greedy 3 Ιουλίου 2007 #1 Share 3 Ιουλίου 2007 Παιδια σημερα αγορασα ενα τεστ για μετρηση της σκληροτητας του νερου και ειναι της NUTRAFIN . Εχω μπερδευτει ομως σχετικα με την μετρηση.Αυτο εχει μεσα 2 μπουκαλακια υγρου το ενα για την γενικη και το αλλο για την ανθρακικη. Ο μαγαζατορας , μου ειπε να βαζω σταγονες μεσα σε 5 γραμμαρια νερου απο το ενυδρειο μου, μεχρι να αλλαξει το χρωμα του υγρου.Τοτε οσες σταγονες απο το μπουκαλι εβαλα, τοσο θα ειναι η σκληροτητα του. Δηλ αλλαξε στις 5 σταγονες το χρωμα? τοτε εχουμε 5 βαθμους γενικη σκληροτητα.Το αντιστοιχο να κανω και με το αλλο μπουκαλι.Η ερωτηση μου ειναι η εξης .Η συσκευασια λεει οτι οσες σταγονες προσθεσω μεχρι να αλλαξει χρωμα για την gh τοτε το πολλαπλασιαζεις με το 20 για να δειξει mg/l.Την kh την πολαπλασιαζεις με το 10 για να δειξει mg/l. Εγω αν το κανω αυτο μου δινει gh 100 mg/l (δλδ 5 σταγονες) και kh 90mg/l (δλδ 9 σταγονες).τελικα τι βαθμους εχω? Gh 5 η 100? Κh 9 η 90? .Ενταξει μην βριζεται, δεν ειναι και τοσο μεγαλο post!!!!Ευχαριστω και σορρυ για το μεγαλο μνμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 3 Ιουλίου 2007 #2 Share 3 Ιουλίου 2007 Εξαρτάται από την μονάδα μέτρησης. Συνήθως την γενική και ανθρακική σκληρότητα την μετράμε με Γερμανικούς βαθμούς dh. Εσύ με το παράδειγμα που αναφέρεις, έχεις 5 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greedy 4 Ιουλίου 2007 Author #3 Share 4 Ιουλίου 2007 Δλδ να μετραω, αναλογα με ποσες σταγονες ριχνω? Η αναλογια mg/l με , dh ξερει κανεις ποια ειναι? Ευχαριστω φιλε aramis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος