Teooo2025 πριν 23 ώρες #1 Share πριν 23 ώρες Καλησπέρα σας! Γενικά δε γνωρίζω πολλά από χρυσόψαρα παρολ αυτά θέλω να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που έχει ένα απο τα χρυσόψαρα του ενυδρείου μου. Εδώ και 4 μήνες, το χρυσόψαρο είναι συνεχώς προς την επιφάνεια του νερού και όταν προσπαθεί να κατέβει κάτω πιθανολογώ η άνωση το επαναφέρει ξανά στην επιφάνεια. Τρώει κανονικά, παρολ αυτά ειναι μονίμως σε εκείνη τη θέση. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εχω παρατηρήσει πως στην κοιλιά του κάποιες κόκκινες κηλίδες σαν αίμα αλλα δρ γνωρίζω αν οφείλεται στην ασθένεια ή σε τσίμπημα άλλων ψαριών. Σας παραθέτω φωτογραφίες του ψαριού κι αν γνωρίζετε τρόπους για να το επαναφέρω θα ήθελα να μου τους πείτε. Σας ευχαριστώ 76382830168__B9167469-4A6F-49DD-9A2A-B0D4D6F15659.MOV 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 23 ώρες #2 Share πριν 23 ώρες Το ψαρι ειναι σε ασχημη κατασταση. Οπως καταλαβα , εισαι νεος στο χομπι..... Σαν πρωτο βημα - μετρησε αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα στο ενυδρειο και μετα άμεσα κάνε αλλαγη νερου 50% απο τα συνολικα λιτρα ενυδρειου με αντιχλωριο και η θερμοκρασι του νερου να ειναι ίδια με θερμοκρασια νερου στο ενυδρειο σου. Αν δεν εχεις τεστ νερου - προχωρας στην αλλαγη νερου χωρις δεύτερη σκεψη. Σαν δεύτερο βημα- αν η αμμωνια και νιτρωδη ειναι μηδεν, πρεπει να παρεις ενα φαρμκο, που λεγεται bactopur sera και να ξεκινησεις την θεραπεια άμεσα. Οταν τελειωσεις με τις μετρησεις και αλλαγες νερου, δωσε πληροφοριες για το ενυδρειο σου- λιτρα, φιλτρο, συντήρηση, τροφη κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teooo2025 πριν 23 ώρες Author #3 Share πριν 23 ώρες πριν 9 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Το ψαρι ειναι σε ασχημη κατασταση. Οπως καταλαβα , εισαι νεος στο χομπι..... Σαν πρωτο βημα - μετρησε αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα στο ενυδρειο και μετα άμεσα κάνε αλλαγη νερου 50% απο τα συνολικα λιτρα ενυδρειου με αντιχλωριο και η θερμοκρασι του νερου να ειναι ίδια με θερμοκρασια νερου στο ενυδρειο σου. Αν δεν εχεις τεστ νερου - προχωρας στην αλλαγη νερου χωρις δεύτερη σκεψη. Σαν δεύτερο βημα- αν η αμμωνια και νιτρωδη ειναι μηδεν, πρεπει να παρεις ενα φαρμκο, που λεγεται bactopur sera και να ξεκινησεις την θεραπεια άμεσα. Οταν τελειωσεις με τις μετρησεις και αλλαγες νερου, δωσε πληροφοριες για το ενυδρειο σου- λιτρα, φιλτρο, συντήρηση, τροφη κτλ. Δε διαθέτω τέτοιο εξοπλισμό. Χρησιμοποιώ μόνο αντιχλωριο της Tetra AquaSafe και τροφή δίνω νιφάδες της Sera. Τελευταία πήρα και Pro Gran 0.5 Αλλα δεν είδα διαφορα. Τα υπόλοιπα ψάρια τα εχω ίδιο καιρό με το συγκεκριμένο και είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teooo2025 πριν 23 ώρες Author #4 Share πριν 23 ώρες Μόλις τώρα, το μέλος Teooo2025 έγραψε: Δε διαθέτω τέτοιο εξοπλισμό. Χρησιμοποιώ μόνο αντιχλωριο της Tetra AquaSafe και τροφή δίνω νιφάδες της Sera. Τελευταία πήρα και Pro Gran 0.5 Αλλα δεν είδα διαφορα. Τα υπόλοιπα ψάρια τα εχω ίδιο καιρό με το συγκεκριμένο και είναι μια χαρά. Ξέχασα να πω πως το ενυδρείο είναι 21 λίτρα και εχω συνολικά 4 ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco πριν 22 ώρες #5 Share πριν 22 ώρες Τα λίτρα σου είναι απαγορευτικά για οποιοδήποτε ψάρι, πόσω μάλλον δε για 4. Το είδος του χρυσόψαρου που έχεις (fancy) θέλει minimum γύρω στα 40 λίτρα με δυνατή φίλτρανση και δεδομένου ότι διατηρείται ιδανικά με άλλο/α χρυσόψαρο/α μαζί, τότε μιλάμε για τουλάχιστον 60-80+ λίτρα. Όποτε λογικά και τα προβλήματα. Τα υπόλοιπα ψάρια τι είναι; Τι θερμοκρασία έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος