Nikoleta0 Σάββατο στις 09:06 πμ #1 Share Σάββατο στις 09:06 πμ (edited) Καλησπέρα Έχω δύο χελωνάκια νερού σε μία αρκετά μεγάλη πλαστική χελωνιερα και θα ήθελα να προσθέσω επειδή έχω ακούσει ότι χρειάζεται μία λάμπα uvb.Στο εμπόριο βρήκα μια λάμπα που συνδιάζει τις λάμπες uvb και uvaμπορώ να τη πάρω ή επηρεάζει το ότι είναι πλαστική ή χελωνιερα ; Έγινε επεξεργασία Σάββατο στις 09:06 πμ - Nikoleta0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik Σάββατο στις 03:11 μμ #2 Share Σάββατο στις 03:11 μμ Εγώ είχε μέχρι τέλος καλοκαιριού πλαστική χελωνιερα για τις 2 χελώνες και είχα λάμπα uvb την οποία την είχα σε απόσταση περίπου 20εκ από την χελωνιερα, σε πορτατίφ. Το πλαστικό δεν κόβει την. Uvb, uba αλλά την κόβει το τζαμί. Αν είναι έτσι δεν θα έχεις θέμα θα βοηθήσει. Αλλά καλύτερα να μην είναι και λάμπα θέρμανσης ταυτόχρονα αυτή μην υπερθερμανθεί το πλαστικό. Ίσως uvb να βάλεις. Τώρα τις έχω σε ενυδρείο πλέον. Αν μπορείς με την χελωνιερα να τις βγάζεις σε ημισκιερο μέρος στο μπαλκόνι χωρίς να τις βάρα ο ήλιος απευθείας. Βοηθάει. Αλλά να ασφαλίζεις καλά την χελωνιερα μην τα φάει κάνα πουλι αν τα βγάζεις στο μπαλκόνι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 Κυριακή στις 08:19 μμ Author #3 Share Κυριακή στις 08:19 μμ On 12/4/2025 at 3:11 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Εγώ είχε μέχρι τέλος καλοκαιριού πλαστική χελωνιερα για τις 2 χελώνες και είχα λάμπα uvb την οποία την είχα σε απόσταση περίπου 20εκ από την χελωνιερα, σε πορτατίφ. Το πλαστικό δεν κόβει την. Uvb, uba αλλά την κόβει το τζαμί. Αν είναι έτσι δεν θα έχεις θέμα θα βοηθήσει. Αλλά καλύτερα να μην είναι και λάμπα θέρμανσης ταυτόχρονα αυτή μην υπερθερμανθεί το πλαστικό. Ίσως uvb να βάλεις. Τώρα τις έχω σε ενυδρείο πλέον. Αν μπορείς με την χελωνιερα να τις βγάζεις σε ημισκιερο μέρος στο μπαλκόνι χωρίς να τις βάρα ο ήλιος απευθείας. Βοηθάει. Αλλά να ασφαλίζεις καλά την χελωνιερα μην τα φάει κάνα πουλι αν τα βγάζεις στο μπαλκόνι. Expand Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 Δευτέρα στις 07:12 μμ Author #4 Share Δευτέρα στις 07:12 μμ On 12/4/2025 at 3:11 ΜΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Εγώ είχε μέχρι τέλος καλοκαιριού πλαστική χελωνιερα για τις 2 χελώνες και είχα λάμπα uvb την οποία την είχα σε απόσταση περίπου 20εκ από την χελωνιερα, σε πορτατίφ. Το πλαστικό δεν κόβει την. Uvb, uba αλλά την κόβει το τζαμί. Αν είναι έτσι δεν θα έχεις θέμα θα βοηθήσει. Αλλά καλύτερα να μην είναι και λάμπα θέρμανσης ταυτόχρονα αυτή μην υπερθερμανθεί το πλαστικό. Ίσως uvb να βάλεις. Τώρα τις έχω σε ενυδρείο πλέον. Αν μπορείς με την χελωνιερα να τις βγάζεις σε ημισκιερο μέρος στο μπαλκόνι χωρίς να τις βάρα ο ήλιος απευθείας. Βοηθάει. Αλλά να ασφαλίζεις καλά την χελωνιερα μην τα φάει κάνα πουλι αν τα βγάζεις στο μπαλκόνι. Expand Μήπως ξέρετε αν η θερμαντική λάμπα είναι η uva ?Ή είναι διαφορετική ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzikas Tzik χθες στις 04:13 πμ #5 Share χθες στις 04:13 πμ (edited) Νομίζω ότι η θερμαντική λάμπα παράγει uva. Αν διαβάσεις σε καταστήματα τις περιγραφές το αναφέρει συχνά ότι παράγει uva το basking spot. Αλλά για χελωνιερα πλαστική δεν θα το συνιστούσα καθώς παράγει αρκετή θερμότητα. Επίσης θα πρέπει να έχεις και κατάλληλο φωτιστικό (ειδική καμπάνα για ενυδρεία ερπετων) που να αντέχει την ισχύ της λάμπας σε watt και ακόμα περισσότερο. Το σημαντικό είναι να έχεις όμως λάμπα uvb. Επίσης απέφυγε τις λάμπες 2 σε 1 που ανέφερες αρχικά καθώς η uvb θα πρέπει να είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την ξηρά περίπου 15-20εκ αλλά σε αυτήν. Απόσταση η συγκεκριμένη λάμπα θα σου.προκαλει.υπερθερμανση και δεν θα κάθονται οι χελώνες, αλλά μπορεί να κάψει και το πλαστικό. Έγινε επεξεργασία χθες στις 04:15 πμ - Tzikas Tzik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikoleta0 χθες στις 04:17 μμ Author #6 Share χθες στις 04:17 μμ On 15/4/2025 at 4:13 ΠΜ, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε: Νομίζω ότι η θερμαντική λάμπα παράγει uva. Αν διαβάσεις σε καταστήματα τις περιγραφές το αναφέρει συχνά ότι παράγει uva το basking spot. Αλλά για χελωνιερα πλαστική δεν θα το συνιστούσα καθώς παράγει αρκετή θερμότητα. Επίσης θα πρέπει να έχεις και κατάλληλο φωτιστικό (ειδική καμπάνα για ενυδρεία ερπετων) που να αντέχει την ισχύ της λάμπας σε watt και ακόμα περισσότερο. Το σημαντικό είναι να έχεις όμως λάμπα uvb. Επίσης απέφυγε τις λάμπες 2 σε 1 που ανέφερες αρχικά καθώς η uvb θα πρέπει να είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την ξηρά περίπου 15-20εκ αλλά σε αυτήν. Απόσταση η συγκεκριμένη λάμπα θα σου.προκαλει.υπερθερμανση και δεν θα κάθονται οι χελώνες, αλλά μπορεί να κάψει και το πλαστικό. Expand Σας ευχαριστώ πολύ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος