσο διαρκέσει η άλγη;....γιά τα ψάρια δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 16 Ιανουαρίου 2009 #283 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Σιγουρα επιρεαζει την ζωη του βράχου αλλα δεν θα τον νεκρώσει! Μην ανυσηχεις θα φυγει η αλγη και ολα θα να ΟΚ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Ιανουαρίου 2009 Author #284 Share 16 Ιανουαρίου 2009 (edited) Σιγουρα επιρεαζει την ζωη του βράχου αλλα δεν θα τον νεκρώσει! Μην ανυσηχεις θα φυγει η αλγη και ολα θα να ΟΚ! Σε ευχαριστώ Νίκο...απλά υπομονή!!! Απο την στιγμή που όλες οι τιμές είναι ΟΚ...μαζί με μανγήσιο και ασβέστιο, μπορώ να βάλω το πρώτο μου κοράλι, η πρέπει να περιμένω γιά να εξαφανιστεί και η άλγη; Σημ...πάντως μου κάνει εντύπωση το εξής......εκείνα τα παλιά χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις...χωρίς ενημέρωση απο internet, και με αρκετά μπακαλίστικες μεθόδους, στο θαλασσινό που είχα (όχι reef) δεν αντιμετώπησα ποτέ προβλήματα άλγης...περίεργο ε; Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 17 Ιανουαρίου 2009 #285 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Τα offtopic θεματα διαγραφησαν καθώς δεν βοηθούν καθόλου το φιλο Big Blue στην συνεχεια της προσπαθειας του! Ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε σε όποια απορια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 30 Ιανουαρίου 2009 Author #286 Share 30 Ιανουαρίου 2009 Επιτέλους...η ασβεστιακή άλγη έχει αρχίσει πλέον και είναι πολύ ορατή πάνω στους βράχους. Απο χθές προστέθηκαν στο ενυδρείο μιά πανέμορφη γαρίδα Stenopus Hispidus,ένας <γιατρός>Labroides Dimidiatus ο οποίος αμέσως με την εισοδό του άρχισε να καθαρίζει τα υπόλοιπα ψάρια και κυρίως το Zebrasoma Veliferum και το Siganus Upsi ,ενω ακόμη μπήκε και ένα κατακόκκινο Paracheilinus Filamentosu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 30 Ιανουαρίου 2009 #287 Share 30 Ιανουαρίου 2009 Με έχεις ξαναρωτήσει Νίκο σε άλο νήμα και σου έχω απαντήσει ως εξής.... <Νίκο τα φώτα ξεκινούν σταδιακά απο τις 14.30 το μεσημέρι και τερματίζουν στις 12.30 το βράδυ ως εξής... 14.30-15.00.....2 Florenscense x39W=78W 15.00-15.30....2 Florenscense x39W+2T5 ακτινικές χ54W=186W 15.30-16.00...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+1T5x54W ημέρας=294W 16.00-23.00...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+3T5x54W ημέρας=402W 23.00-23.30...2 Florenscense x39W+3T5 ακτινικές χ54W+1T5x54W ημέρας=294W 23.30-00.00...2 Florenscense x39W+2T5 ακτινικές χ54W=186W 00.00-00.30...2 Florenscense x39W=78W...> Οι λάμπες δουλεύουν απο 8/11/2008.Οσο γιά τις φουσκαλίτσες, υποθέτω ότι δεν είναι καλό ,ε; Τελικά αποφάσησα να δοκιμάσω όχι στο να κλείσω εντελώς τα φώτα, αλά αντίθετα ,να ανάψω απο σήμερα και γιά κανά τρίωρο και τις MH λάμπες, με το σκεπτικό να διαπιστώσω εαν το πρόβλημα βρίσκεται σε ανεπαρκή φωτισμό μέχρι στιγμής. να ρωτήσω κάτι εγώ έχω 2 ακτινικές και 2 Χ75w metalh και ανάβουν ως εξής ON OFF actinic 39w 15:00 17:30 arcadia actinic 39w 15:15 17:15 aqua medic Metal 75w 15:20 17:00 Metal 75w 15:30 17:10 είναι σωστό? γιατί βλέπω εσύ τις σβήνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 30 Ιανουαρίου 2009 Author #288 Share 30 Ιανουαρίου 2009 να ρωτήσω κάτι εγώ έχω 2 ακτινικές και 2 Χ75w metalh και ανάβουν ως εξής ON OFF actinic 39w 15:00 17:30 arcadia actinic 39w 15:15 17:15 aqua medic Metal 75w 15:20 17:00 Metal 75w 15:30 17:10 είναι σωστό? γιατί βλέπω εσύ τις σβήνεις ...μα απο το πλάνο που δίνεις, καταλαβαίνω ότι και εσύ σβύνεις κατά διαστήματα μερικές λάμπες...εκτός και εαν κάτι δεν κατάλαβα σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 30 Ιανουαρίου 2009 #289 Share 30 Ιανουαρίου 2009 Παιδια ειναι πολυ πολυ απλά τα πραγματα! Ανουβουμε σταδιακα μια μια τις MH για 6-7 ωρες. Οταν αναψουν και οι δυο ΜΗ αναβουμε ακτινικες για 6-7 ωρες. όταν ερθει η ωρα να σβήσουν τα φωτα σβηνουμε πρωτα την ΜΗ που αναψε πρωτη και μετα την αλλη. Στο τελος μενουν οι ακτινικες και σβήνουν τελευταιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 30 Ιανουαρίου 2009 Author #290 Share 30 Ιανουαρίου 2009 Παιδια ειναι πολυ πολυ απλά τα πραγματα! Ανουβουμε σταδιακα μια μια τις MH για 6-7 ωρες. Οταν αναψουν και οι δυο ΜΗ αναβουμε ακτινικες για 6-7 ωρες. όταν ερθει η ωρα να σβήσουν τα φωτα σβηνουμε πρωτα την ΜΗ που αναψε πρωτη και μετα την αλλη. Στο τελος μενουν οι ακτινικες και σβήνουν τελευταιες Νίκο αν και εγω ακόμη δεν έχω ανάψει επειδή προς το παρών δεν έχω κοράλια, νόμιζα ότι πρώτα ανάβουμε τις ακτινικές και μετά τις MH.Τώρα εσύ μας λές το αντίθετο!!! Στα υπόλοιπα και εγω αυτό κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 30 Ιανουαρίου 2009 #291 Share 30 Ιανουαρίου 2009 Δεν χαθηκε ο κοσμος αν τις αναψεις πρωτες συνηθως το κανουμε ετσι γιατι ειναι αυτες που θα μεινουν τελευταιες το βραδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Ιανουαρίου 2009 Author #292 Share 31 Ιανουαρίου 2009 (edited) Τελικά, σχετικά με την καφέ/κόκκινη άλγη που ακόμη επιμένει γιά τα καλά,μάλλον δεν πρέπει να είναι άλγη αλά κυανοβακτηρίδιο....σχεδόν είμαι σίγουρος για αυτό.Σκέφτομαι σοβαρά την χρήση Chemi clean,μπάς και εδω και εγω άσπρη μέρα...κουράστηκα πλέον με αυτο το πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λυθεί επειγόντως και πλεον η υπομονή μου εξαντλείται.Πως είναι δυνατόν όλες οι μετρήσεις να είναι άψογες και να υπάρχει αυτο το πρόβλημα; Αύριο που θα ανάψουν τα φώτα θα τραβήξω και κάποιες φωτογραφίες γιά να δείτε πως έχει αυτη την στιγμή η κατάσταση. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 31 Ιανουαρίου 2009 #293 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Θα βοηθήσει η φωτο! όπως και να εχει η κατασταση δεν αλλαζη απο μερα σε μερα! χρειαζεται να κανεις υπομονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Ιανουαρίου 2009 Author #294 Share 31 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ορίστε πως έχουν τα πράγματα σήμερα με φωτογραφίες...ελπίζω να βρεθεί άκρη... Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Ιανουαρίου 2009 Author #295 Share 31 Ιανουαρίου 2009 (edited) Υπενθυμίζω ότι τα φώτα άνοιξαν στις 8-11-2008, ενω το ενυδρείο τρέχει μετά την προσθήκη των τελευταίων βράχων απο τις 10-10-2008.Προτομπήκε νερό μέσα απο τον Σεπτέμβριο του 2008. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 31 Ιανουαρίου 2009 #296 Share 31 Ιανουαρίου 2009 η γνώμη μου είναι κυανοβακτήριο νομίζω ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του chemi clean λόγω της έκτασης του προβλήματος .. μετά από αυτό δε <καθάρισες > .. καλύτερα να περιορίσεις τη φωτοπεριοδο γιατί το ενυδρείο σου είναι <φρέσκο> ακόμα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Ιανουαρίου 2009 Author #297 Share 31 Ιανουαρίου 2009 η γνώμη μου είναι κυανοβακτήριο νομίζω ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση του chemi clean λόγω της έκτασης του προβλήματος .. μετά από αυτό δε <καθάρισες > .. καλύτερα να περιορίσεις τη φωτοπεριοδο γιατί το ενυδρείο σου είναι <φρέσκο> ακόμα .. Και εγω αυτη την γνώμη έχω Τάσο,όπως έγραψα άλλωστε λίγο πιό πάνω.Εχω διαβάσει αρκετά ενθαρυντικά πράγματα γιά το Chemi clean ακριβώς επειδή είχα υποσψιαστεί το πρόβλημα...όλες οι ενδείξεις εκεί οδηγούν. Θα ακολουθήσω την γνώμη σου μάλλον και θα μειώσω κανά 2 ώρες την φωτοπερίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonikos 31 Ιανουαρίου 2009 #298 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Προσπαθησε οσο μπορεις να μην πειραξεις καθολου το κυανο με το χερι μετα την χρηση του φαρμακου!Εμενα την τριτη φορα που δεν το πειραξα εφυγε οριστικα!Και ακολουθησε τις οδηγιες (σβησε σκιμμερ , βγαλε ανθρακα και καλη αλλαγη νερου μετα!!!) Καλα αποτελεσματα και καλη υπομονη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 31 Ιανουαρίου 2009 Author #299 Share 31 Ιανουαρίου 2009 (edited) Προσπαθησε οσο μπορεις να μην πειραξεις καθολου το κυανο με το χερι μετα την χρηση του φαρμακου!Εμενα την τριτη φορα που δεν το πειραξα εφυγε οριστικα!Και ακολουθησε τις οδηγιες (σβησε σκιμμερ , βγαλε ανθρακα και καλη αλλαγη νερου μετα!!!) Καλα αποτελεσματα και καλη υπομονη!!! Δεν έχω σκοπό να βάλω χέρι μετά την θεραπεία.... Απο ότι καταλαβαίνω την συγκεριμένη θεραπεία την έχεις ακολυθήσει και εσυ.Σε ρωτώ επειδή θα προμηθευτώ το φάρμακο την ερχόμενη Πέμπτη και θα ξεκινήσω αμέσως.Εχοντας λοιπόν ψάξει το θέμα ,είδα διάφορους τρόπους που ακολουθεί ο κάθε ένας.Αλλος γιά παράδειγμα αφαιρεί μόνο τον αντιφώσφορο, άλλος μαζί και τον άνθρακα και πάει λέγοντας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να σταματήσω στην διάρκεια της θεραπείας το skimer και την uv λάμπα.Διάβασα επίσης ότι πρέπει να ρίξω μέσα στο ενυδρείο και ένα ποροόλιθο μέσω αεραντλίας γιά να οξυγονώνεται το νερό καλύτερα λόγω έλλειψης skimmer σε αυτό το διάστημα. Εαν θέλεις και μπορείς πές μου αναλυτικά τον τρόπο που ακολούθησες εσύ...σε ευχαριστώ πολύ. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonikos 2 Φεβρουαρίου 2009 #300 Share 2 Φεβρουαρίου 2009 Εγω εκλεινα σκιμμερ εβγαζα ανθρακα και εκλεινα UV.Εριχνα το φαρμακο με την δοσολογια του αφου το ανακατευα πρωτα για να διαλυθει σε ενα ποτηρι και το αφηνα ετσι για 2 μερες.Μετα εβαζα ανθρακα ανοιγα UV και σκιμερ.Το σκιμερ βγαζει πολυ πραγμα και πολυ γρηγορα.Αδειαζα καθε 1 λεπτο το δοχειο του!Η σταθμη του νερου ειχε κατεβει αρκετα.Αλλα πρεπει για μια μερα να το αφησεις ως εχει και μετα να κανεις μεγαλη αλλαγη νερου.Εμενα χρειαστηκε να το κανω ολο αυτο 3 φορες μεσα σε 3-4 βδομαδες.Οποτε να εχεις ετοιμο το νερο της αλλαγης μηπως σου αδειασει ετσι κ αλλιως πολυ νερο το σκιμμερ και πρεπει να προσθεσεις λιγο για να δουλεψει πχ η υπερχιληση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος