kalamarhs 26 Μαρτίου #1 Share 26 Μαρτίου (edited) Καλησπέρα! Μετα απο 2 χρόνια διακοπής αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με το 110 λίτρων ενυδρείο μου. Είπα αυτή τη φορά να βάλω μερικά ραμιρέζι και ενα κοπαδάκι μευρα νεον τετρα. Διάλεξα το mikrogeophagus ramirezi απλως επειδη ειμαι Χίο και δεν βρίσκω κάποιο πετ σοπ να έχει το συγκεκριμένο ψάρι (και αν το εχει ζει σε κακες συνθηκες) αποφασισα να τα παραγγειλω απο το ιντερνετ. Το ειχα ξανακανει στο παρελθον απο ενα καταστημα και εμεινα ευχαριστημενος. Ηθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με τα ραμιρεζι γιατι δεν εχω ιδεα απο αμερικανικες κιχλιδες. Αν για παραδειγμα αγορασω 4 κιχλιδες και τυχει και εχω 2 αντι για 1 αρσενικα ας πουμε θα πρεπει να εχω απαραιτητα 1 η στα 110 λιτρα μπορουν να ζησουν και παραπανω. Θελω να πω η αναλογια φυλου ειναι εξισου σημαντικη με τις αφρικανικες κιχλιδες απο malawi και tanganyika η με τα ραμιρεζι ειμαι πιο ευελικτος? Στο ενυδρειο θα βαλω πολλα ξυλα και φυτα και θα δημιουργησω κρυψωνες και σπηλιες ωστε να μειωσω τις επιθετικες συμπεριφορες οσο γινεται. Αν και νομιζω οτι τα ραμιρεζι ειναι πιο φιλήσυχα απο τις αφρικανικες κιχλιδες. Το νερό εδώ του εκανα τεστ και μου εβγαλε 20mg/L NO3, 3mg/L Cl2, ΝΟ2 και ΝΗ4 κοντα στο μηδεν GH >16 και KH γυρω στο 15. pH 7.5 ακριβως. Αν δεν κανω λαθος τοσο τα ραμιρεζι οσο και τα τετρα θελουν πολυ πιο μαλακο νερο και πιο οξινο. Επισης το Cl2 ειναι επικινδυνα υψηλο. Πως μπορω να προσαρμωσω το νερο? Ειναι πολυ μεγαλες οι αλλαγες που θα πρεπει να γινουν σε σκληροτητα και pH και παραλληλα θα πρεπει να αντιμετωπισω το χλώριο. Εχω χασει λίγο τη μπάλα. Σκεφτηκα να βαλω πολλα φυτα και ξυλα ωστε να μειωθει το pH και τυρφη για ενυδρειο για να μειωσω τη σκληροτητα. Δεν ειχα ποτε τοσο οξινο και μαλακο νερο στο ενυδρειο και δεν ασχοληθηκα με το πως γινεται. Μπορει καποιος να μου εξηγησει? Επελεξα 3 διαφορετικα ειδη cryptocoryne και ενα anubia λογω του οτι συνειπαρχουν και στο φυσικο περιβαλλον των ψαριων αυτών και φανταζομαι θα εχουν και ιδιες απαιτησεις οσον αφορα τα χαρακτηριστικα του νερου. Επισης διαβασα σε σχολια ενος βιντεο απο εναν χομπιστα οτι το συγκεκριμενο ειδος ραμιρεζι δεν ζει ευκολα λεει πανω απο 1 η 2 χρονια και ειναι πολυ ευαλωτο. Ειναι υπερβολες αυτα? Δηλαδη αν οι συνθηκες ειναι οπως πρεπει με εβδομαδιαιες αλλαγες 20% και μαλακο οξινο περιβαλλον με φυτα, ενα κοπαδακι νεον τετρα και 4 ραμιρεζι και μεγαλη ποικιλια στη διατροφη με ζωντανες και απλες τροφες παλι δεν θα φτασουν το προσδοκιμο ζωης που διαβασα εδω 4 με 5 χρονια? Α και κατι που ξεχασα. Επειδη εχω δει διαφορες χρωματικες ποικιλιες κι εγω δεν θελω ψαρια που προερχονται απο επιλεκτικη αναπαραγωγη αλλα τα θελω στη φυσικη τους μορφηαυτο εδω ειναι το "κανονικο" ετσι? Συγγνώμη αν κούρασα αλλά είχα αρκετές απορίες... αν εντοπισετε καποιο λαθος πειτε μου. Ευχαριστω!!! Έγινε επεξεργασία 26 Μαρτίου - kalamarhs Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 26 Μαρτίου #2 Share 26 Μαρτίου πριν 2 ώρες, το μέλος kalamarhs έγραψε: GH >16 και KH γυρω στο 15. pH 7.5 ακριβως. 1- παρε υγρα τεστ. Απο την στιγμη, που κάνεις μετρησεις με ταινιες. τα αποτελεσματα θα βγαινουν οτι να ναι. Τι εννοω - δεν γινεται να εχεις ΚΗ=15, GH=16 και ph =7.5 Aυτο απλα δεν γινεται.... Και ναι, τα ραμιρεζι θελουν μαλακο νερο, για αυτο πρεπει πρώτα να παρεις φιλτρο αντίστροφης όσμωσης, μετα θα στρωσεις καλα καλα το ενυδρειο (θα σου πάρει κανα μηνα σιγουρα) και μετα θα παραγγείλεις τα ψαρια. Με τυρφη δεν θα γινει η δουλεια. https://www.waterwaves.gr/enydreiaka-proionta/filtra-and-systimata-antistrofis-osmosis/compact-systimata-antistrofis-osmosis-gia-enydreiaki-khrisi/systima-antistrofis-osmosis-enydreioy-aqua-hobby-eco-version.html παρε με μεμβρανη 100 gpd Και με 20 ppm (αν ειναι 20 και οχι 40 με το τεστ, που εχεις) και αλλαγες νερου 20% ..... σε ενα μηνα τα νιτρικα θα φτασουν 200.....που θελεις να ταιζεις και με ζωντανες και κατεψυγμενες.... πριν 2 ώρες, το μέλος kalamarhs έγραψε: Επισης διαβασα σε σχολια ενος βιντεο απο εναν χομπιστα οτι το συγκεκριμενο ειδος ραμιρεζι δεν ζει ευκολα λεει πανω απο 1 η 2 χρονια και ειναι πολυ ευαλωτο. Ναι, λιγο ευαισθητο ψαρακι Διαβασ εδω - Αυτα τα λιγα απο μενα.... Πιστευω ξερεις το πως στρωνει ενα ενυδρειο. Γιατι σε αστρωτο ενυδρειο τα ραμιρεζι θα χαιρετήσουν σε λιγες μερες και οχι χρόνια.... Αν θελεις, διαβασε εδω- https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ https://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ πριν 2 ώρες, το μέλος kalamarhs έγραψε: Επελεξα 3 διαφορετικα ειδη cryptocoryne και ενα anubia λογω του οτι συνειπαρχουν και στο φυσικο περιβαλλον των ψαριων αυτών και φανταζομαι θα εχουν και ιδιες απαιτησεις οσον αφορα τα χαρακτηριστικα του νερου. Με αμερικη τι σχεση εχουν αυτα τα φυτα? apo asia kai afrikh einai.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamarhs 27 Μαρτίου Author #3 Share 27 Μαρτίου (edited) Καλησπέρα! Τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης πόσο κοστίζουν περίπου γιατί εγώ βρήκα μόνο κάτι με 500 ευρώ και δεν ήθελα να διαθέσω τόσα χρήματα. Υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση η είναι καλύτερο να επιλέξω άλλο είδος? Για τα φυτά είχα την εντύπωση ότι είναι από Αμερική αλλά όντως έκανα λάθος. Αν και διάβασα στο προφίλ του ψαριού ότι τα anubias είναι καλά για ενυδρεία με ραμιρεζι. Τεστ θα πάρω υγρά αλλά έτσι κι αλλιώς το νερό ξέρω ότι είναι πολύ σκληρό και αλκαλικό. Οπότε δεν αλλάζει κάτι στο ότι πρέπει να το κάνω πιο όξινο. Ξέρω να στήνω το ενυδρείο μην αγχώνεσαι δεν βιαζομαι Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου - kalamarhs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 27 Μαρτίου #4 Share 27 Μαρτίου πριν 1 ώρα, το μέλος kalamarhs έγραψε: Καλησπέρα! Τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης πόσο κοστίζουν περίπου γιατί εγώ βρήκα μόνο κάτι με 500 ευρώ και δεν ήθελα να διαθέσω τόσα χρήματα. Υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση η είναι καλύτερο να επιλέξω άλλο είδος? Σου έβαλε link παραπάνω η @natateo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamarhs 27 Μαρτίου Author #5 Share 27 Μαρτίου πριν 1 ώρα, το μέλος ChrisEco έγραψε: Σου έβαλε link παραπάνω η @natateo. Έχεις δίκιο δεν το είδα ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος