Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι, 

Έχω ένα γαριδάδικο με μια neocardina & μαι Ανούμπια . Έχω αρκετές ερωτήσεις 😉

Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου  (22lt περίπου). 

Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω  skroutz  ( μένω βόλο ). 

Τρίτον πώς φυτεύουμε φυτά στα ενυδρεία επειδή δεν έχω καταλάβει

( υπόστρωμα και τα λοιπά ) 

Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε; Σκέφτομαι για eheim το 40 lt 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 🙃🫡

On 8/3/2025 at 2:28 ΜΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε:

Γεια σας και πάλι, 

Έχω ένα γαριδάδικο με μια neocardina & μαι Ανούμπια . Έχω αρκετές ερωτήσεις 😉

Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου  (22lt περίπου). 

Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω  skroutz  ( μένω βόλο ). 

Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε; Σκέφτομαι για eheim το 40 lt 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 🙃🫡

Expand  

Καλησπέρα φίλε μου 

Γαρίδες από skroutz ή γενικά ψαράκια μην αγοράζεις. Δουλεύω σε αποθήκη skroutz και τα δέματα τα κάνουν Frisbee ή μπάλα μπάσκετ. 

• Like 1

Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω  skroutz  ( μένω βόλο )

Expand  

Κατευθείαν μέσω skroutz δεν μπορείς να παραγγείλεις ζωντανούς οργανισμούς αλλά μπορείς να βρεις κάποιο κατάστημα που να έχει και να στα στείλει. Έχω δει κάποια στέλνουν και με ΚΤΕΛ που το θεωρώ πιο ασφαλές γιατί σε λίγες ώρες τα έχεις. Πάντως όταν είχα πάρει από Κρήτη και έκαναν 2 μέρες μια χαρά μου ήρθαν. 

Expand  

Εξαρτάται το φυτό, πχ η ανούμπια δεν φυτεύεται στο υπόστρωμα, θα σου πρότεινα να δεις ποια φυτά σε ενδιαφέρουν και να ψάξεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Ακόμα θα πρότεινα εύκολα φυτά για αρχή. 

Expand  

Δεν ξέρω ποιο φίλτρο έχεις αλλά εγώ στο δικό μου που είναι κρεμαστό έχω βάλει ένα σφουγγάρι στην είσοδο για να μην τραβάει μέσα τα μικρότερα ψάρια οπότε δες αν γίνεται κι αυτό 

On 8/3/2025 at 5:57 ΜΜ, το μέλος fak έγραψε:

Εξαρτάται το φυτό, πχ η ανούμπια δεν φυτεύεται στο υπόστρωμα, θα σου πρότεινα να δεις ποια φυτά σε ενδιαφέρουν και να ψάξεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Ακόμα θα πρότεινα εύκολα φυτά για αρχή

Expand  

Anubia έχω , αλλά δεν ξέρω πως φυτεύω τα φυτευτά . Χρειάζομαι soil ; Και αν ναι , πόσο και πώς ;

Πρώτον , τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω στα λίτρα μου

Expand  

Δυστυχώς είσαι πολύ χαμηλά σε λίτρα για κάποιο ψάρι. Αντί αυτού βάζεις κ άλλες γαρίδες άφοβα αλλά ποιο είδος neocaridina έχεις? 

Δεύτερον , Επειδή τα τοπικά pet - shop δεν έχουν γαρίδες 🦐, άμα παραγγείλω από Αθήνα μέσω  skroutz  ( μένω βόλο

Expand  

Θα συμφωνήσω για το skroutz, καλύτερα όχι. Υπάρχουν κάποιες ενυδρειακές ομάδες στο facebook που πουλιούνται γαρίδες σε καλή τιμή και σε ποσότητα.

Expand  

Αν έχεις λαβίδα πιάνεις απαλά το φυτό από τη μέση μεταξύ ρίζας και φυλλώματος και το βάζεις μέσα στο υπόστρωμα (καλό θα είναι το ύψος του υποστρώματος να είναι περίπου 4-5 πόντους για να αναπτυχθεί σωστά η ρίζα) . Αν δεν έχεις λαβίδα κάνεις το ίδιο με τα δάχτυλά σου.

Σε φυτά που δεν φυτεύονται όπως η ανούμπια που αναφέρθηκε παραπάνω, τότε την βάζεις είτε με ενυδρειακή κόλλα είτε με πετονιά είτε ακόμα κ αν υπάρχει κάποια εσοχή στο σημείο βάζεις την ρίζα και μετά το φυτό θα γραπωθεί από εκεί. 

Τέταρτον , έχω ένα φίλτρο hallea , αλλά είναι πολύ ογκώδεις και καμιά φορά η γαρίδα μπαίνει μέσα , τι θα μου προτείνατε

Expand  

Δεν γνωρίζω ποιο φίλτρο έχεις ακριβώς αλλά πιστεύω ότι η γαρίδα είναι πολύ μικρή και όχι ότι οι εσοχές του φίλτρου είναι μεγάλες, εκτός και αν έχεις βάλει φίλτρο για περισσότερα λίτρα ενυδρείου. Όπως και να χει θα μπορούσες να στερεώσεις λίγο τούλι στην είσοδο του φίλτρου και θα κάνεις δουλειά.

Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη και στους υπόλοιπους 

On 9/3/2025 at 10:28 ΠΜ, το μέλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ έγραψε:

Anubia έχω , αλλά δεν ξέρω πως φυτεύω τα φυτευτά . Χρειάζομαι soil ; Και αν ναι , πόσο και πώς ;

Expand  

Δεν θα έβαζα soil ειδικά αν βάλεις κατευθείαν μέσα ψάρια διότι απελευθερώνει αμμωνία στην αρχή. 
Δες εδώ για τον βυθό και δες τι σου κάνει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...