Jump to content

Διαρροή σε ενυδρειο korral 60

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους σας

Σήμερα το πρωί έλειψα από το σπίτι για 2 ώρες και όταν γύρισα είδα το ενυδρείο να έχει χάσει τα 3/4 νερού. Είμαι πολύ τυχερός που είχα και ένα δεύτερο στην άκρη για πούλημα. Η απορία μου είναι για το αν επισκευαζεταί το ενυδρειό ή θα πάει για πέταμα. Έχει ξεκολλήσει το τζάμι στο κάτω σημειο.

Αν δεν έχει σπάσει κάπου επισκευάζεται 

πριν 3 λεπτά, το μέλος fak έγραψε:

Αν δεν έχει σπάσει κάπου επισκευάζεται 

Να επιχειρήσω να το κάνω μόνος μου ή να το πάω σε κάποιον ειδικό; Το κούνισα λίγο το πίσω τζάμι και ξεκόλλησε όλο.

• Confused 1

Εξαρτάται πόσο πιάνουν τα χέρια σου. Ψάξε λίγο την διαδικασία να δεις πόσο εύκολο δύσκολο είναι. Αν είναι να το κολλήσεις κόλλα όλες τις σιλικόνες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εμένα για ένα 50 λίτρων ενυδρείο μου είχε πει 15€ ένας στην Πάτρα για αντικαταστήσει τις σιλικόνες 

• Like 1

Καλησπέρα αδερφέ μου, κάποια στιγμή ήθελα να κάνω και εγώ αντικατάσταση στις σιλικόνες σε ένα μικρό ενυδρείο που είχα και τό πήγα σε ειδικό νά μου τό κάνει γιατί είναι λίγο μπελάς, θέλει πολύ καλό καθαρισμό πριν βάλεις καινούργια σιλικόνη. Υπάρχει ένα κατάστημα στο Περιστέρι απέναντι από το ΙΚΑ στην βασιλέως Αλέξανδρου , εγώ εκεί τό έφτιαξα και μάλιστα μου έκαναν πολύ καλή δουλειά.🐟🐚

πριν 2 ώρες, το μέλος Black Wolfy έγραψε:

Να επιχειρήσω να το κάνω μόνος μου ή να το πάω σε κάποιον ειδικό; Το κούνισα λίγο το πίσω τζάμι και ξεκόλλησε όλο.

Τυχερός μες την ατυχία σου ήσουν. Πώς δεν σου άνοιξε ολόκληρο να βρεις όλο το περιεχόμενο στο πάτωμα σου; Όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου. Ξεκολλάς τα τζαμια, τα καθαρίζεις καλά να φύγουν υπολείμματα της παλιάς σιλικόνης και τα κόλλας με σιλικόνη κατάλληλη για ενυδρεία. Υπάρχουν βιντεάκια στο youtube. Αν κάποιος το κάνει πρώτη φορά είναι λίγο μπελαληδικο, αναλόγως βέβαια πόσο το έχει με τέτοιες εργασίες. Διαφορετικά το πηγαίνεις σε κάποιον ειδικό.

• Like 1

Σκέφτομαι να το κάνω μόνος μου αλλά δεν ξέρω τι σιλικόνη να αγοράσω. Βρήκα μία σιλικόνη στο skroutz που είναι για ενυδρεία αλλά δεν ξέρω αν κάνει. Στο YouTube είδα την διαδικασία οπότε πιστεύω πως θα τα καταφέρω

https://www.praktiker.gr/m/p/silikoni-bison-gia-tzamia-enydreia-280ml-diafani-12295

Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου.

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Λοιπόν, αγόρασα την σιλικόνη και αγόρασα επίσης μια αλουμινένια γωνία για να βάλω στις πάνω γωνίες του ενυδρείου. Θα προσπαθήσω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ και θα ανεβάσω φωτογραφίες όταν θα είναι έτοιμο για να δείτε και εσείς το τελικό αποτέλεσμα. 

Σας ευχαριστώ όλους σας για την τεράστια βοήθεια. 

• Like 1

Το ενυδρείο είναι έτοιμο από θέμα κόλλας. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία πιστεύω ότι ένας που δεν ξέρει να κάνει τέτοια πράγματα αξίζει να το προσπαθήσει μόνος του από το να δώσει λεφτά σε κάποιον ειδικό. Έβαλα και κάποιες αλουμινένιες γωνίες για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. 

IMG_20250327_173920.jpg

• love 1

Μόλις στεγνώσει η κόλλα (σύμφωνα με την εταιρία) γέμισε το στο μπαλκόνι κι άστο 2-3 μέρες και κοίτα για διαρροές 

• Like 1

On 23/3/2025 at 8:49 ΜΜ, το μέλος Black Wolfy έγραψε:

πόσο χρονων ειναι το ενυδρειο για να ξεκολλαει ετσι, ευκολα?.....

Υπαρχουν πολλα βιντεακια στο youtube για το πως να ξανακολλησεις το παλιό ενυδρειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...