Jump to content

DIY φωτισμός με T5 led

Black Wolfy

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας

Αγόρασα δύο led t5 λάμπες για να φτιάξω ένα φωτιστικό για το ενυδρείο μου. Στην αρχή πριν τις αγοράσω νόμιζα πως θα έχουν μόνο από την μια μεριά pins αλλά τελικά εχούν και απο τις δύο μερίες. Το πλάνο μου ήταν να πάρω δύο λάμπες με ντουι και να τις βάλω κατεφθείαν στην πρίζα. Τώρα που είδα ότι έχουν και από τις δύο μεριές pins δεν ξέρω τι να κάνω.

Οι απορίες μου πλέον είναι για το αν μπορόυν να μπουν κατευθείαν στην πρίζα χωρίς κάποιο μετασχηματιστή, αν είναι DC ή AC και πόσα volt χρειάζονται.

Οι λάμπες που έχω ειναι:

Λευκή: juwel t5 led day 10w 9000k

Ροζ: juwel t5 led color 10w 4425k

Το θέμα είναι ότι είχα ψάξει κι εγώ, αλλά πουθενά δεν είχα βρει κάτι. Η Juwel σου πουλάει φωτιστικό με λάμπες, καθώς και ανταλλακτικές λάμπες για το φωτιστικό της. Δεν βρήκα πουθενά στοιχεία για να φτιάξω κάτι DIY.

πριν 1 ώρα, το μέλος Παναγιώτης Καζεράκης έγραψε:

Το θέμα είναι ότι είχα ψάξει κι εγώ, αλλά πουθενά δεν είχα βρει κάτι. Η Juwel σου πουλάει φωτιστικό με λάμπες, καθώς και ανταλλακτικές λάμπες για το φωτιστικό της. Δεν βρήκα πουθενά στοιχεία για να φτιάξω κάτι DIY.

Άρα τις αγόρασα τζάμπα; 

Γενικα τις τ5 δεν τις βαζεις απευθείας στην πριζα ουτε τους βαζεις dc. Πρεπει να εχεις ballast και για τα watt και τον αριθμό των λαμπτήρων που θες.

Η σύνδεση ειναι σαν την φωτογραφία παρακάτω. Αλλα αυτο θα πρεπει να το δεις με βαση της οδηγίες του ballast.1531595574_ICN-2S54-TWiringDiagram.jpg.e5f605c7b17ffc2b8f34387e43460477.jpg

Έγινε επεξεργασία - Magok

πριν 12 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε:

Γενικα τις τ5 δεν τις βαζεις απευθείας στην πριζα ουτε τους βαζεις dc. Πρεπει να εχεις ballast και για τα watt και τον αριθμό των λαμπτήρων που θες.

Η σύνδεση ειναι σαν την φωτογραφία παρακάτω. Αλλα αυτο θα πρεπει να το δεις με βαση της οδηγίες του ballast.1531595574_ICN-2S54-TWiringDiagram.jpg.e5f605c7b17ffc2b8f34387e43460477.jpg

Αδερφέ με σώζεις. Για λίγο νόμιζα ότι πρέπει αναγκαστικά να αγορά το multilux Led της juwel και να σκάσω ένα σωρό λεφτά. 

Αυτο λεει οτι ειναι τ5 led? Να ξερεις μπορει να θελει ψάξιμο και να μην ειναι απλη τ5...

51 minutes ago, Black Wolfy said:

Αδερφέ με σώζεις. Για λίγο νόμιζα ότι πρέπει αναγκαστικά να αγορά το multilux Led της juwel και να σκάσω ένα σωρό λεφτά. 

Αν εχεις πολυμετρο παρε μετρήσεις να δεις ποιοι πόλοι κανουν κύκλωμα και δωσε μας ενα σχεδιάγραμμα.

πριν 1 ώρα, το μέλος Magok έγραψε:

Αυτο λεει οτι ειναι τ5 led? Να ξερεις μπορει να θελει ψάξιμο και να μην ειναι απλη τ5...

Ρώτησα 2 ηλεκτρολόγους. Ο ένας είχε ενυδρείο και μου είπε ότι είναι 230v AC ρεύμα. Πάντως και οι δύο μου είπαν μου είπαν το ίδιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...