Black Wolfy Παρασκευή στις 11:01 πμ #1 Share Παρασκευή στις 11:01 πμ Καλησπέρα σε όλους σας Αγόρασα δύο led t5 λάμπες για να φτιάξω ένα φωτιστικό για το ενυδρείο μου. Στην αρχή πριν τις αγοράσω νόμιζα πως θα έχουν μόνο από την μια μεριά pins αλλά τελικά εχούν και απο τις δύο μερίες. Το πλάνο μου ήταν να πάρω δύο λάμπες με ντουι και να τις βάλω κατεφθείαν στην πρίζα. Τώρα που είδα ότι έχουν και από τις δύο μεριές pins δεν ξέρω τι να κάνω. Οι απορίες μου πλέον είναι για το αν μπορόυν να μπουν κατευθείαν στην πρίζα χωρίς κάποιο μετασχηματιστή, αν είναι DC ή AC και πόσα volt χρειάζονται. Οι λάμπες που έχω ειναι: Λευκή: juwel t5 led day 10w 9000k Ροζ: juwel t5 led color 10w 4425k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Καζεράκης Παρασκευή στις 02:06 μμ #2 Share Παρασκευή στις 02:06 μμ Το θέμα είναι ότι είχα ψάξει κι εγώ, αλλά πουθενά δεν είχα βρει κάτι. Η Juwel σου πουλάει φωτιστικό με λάμπες, καθώς και ανταλλακτικές λάμπες για το φωτιστικό της. Δεν βρήκα πουθενά στοιχεία για να φτιάξω κάτι DIY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy Παρασκευή στις 03:38 μμ Author #3 Share Παρασκευή στις 03:38 μμ πριν 1 ώρα, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε: Το θέμα είναι ότι είχα ψάξει κι εγώ, αλλά πουθενά δεν είχα βρει κάτι. Η Juwel σου πουλάει φωτιστικό με λάμπες, καθώς και ανταλλακτικές λάμπες για το φωτιστικό της. Δεν βρήκα πουθενά στοιχεία για να φτιάξω κάτι DIY. Άρα τις αγόρασα τζάμπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok Παρασκευή στις 05:21 μμ #4 Share Παρασκευή στις 05:21 μμ (edited) Γενικα τις τ5 δεν τις βαζεις απευθείας στην πριζα ουτε τους βαζεις dc. Πρεπει να εχεις ballast και για τα watt και τον αριθμό των λαμπτήρων που θες. Η σύνδεση ειναι σαν την φωτογραφία παρακάτω. Αλλα αυτο θα πρεπει να το δεις με βαση της οδηγίες του ballast. Έγινε επεξεργασία Παρασκευή στις 05:22 μμ - Magok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy Παρασκευή στις 05:39 μμ Author #5 Share Παρασκευή στις 05:39 μμ πριν 12 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε: Γενικα τις τ5 δεν τις βαζεις απευθείας στην πριζα ουτε τους βαζεις dc. Πρεπει να εχεις ballast και για τα watt και τον αριθμό των λαμπτήρων που θες. Η σύνδεση ειναι σαν την φωτογραφία παρακάτω. Αλλα αυτο θα πρεπει να το δεις με βαση της οδηγίες του ballast. Αδερφέ με σώζεις. Για λίγο νόμιζα ότι πρέπει αναγκαστικά να αγορά το multilux Led της juwel και να σκάσω ένα σωρό λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok Παρασκευή στις 06:14 μμ #6 Share Παρασκευή στις 06:14 μμ Αυτο λεει οτι ειναι τ5 led? Να ξερεις μπορει να θελει ψάξιμο και να μην ειναι απλη τ5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok Παρασκευή στις 06:33 μμ #7 Share Παρασκευή στις 06:33 μμ 51 minutes ago, Black Wolfy said: Αδερφέ με σώζεις. Για λίγο νόμιζα ότι πρέπει αναγκαστικά να αγορά το multilux Led της juwel και να σκάσω ένα σωρό λεφτά. Αν εχεις πολυμετρο παρε μετρήσεις να δεις ποιοι πόλοι κανουν κύκλωμα και δωσε μας ενα σχεδιάγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy Παρασκευή στις 08:02 μμ Author #8 Share Παρασκευή στις 08:02 μμ πριν 1 ώρα, το μέλος Magok έγραψε: Αυτο λεει οτι ειναι τ5 led? Να ξερεις μπορει να θελει ψάξιμο και να μην ειναι απλη τ5... Ρώτησα 2 ηλεκτρολόγους. Ο ένας είχε ενυδρείο και μου είπε ότι είναι 230v AC ρεύμα. Πάντως και οι δύο μου είπαν μου είπαν το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy χθες στις 12:58 μμ Author #9 Share χθες στις 12:58 μμ πριν 18 ώρες, το μέλος Magok έγραψε: Αν εχεις πολυμετρο παρε μετρήσεις να δεις ποιοι πόλοι κανουν κύκλωμα και δωσε μας ενα σχεδιάγραμμα. Δοκίμασα με πολύμετρό αλλά δεν έκανε κύκλωμα. Κοίταξα όλα τα pins που έχει η λάμπα με διαφορετικούς συνδιασμούς αλλά δεν είδα κάτι στο πολύμετρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K πριν 15 ώρες #10 Share πριν 15 ώρες Λοιπόν. Μετά από αρκετό ψάξιμο, (πληροφορίες με το σταγονόμετρο από τη Juwel🤬🤬🤬), βρήκα ότι οι λαμπτήρες αυτοί δουλεύουν με τάση 24V. Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές. Τροφοδοτικό 24V για led που όμως παίζει να μη λειτουργήσει σωστά ή κ καθόλου. Αγορά του multilux led φωτιστικού της juwel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy πριν 15 ώρες Author #11 Share πριν 15 ώρες πριν 1 λεπτό, το μέλος Antonis K έγραψε: Λοιπόν. Μετά από αρκετό ψάξιμο, (πληροφορίες με το σταγονόμετρο από τη Juwel🤬🤬🤬), βρήκα ότι οι λαμπτήρες αυτοί δουλεύουν με τάση 24V. Οπότε υπάρχουν 2 επιλογές. Τροφοδοτικό 24V για led που όμως παίζει να μη λειτουργήσει σωστά ή κ καθόλου. Αγορά του multilux led φωτιστικού της juwel. Αντώνη ξέρεις αν θέλει AC ή dc ρεύμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K πριν 15 ώρες #12 Share πριν 15 ώρες πριν 3 λεπτά, το μέλος Black Wolfy έγραψε: Αντώνη ξέρεις αν θέλει AC ή dc ρεύμα; 24V DC. Δλδ θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει η λάμπα με ένα τέτοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy πριν 15 ώρες Author #13 Share πριν 15 ώρες πριν 10 λεπτά, το μέλος Antonis K έγραψε: 24V DC. Δλδ θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει η λάμπα με ένα τέτοιο Πάνω στην led ταινία από την μία μεριά έχει ένα chip που λέγετε Mb10f. Είδα ότι από παίρνει AC σε DC. (sorry που δεν το ανέφερα νωρίτερα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K πριν 15 ώρες #14 Share πριν 15 ώρες Πω ρε συ. Αλήθεια τωρα? Εχουν βαλει ανορθωτή γέφυρας πανω στη λαμπα? Αν είναι έτσι θα θέλει 24V AC. Και αυτό με πολύ επιφύλαξη. Κοινώς θέλει πειράματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy πριν 15 ώρες Author #15 Share πριν 15 ώρες πριν 5 λεπτά, το μέλος Antonis K έγραψε: Πω ρε συ. Αλήθεια τωρα? Εχουν βαλει ανορθωτή γέφυρας πανω στη λαμπα? Αν είναι έτσι θα θέλει 24V AC. Και αυτό με πολύ επιφύλαξη. Κοινώς θέλει πειράματα 24V AC δεν ξέρω. Συνήθως ότι τραβάει AC είναι 220V. Μια άλλη led ταινία που είχα τράβαγε 220V AC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K πριν 14 ώρες #16 Share πριν 14 ώρες Ναι το ξέρω. Πολλές λαμπες led Τ5 κ Τ8 συνδέονται κατευθείαν στο δίκτυο. Αυτo που βρήκα είναι ότι οι συγκεκριμένες λειτουργούν με 24V. Τώρα ac ή dc δεν διευκρινιζεται. Δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. Ίσως ένα mail στη Juwel να έλυνε το πρόβλημα, αν κ δε νομίζω να δώσουν τέτοιες πληροφορίες για DIY καταστάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy πριν 14 ώρες Author #17 Share πριν 14 ώρες Εχθές έψαχνα 3+ ώρες και δεν βρήκα τίποτα. Στο κούτι απο την λάμπα λέει οτι δεν πρέπει να μπει σε ντουι T5 και πρέπει να αγοράσω αναγκαστικά το mutlilux led της juwel. Ούτε ένας δεν υπάρχει που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K πριν 13 ώρες #18 Share πριν 13 ώρες Oι λαμπες δεν έχουν πάνω κάνα ταμπελακι? Κάτι να γράφει input ξερωγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy πριν 13 ώρες Author #19 Share πριν 13 ώρες πριν 33 λεπτά, το μέλος Antonis K έγραψε: Oι λαμπες δεν έχουν πάνω κάνα ταμπελακι? Κάτι να γράφει input ξερωγω Το μόνο που λένε οι λάμπες είναι αυτό: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος