ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ 8 Μαρτίου #1 Share 8 Μαρτίου Γεια σας και πάλι, Έχω ένα γαριδάδικο με μια neocardina & μαι Ανούμπια . Έχω αρκετές ερωτήσεις 😉 Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου (22lt περίπου). Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω skroutz ( μένω βόλο ). Τρίτον πώς φυτεύουμε φυτά στα ενυδρεία επειδή δεν έχω καταλάβει ( υπόστρωμα και τα λοιπά ) Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε; Σκέφτομαι για eheim το 40 lt Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 🙃🫡 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy 8 Μαρτίου #2 Share 8 Μαρτίου πριν 2 ώρες, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Γεια σας και πάλι, Έχω ένα γαριδάδικο με μια neocardina & μαι Ανούμπια . Έχω αρκετές ερωτήσεις 😉 Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου (22lt περίπου). Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω skroutz ( μένω βόλο ). Τρίτον πώς φυτεύουμε φυτά στα ενυδρεία επειδή δεν έχω καταλάβει ( υπόστρωμα και τα λοιπά ) Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε; Σκέφτομαι για eheim το 40 lt Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 🙃🫡 Καλησπέρα φίλε μου Γαρίδες από skroutz ή γενικά ψαράκια μην αγοράζεις. Δουλεύω σε αποθήκη skroutz και τα δέματα τα κάνουν Frisbee ή μπάλα μπάσκετ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fak 8 Μαρτίου #3 Share 8 Μαρτίου πριν 3 ώρες, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω skroutz ( μένω βόλο ) Κατευθείαν μέσω skroutz δεν μπορείς να παραγγείλεις ζωντανούς οργανισμούς αλλά μπορείς να βρεις κάποιο κατάστημα που να έχει και να στα στείλει. Έχω δει κάποια στέλνουν και με ΚΤΕΛ που το θεωρώ πιο ασφαλές γιατί σε λίγες ώρες τα έχεις. Πάντως όταν είχα πάρει από Κρήτη και έκαναν 2 μέρες μια χαρά μου ήρθαν. πριν 3 ώρες, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Τρίτον πώς φυτεύουμε φυτά στα ενυδρεία επειδή δεν έχω καταλάβει ( υπόστρωμα και τα λοιπά ) Εξαρτάται το φυτό, πχ η ανούμπια δεν φυτεύεται στο υπόστρωμα, θα σου πρότεινα να δεις ποια φυτά σε ενδιαφέρουν και να ψάξεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Ακόμα θα πρότεινα εύκολα φυτά για αρχή. πριν 3 ώρες, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε; Σκέφτομαι για eheim το 40 lt Δεν ξέρω ποιο φίλτρο έχεις αλλά εγώ στο δικό μου που είναι κρεμαστό έχω βάλει ένα σφουγγάρι στην είσοδο για να μην τραβάει μέσα τα μικρότερα ψάρια οπότε δες αν γίνεται κι αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ Κυριακή στις 10:28 πμ Author #4 Share Κυριακή στις 10:28 πμ πριν 16 ώρες, το μέλος fak έγραψε: Εξαρτάται το φυτό, πχ η ανούμπια δεν φυτεύεται στο υπόστρωμα, θα σου πρότεινα να δεις ποια φυτά σε ενδιαφέρουν και να ψάξεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Ακόμα θα πρότεινα εύκολα φυτά για αρχή Anubia έχω , αλλά δεν ξέρω πως φυτεύω τα φυτευτά . Χρειάζομαι soil ; Και αν ναι , πόσο και πώς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms πριν 19 ώρες #5 Share πριν 19 ώρες On 8/3/2025 at 4:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου Δυστυχώς είσαι πολύ χαμηλά σε λίτρα για κάποιο ψάρι. Αντί αυτού βάζεις κ άλλες γαρίδες άφοβα αλλά ποιο είδος neocaridina έχεις? On 8/3/2025 at 4:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω skroutz ( μένω βόλο Θα συμφωνήσω για το skroutz, καλύτερα όχι. Υπάρχουν κάποιες ενυδρειακές ομάδες στο facebook που πουλιούνται γαρίδες σε καλή τιμή και σε ποσότητα. On 8/3/2025 at 4:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Τρίτον πώς φυτεύουμε φυτά στα ενυδρεία επειδή δεν έχω καταλάβει Αν έχεις λαβίδα πιάνεις απαλά το φυτό από τη μέση μεταξύ ρίζας και φυλλώματος και το βάζεις μέσα στο υπόστρωμα (καλό θα είναι το ύψος του υποστρώματος να είναι περίπου 4-5 πόντους για να αναπτυχθεί σωστά η ρίζα) . Αν δεν έχεις λαβίδα κάνεις το ίδιο με τα δάχτυλά σου. Σε φυτά που δεν φυτεύονται όπως η ανούμπια που αναφέρθηκε παραπάνω, τότε την βάζεις είτε με ενυδρειακή κόλλα είτε με πετονιά είτε ακόμα κ αν υπάρχει κάποια εσοχή στο σημείο βάζεις την ρίζα και μετά το φυτό θα γραπωθεί από εκεί. On 8/3/2025 at 4:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε Δεν γνωρίζω ποιο φίλτρο έχεις ακριβώς αλλά πιστεύω ότι η γαρίδα είναι πολύ μικρή και όχι ότι οι εσοχές του φίλτρου είναι μεγάλες, εκτός και αν έχεις βάλει φίλτρο για περισσότερα λίτρα ενυδρείου. Όπως και να χει θα μπορούσες να στερεώσεις λίγο τούλι στην είσοδο του φίλτρου και θα κάνεις δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ πριν 18 ώρες Author #6 Share πριν 18 ώρες Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη και στους υπόλοιπους Link to comment Share on other sites More sharing options...
fak πριν 11 ώρες #7 Share πριν 11 ώρες On 9/3/2025 at 12:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε: Anubia έχω , αλλά δεν ξέρω πως φυτεύω τα φυτευτά . Χρειάζομαι soil ; Και αν ναι , πόσο και πώς ; Δεν θα έβαζα soil ειδικά αν βάλεις κατευθείαν μέσα ψάρια διότι απελευθερώνει αμμωνία στην αρχή. Δες εδώ για τον βυθό και δες τι σου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος