Jump to content

Αρχάρια σε ενυδρείο 35 λίτρα Betta Batterfly Male

Nerina

Recommended Posts

Εντάξει σας ευχαριστώ και ξανά μετράω Δευτέρα 

Καλημέρα σας έχω ένα μικρό σαλιγκάρι κόκκινο στο ενυδρείο ίσως ήταν σε κάποιο φυτό τι είναι ; Βασικά δεν είναι ένα είναι πολλά 

IMG_0465.png

IMG_0464.jpeg

Έγινε επεξεργασία - Nerina

Το σαλιγκάρι μην σε απασχολεί, ήρθε μαζί με τα φυτά και πιθανώς θα δεις και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός. Αν ταίζεις σε φυσιολογικά πλαίσια όταν μπει το ψάρι και δεν μένει τροφή στον βυθό τότε και ο πληθυσμός τους θα μείνει χαμηλά, διαφορετικά μπορεί και να γεμίσεις.

Οι υπόλοιπες μετρήσεις έγιναν από τα στικς που έχεις σωστά? Και απόκλιση να υπάρχει τότε θεωρητικά μιλάμε για λίγη αμμωνία, φουλ νιτρώδη και λίγα νιτρικά. Είσαι μια χαρά, συνεχίζεις βακτήρια και τέλος της εβδομάδας ξαναπαίρνεις. Τροφή δεν χρειάζεται. 

Δεν είμαι και ειδικός αλλά 16dgh και kh 10 παραπέμπουν σε σκληρό νερό. Οι μονομάχοι γενικά προτιμούν πιο μαλακό νερό ας πούμε σε τιμές ph κοντά στο 7. Αν σου αρέσουν πολύ οκ αλλά στη θέση σου θα έβγαζα τα κοχύλια και τις πιο χοντρές πέτρες μιας και παίζουν ρόλο σ αυτό. 

Θα πάω να κάνω μια μέτρηση του νερού μου μια και καλή όταν θα πάω να αγοράσω τον μονομάχο μου στο pet shop διότι μου είναι μακρυά προς το παρόν έχω αυτά τα τεστ συνεχίζω και ναι θα βγάλω τις πέτρες και τα κοχύλια θέλω να γίνει σωστή δουλειά ! Ευχαριστώ πολύ ! 

Καλησπέρα σας ! Μέτρησα σήμερα 

10-4-25

ΝΟ3= 10

ΝΟ2=0

GH= >10d

KH= 10d

PH= 7,6

Cl2 =0

Αμμωνία = 0

Δείχνει έτοιμο. 

Πόσο καιρό τρέχει? Και τι βακτήρια βάζεις? 

Τρέχει από 28-3 και βάζω βακτήρια αυτό το σκεύασμα και τροφή για ψάρια δεν έχω κάνει αλλαγή νερού έχω ζωντανά φυτά και σόιλ 

IMG_0558.jpeg

IMG_0559.jpeg

Καλημέρα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι έτοιμο. Κάνε μια αλλαγή νερού 30% και μπορείς να προσθέσεις το ψαράκι. Αν υπάρχει η δυνατότητα συνέχισε τις μετρήσεις και σε κάθε αλλαγή νερού προσθέτεις και αντιχλωριο και βακτήρια.

• Agree 1

Ωραία θα κάνω σας ευχαριστώ όλους να ρωτήσω και κάτι ακόμη κάθε πόσο καιρό να κάνω αλλαγές και επειδή θα λείψω μια εβδομάδα τι μπορώ να αγοράσω ώστε να μην μείνει νηστικός ; Αυτά σας ευχαριστώ πολύ 

Όντως οι μετρήσεις προδίδουν στρωμένο ενυδρείο.  Τώρα βέβαια σε επίπεδο μικροβιολογίας σίγουρα οι μετρήσεις δεν είναι απόλυτα σταθερές αλλά οκ.

Χρειάζεται πολλή προσοχή από μεριά σου από εδώ και πέρα για να μην καταστρέψεις όση βιολογία υπάρχει, εννοώντας ότι οι αλλαγές του νερού θα προετοιμάζονται σε ξεχωριστό δοχείο πχ κουβά, με νερό από τη βρύση, δόση αντιχλωρίου για τα λίτρα της αλλαγής δηλαδή αν πούμε ότι θεωρητικά αλλάζεις το 1/3 δηλαδή χοντρικά 10 λίτρα και η δοσολογία του αντιχλωρίου είναι 1ml ανά 40 λίτρα τότε βάζεις 0,80 ή και 1 δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Μια καλή συχνότητα πάντως είναι μία φορά την εβδομάδα να αλλάζεις το νερό. 

Τώρα επειδή το aquatan απ'όσο ξέρω δεν αναγράφει κάτι τέτοιο εγώ θα έριχνα ~1-1,5ml. Στη συνέχεια ανακατέβεις το αντιχλώριο μέσα στον κουβά και ιδανικά το αφήνεις μία μέρα να κάτσει ώστε να εξατμιστεί όλο το χλώριο. Καλό θα ήταν να πάρεις και έναν θερμοστάτη ώστε η θερμοκρασία του νερού της αλλαγής με αυτό του ενυδρείου να είναι περίπου ίδια διαφορετικά αν υπάρχει μεγάλη διαφορά υπάρχει περίπτωση να προκαλέσεις σοκ στο ψάρι! 

Αυτό που θα πρέπει πάντως να θυμάσαι και είναι sos είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να μπει νερό βρύσης στο ενυδρείο αφού δεν έχει αποχλωριοποιηθεί προηγουμένως και ούτε να ξεπλύνεις τα υλικά του φίλτρου με νερό βρύσης. Μιας και λοιπόν πας για ψάρι πλέον, προσπάθησε να μην πάρεις κάποιο που φαίνεται ετοιμοθάνατο ή δεν κινείται πολύ ή να παρατηρήσεις τυχόν εξογκώματα στο σώμα του. Δυστυχώς δεν προσέχουν καθόλου τους μονομάχους στα μαγαζιά γι αυτό και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια αρρώστια.

Μία ώρα πριν, το μέλος Nerina έγραψε:

και επειδή θα λείψω μια εβδομάδα τι μπορώ να αγοράσω ώστε να μην μείνει νηστικός

η λύση θα ήταν μια αυτόματη ταίστρα ή αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να του βάζει ίσα ίσα λίγη τροφή ανά 2 μέρες αλλά οι μονομάχοι δεν χρειάζονται πολύ τροφή ούτως η άλλως και μια εβδομάδα δεν είναι και δα και τόσο μεγάλο διάστημα. Προσωπικά στον δικό μου που είχα τον τάιζα καλά πριν φύγω (για μία εβδομάδα όσο και εσύ) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 

• Agree 1

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ η βοήθεια σας είναι πολύτιμη ! Θα σας γράψω νέα σύντομα ! Και θα ανεβάσω φωτογραφίες με τον νέο μου φίλο 

Παααρα πολυ καλη προσπαθεια!!!!!!! 😍

• love 1

Καλησπέρα!!!! Πολύ ωραίο και το ψαράκι όμορφο!!! Το μόνο που άλλαζα είναι είναι το λευκό βότσαλο σε κάτι πιο σκούρο και μικρόκοκο!!! 

• Agree 1

Πανέμορφο μπράβο σου!

• Thanks 1

Ωραίο 👌

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...