Nerina Δευτέρα στις 11:10 πμ #1 Share Δευτέρα στις 11:10 πμ Καλησπέρα στην ομάδα ! Έστησα το ενυδρείο μου την Παρασκευή το οποίο περιέχει χαλίκι ένα ξύλο ανουμπια και ένα άλλο φυτό που δεν χρειάζεται φύτεμα και πρόσθεσα αντιχλώριο και βιολογικό υλικό ! Περιέχει φίλτρο θερμοστάτη σταθερό στους 25 βαθμούς και λάμπα θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω το ψαράκι που επέλεξα μπορούν να μου το κρατήσουν μέχρι τετάρτη στο pet shop μου είπαν να μην ρίξω άλλο βιολογικό υλικό μέχρι τετάρτη και να μην κάνω αλλαγή νερού ώστε να κάνω τεστ και αν είναι οκ να το βάλω τι πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fak Δευτέρα στις 12:25 μμ #2 Share Δευτέρα στις 12:25 μμ Καλησπέρα, Από ότι είδα είχες φτιάξει ένα ενυδρείο το Σεπτέμβρη οπότε υποθέτω ξέρεις πάνω κάτω την διαδικασία με στρώσιμο μετρήσεις και τα λοιπά αλλά αφήνω και αυτό εδώ: Μετά εμένα προσωπικά με αγχώνει λίγο το ενυδρείο σου που προεξέχει από το έπιπλο, ιδανικά πρέπει να πατάει όλος ο πάτος σε επιφάνεια. Τώρα, τι φίλτρο έχεις και τι υλικό έχει μέσα ? Μία ώρα πριν, το μέλος Nerina έγραψε: και βιολογικό υλικό ! Όταν λες και βιολογικό υλικό τι εννοείς ? Αν είναι βακτήρια θέλουν "τροφή" για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms Δευτέρα στις 01:06 μμ #3 Share Δευτέρα στις 01:06 μμ (edited) Καλησπέρα. Ενυδρείο λίγων ημερών δυστυχώς δεν μπορεί να φιλοξενήσει ψάρια. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό θα είναι να βάλεις υλικό από ήδη στρωμένο φίλτρο που και αυτό να κάνεις χρειάζεται μια προσοχή τις πρώτες ημέρες. Καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου να μπει ο μονομάχος για να τον χαρείς αλλά πρέπει το νερό να γίνει κατάλληλο και αυτή είναι μια διαδικασία που δυστυχώς θέλει χρόνο και υπομονή. Βήμα, βήμα όμως: Το φίλτρο σου μέσα έχει κάποιο σφουγγάρι ή έχει μικρά μπιλάκια? Πάντως μιας και το ενυδρείο είναι χωρίς καπάκι θα σε συμβούλευα να βάλεις ένα κρεμαστό. Επίσης αυτό που έχεις τώρα θα μπορούσες να το βάλεις οριζόντια και πιο κοντά στην επιφάνεια για να υπάρχει καλύτερη οξυγόνωση του νερού. Σωστά σου είπαν να μην κάνεις αλλαγή νερού ώστε να υπάρξει αμμωνία στο νερό και μετά να μετρήσεις. Αυτό βέβαια πως δεν σου είπαν είναι ότι η αμμωνία προέρχεται γενικά από ρύπους γι αυτό και ρίχνουμε λίγη τροφή στην αρχή ώστε να σαπίσει και να γίνει στη συνέχεια αμμωνία. Υποθέτω ότι μαζί με το αντιχλώριο σου έδωσαν και βακτήρια (βιολογικό υλικό όπως το λες εσύ). Αμμωνία=φαγητό για τα βακτήρια για να συμπληρώσω ότι έγραψε ο @fak. Οπότε αν δεν υπάρχει αμμωνία τότε δεν υπάρχει τροφή και για τα βακτήρια. Στην επόμενη σου επίσκεψη σε ένα μαγαζί προμηθεύσου υγρά(!) τεστ για αμμωνία,νιτρώδη και νιτρικά. Τα δύο τελευταία θα τα χρειαστείς αργότερα. Το πίσω φυτό που είναι φυτεμένο ονομάζεται egeria densa και δεν νομίζω να σου πάει καλά μιας και θέλει καλό φως. Παρ'όλα αυτά φυτά σαν αυτό στο ξύλο είναι απόλυτα ασφαλή και μπορείς να βάλεις και άλλα από αυτά πάλι σε κάποιο ξύλο πχ άλλο ένα σαν αυτό που έχεις τώρα. Μπράβο σου όμως που προτίμησες να βάλεις αληθινά φυτά και όχι πλαστικά... Έγινε επεξεργασία Δευτέρα στις 01:09 μμ - panagiotis_dms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina Δευτέρα στις 01:47 μμ Author #4 Share Δευτέρα στις 01:47 μμ (edited) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις λοιπόν είχα ξανά φτιάξει ενυδρείο φυτεμένο και είχα βάλει και κοπάδοψαρα αλλά αγχωνόμουν με τις μετρήσεις και επειδή ένα μου πέθανε φοβήθηκα τα χάρισα σε έναν φίλο που είχε ενυδρεία τα ψάρια και τα σαλιγκάρια και ησύχασα τώρα όμως είπα να πάρω χαλίκι απλά και μονομάχο να πάει αυτό καλά και τότε θα δω πως θα συνεχίσω ! Λοιπόν σας δείχνω τα υγρά που έχω βάλει σε φωτογραφία και το φίλτρο μου μέσα έχει siporax mini έχω καπάκι δικό του και έχω υγρό τεστ αμμωνίας και στικ έκανα μία μέτρηση σήμερα No2 No3 0 και αμμωνία 0 Έγινε επεξεργασία Δευτέρα στις 01:53 μμ - Nerina Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms πριν 23 ώρες #5 Share πριν 23 ώρες To bio nitrivec είναι τα βακτήρια που έγραψα πιο πάνω. Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να ρίξεις λίγη ψαροτροφή, χοντρικά θα σου πω 1/3 κουταλάκι του γλυκού και να την αφήσεις μέσα να σαπίσει. Προτού το κάνεις αυτό όμως, πάρε μια μέτρηση αμμωνίας μπας και έχει ανεβάσει. Θερμοκρασία ανέβασε στους 28. Το quicktest που έχεις είναι στικς και εγώ προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει μιας και δεν έχουν την ακρίβεια σε μετρήσεις που έχουν τα υγρά. Τα βακτήρια τα ρίχνεις καθημερινά άσχετα αν λέει ότι ρίχνεις μια φορά και τέλος. Ρίξε περίπου 5ml. Και τέλος θα ήθελα να μου πεις τι περιέχει το φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 19 ώρες Author #6 Share πριν 19 ώρες Το φίλτρο περιέχει ziporax mini ο θερμοστάτης μου δυστυχώς είναι σταθερός 25 βαθμούς δεν ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει και τον μονομάχο πρέπει αναγκαστικά να τον πάρω αύριο διότι θα χάσω τα χρήματα και το ψάρι ενώ τους εξήγησα ότι δεν έχει στρώσει ακόμη το ενυδρείο μου είπαν απλά να πάω λίγο νερό να το δουν και να πάρω το ψάρι μου αυτά τροφή δεν έχω θα αγοράσω σήμερα και θα ρίξω μαζί με 5ml βακτήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 19 ώρες Author #7 Share πριν 19 ώρες Μόλις τώρα, το μέλος Nerina έγραψε: Το φίλτρο περιέχει ziporax mini ο θερμοστάτης μου δυστυχώς είναι σταθερός 25 βαθμούς δεν ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει και τον μονομάχο πρέπει αναγκαστικά να τον πάρω αύριο διότι θα χάσω τα χρήματα και το ψάρι ενώ τους εξήγησα ότι δεν έχει στρώσει ακόμη το ενυδρείο μου είπαν απλά να πάω λίγο νερό να το δουν και να πάρω το ψάρι μου αυτά τροφή δεν έχω θα αγοράσω σήμερα και θα ρίξω μαζί με 5ml βακτήρια Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι σωστές μετρήσεις για να βάλω τον μονομάχο μου ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 16 ώρες #8 Share πριν 16 ώρες πριν 3 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι σωστές μετρήσεις για να βάλω τον μονομάχο μου ; Αμμωνία NH3/4=0 , Νιτρώδη N02=0 , Νιτρικά N03=10-15ppm Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 11 ώρες #9 Share πριν 11 ώρες πριν 7 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: Το φίλτρο περιέχει ziporax mini ο θερμοστάτης μου δυστυχώς είναι σταθερός 25 βαθμούς δεν ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει Παρε ενα θερμομετρο ενυδρειου χτες. Ο θερμοστατης μπορει να λεει 25, άλλα η θερμοκρασια του νερου μπορει να ειναι ή πανω ή κατω.....Μακαρι να δειξει 25.... πριν 7 ώρες, το μέλος Nerina έγραψε: πρέπει αναγκαστικά να τον πάρω αύριο διότι θα χάσω τα χρήματα και το ψάρι ενώ τους εξήγησα ότι δεν έχει στρώσει ακόμη το ενυδρείο μου Το ενυδρειο για να στρωσει θελει ενα μηνα περιπου. Τι μπορεις να κάνεις για να μην παθει το ψαρακι σου την δηλητηρίαση απο την αμμωνια.... 1- ταιζουμε ελαχιστα και καλυτερα μια φορα την ημερα 2-κάνουμε συχνες αλλαγες νερου (μερα παρα μερα 30-40% πιστευω φτανει σε ενα ενυδρειο 35λ) 3-μπορεις να κανεις πιο αραιες αλλαγες νερου, πχ ανα 3-4-5 ημερες, τότε θα επρεπε να παρεις ενα μπουκαλακι Seachem prime και να ριχνεις στο ενυδρειο σου 3-4 πλασια ποσοτητα απ αυτο για να δεσμευει την αμμωνια. Το θεματακι ειναι οτι, η δραση του prime δεν διαρκει πανω απο 24-48 ωρες. Διαβασε εδω- https://www.seachem.com/prime.php διαβασε και FAQ 4- ακομα μια λυση - να βρεις στρωμενο βιολογικο υλικο (αν εχεις φιλους με ενυδρεια, ευκολακι!) Πρεπει να παρεις τουλαχιστον μισο ποτηρι και να το βαλεις στο φιλτρο. Αν δεν χωραει ολο, μπορεις να βαλεις το βιολογικο υλικο σε σημειο με καλη κυκλοφορια του νερου. Καλη αρχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 11 ώρες Author #10 Share πριν 11 ώρες Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ για όλα ! Πήρα μία απόφαση φοβήθηκα για τον μονομάχο και ακύρωσα την παραγγελία μου και πήρα υλικά για να φτιάξω πρώτα ένα φυτεμένο ενυδρείο και όταν θα είναι έτοιμο τότε θα πάρω μονομάχο λοιπόν τώρα θα χρειαστώ τα φώτα σας ! Το νερό χρησιμοποίησα το ίδιο έβρασα τον κορμό έβαλα και αυτόν με την ανουμπια που είχε ήδη και πήρα υπόστρωμα και χαλίκι και τρία φυτά πολύ εύκολα μου είπαν το έστησα από την αρχή αρχικά δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη η λάμπα μου δεύτερον πρέπει να πάρω κάποια εργαλεία γιατί τα φύτεψα με το χέρι και κάποιες ρίζες είναι λίγο έξω πήρα αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 11 ώρες Author #11 Share πριν 11 ώρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 30 λεπτά Author #12 Share πριν 30 λεπτά Σήμερα έκανα τεστ ΝΟ3=0 ΝΟ2=0 GH= >10d KH=6d PH= 7,6 Cl2 =0 Αμμωνία = 0,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 10 λεπτά #13 Share πριν 10 λεπτά Αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησε σιγά σιγά να έχει ζωή. Μια χαρά πάει 👍 Φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο έτσι!!! Σε κάποια φάση θα ανέβουν όλα και μετά θα κατέβουν αμμωνία , Νιτρώδη και θα πρέπει να μετράς 0 αμμωνία 0 Νιτρώδη και περίπου 10-15 ppm Νιτρικά Ν03. Τότε είσαι έτοιμη 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerina πριν 5 λεπτά Author #14 Share πριν 5 λεπτά Ευχαριστώ πολύ χαίρομαι πολύ !!! Να σας ρωτήσω τώρα πότε κάνω αλλαγή νερού ; Και δεν χρειάζεται να προσθέσω καθόλου βακτήρια ; Επίσης η λάμπα μου πως θα δω αν είναι οκ δεν γράφει τίποτα πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος