Jump to content

Άρρωστος μονομάχος

Jake

Recommended Posts

Καλησπέρα ύστερα από 5 μήνες με έναν μονομάχο και ένα ansystrus δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα. Από χτες το απόγευμα ο μονομάχος μου ξαφνικά κάθεται στο έδαφος και είναι εν μέρει υποτονικός. Όταν με έβλεπε κολυμπούσε ζωηρά αλλά για λίγο και μετά πάλι κατέβαινε και έμενε κάτω. Το ενυδρείο μου είναι 40λ με υπόστρωμα από χαλίκι 

Θερμοκρασία στους 27-28 βαθμούς 

Ph 7,5

KH 5

Έκανα και τα υπόλοιπα τεστ και δεν είχα νιτρώδη είχα όμως λίγο υψηλή αμμωνία στο 0,5 οπότε έκανα και μερική αλλαγή νερού.

Το μόνο διαφορετικό που παρατήρησα είναι ένα λευκό στίγμα πάνω στη ράχη και θεωρώ ότι εντόπισα και στο πλάι για αυτό και υποπτευθηκα το ικ. Ίσως οφείλετε ότι είναι κοντά στα βράγχια άρα δεν μπορεί να αναπνεύσει? Ξεκίνησα αμέσως θεραπεία η οποία ακόμα δεν έχει κλείσει 24ωρο η πρώτη μέρα.

Αν έχετε κάποια άλλη συμβουλή θα το εκτιμούσα πολύ

Σας ευχαριστώ πολύ!!

On 28/2/2025 at 8:43 ΠΜ, το μέλος Jake έγραψε:

Έκανα και τα υπόλοιπα τεστ και δεν είχα νιτρώδη είχα όμως λίγο υψηλή αμμωνία στο 0,5

Πως γινεται μετα απο 5 μηνες να εχεις αμμωνια στο 0.5? Τι εχεις κάνει? ανακάτεψες ολο τον βυθο?

Πριν να ξεκινησεις την θεραπεια , θα επρεπε να κάνεις τουλαχιστον 50% αλλαγη νερου και να ριξεις και τετραπλη δοση seachem prime. Και σε 24 ωρες παλι μια αλλαγη 50%.

Και μόνο μετα να ριξεις το φαρμακο για ικ (ποιο πηρες?)

Η αμμωνια μαζι με τα φαρμακα ειναι πολυ κακος συνδυασμός.....

On 3/3/2025 at 2:40 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Πως γινεται μετα απο 5 μηνες να εχεις αμμωνια στο 0.5? Τι εχεις κάνει? ανακάτεψες ολο τον βυθο?

Πριν να ξεκινησεις την θεραπεια , θα επρεπε να κάνεις τουλαχιστον 50% αλλαγη νερου και να ριξεις και τετραπλη δοση seachem prime. Και σε 24 ωρες παλι μια αλλαγη 50%.

Και μόνο μετα να ριξεις το φαρμακο για ικ (ποιο πηρες?)

Η αμμωνια μαζι με τα φαρμακα ειναι πολυ κακος συνδυασμός.....

Δεν ξέρω το μόνο που σκέφτομαι ότι διαταράσσει την αμμωνία ίσως είναι η σπιρουλίνα που ρίχνω στο πάτο για το ansystrus, αλλά ανεβάζει αυτό την αμμωνία?

Έκανα πριν τη θεραπεία αλλαγή νερού.

Τώρα γενικά δείχνει πιο δραστήριος δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει 

Πάντως δεν έχω πειράξει κάτι άλλο με σιγουριά ούτε έχω προσθέσει κάτι ούτε ανακάτεμα το βυθό.

Χρησιμοποίησα της sera το constapur

• Like 1

Τελειωσες την θεραπεια?

Αν οχι, μετρας καθε μερα την αμμωνια και αν παει πανω απο μηδεν, κάνεις αλλαγη νερου άμεσα. Και συμπληρώνεις την ποσότητα φαρμακου , που αντιστοιχεί στην ποσοτητα νερου, που άλλαξες.

Και παρε βακτηρια για ενυδρειο, θα χρειαστει να ριχνεις μετα την θεραπεια.

Έγινε επεξεργασία - natateo

πριν 43 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

Τελειωσες την θεραπεια?

Αν οχι, μετρας καθε μερα την αμμωνια και αν παει πανω απο μηδεν, κάνεις αλλαγη νερου άμεσα. Και συμπληρώνεις την ποσότητα φαρμακου , που αντιστοιχεί στην ποσοτητα νερου, που άλλαξες.

Και παρε βακτηρια για ενυδρειο, θα χρειαστει να ριχνεις μετα την θεραπεια.

Nαι τελείωσε η θεραπεία. Έχω βακτήρια, θα τα εφαρμόσω ολα

Γενικότερα δείχνει να είναι καλύτερη η εικόνα του, δεν φέρεται τόσο περίεργα.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές 

Όπως λέει και η nanateo, πως γίνεται να χεις αμμωνία; Τι φίλτρο έχεις; Και γιατί τόσο υψηλή θερμοκρασία στο ενυδρείο; Τι θεραπεία έκανες; Για ικ; Το ικ δεν είναι ένα η δύο η τρια στίγματα είναι απειρα. Εισ;ι σίγουρος ότι είναι ικ;

πριν 3 ώρες, το μέλος Sturm έγραψε:

Όπως λέει και η nanateo, πως γίνεται να χεις αμμωνία; Τι φίλτρο έχεις; Και γιατί τόσο υψηλή θερμοκρασία στο ενυδρείο; Τι θεραπεία έκανες; Για ικ; Το ικ δεν είναι ένα η δύο η τρια στίγματα είναι απειρα. Εισ;ι σίγουρος ότι είναι ικ;

Σκέφτηκα ότι είναι αρχή ικ γιατί ξεκινάει φαντάστηκα με ένα στίγμα και εξαπλώνεται. Κα είμαι αρκετά σίγουρος ότι ένα λευκό στιγμα πάνω δεν το είχε. Τη θερμοκρασία την ανέβασα ελαφριά γιατί όταν την είχα λίγο πιο κάτω το ψάρι φάνηκε να κρυώνει και ήταν πολύ πεσμένο και μόλις ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία ανέβηκε και το ίδιο το ψάρι.

Φίλτρο έχω της sera fil 120

Αν μου λέγες ότι ανέβασες την θερμοκρασία για το ικ θα το καταλάβαινα. Αλλά τόσο ψηλή θερμοκρασία μόνο τον μεταβολισμό του ανεβάζει. Είναι στο υψηλότερο όριο. Καμία φωτό έχεις; Με τι μετράς;

• Like 1

πριν 1 ώρα, το μέλος Sturm έγραψε:

Αν μου λέγες ότι ανέβασες την θερμοκρασία για το ικ θα το καταλάβαινα. Αλλά τόσο ψηλή θερμοκρασία μόνο τον μεταβολισμό του ανεβάζει. Είναι στο υψηλότερο όριο. Καμία φωτό έχεις; Με τι μετράς;

Μου φάνηκε κρύο το νερό και η συμπεριφορά του μου φάνηκε ότι ίσως είναι έτσι λόγω αυτού

Πάντως έδειξε άλλη τελείως συμπεριφορά μόλις ανέβηκε ελαφρά η θερμοκρασία. Μετά σταδιακά την επανέφερα και την ξανά εβασα όπως ανέφερα για το ικ.

Μετράω με υγρά τεστ της sera

Υπάρχει περίπτωση αυτή η συμπεριφορά με το να κάθεται κάτω να οφείλετε σε κάτι άλλο? Γενικά έρχεται κανονικά για φαγητό και κολυμπάει ζωηρά αλλά έχει τη τάση να μένει και κάτω τελείως υποτονικά δεν ξέρω πραγματικά πως αλλιώς να το ερμηνεύσω. Εμφανώς δεν βλέπω κάτι άλλο στο σώμα του ή πτερύγια κλπ. Θα τον ανεβάσω μια φωτογραφία αύριο 

Φιλαράκι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ακόμη και η ροή του φίλτρου μπορεί να τον εμποδίζει. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι και οι σούπερ κολυμβητές και προέρχονται από σχεδόν στάσιμα νερα. Αν το ψάρι τρώει θεωρητικά είναι καλά. 

πριν 1 ώρα, το μέλος Sturm έγραψε:

Φιλαράκι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Ακόμη και η ροή του φίλτρου μπορεί να τον εμποδίζει. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι και οι σούπερ κολυμβητές και προέρχονται από σχεδόν στάσιμα νερα. Αν το ψάρι τρώει θεωρητικά είναι καλά. 

Ναι καταλαβαίνω. Χρησιμοποίησα το sprinkler και το έχω βάλει να χτυπάει στην άκρη του ενυδρείου ώστε να τον ενοχλεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ροή συνολικά. Γενικότερα είχε φανεί ότι έχει καλή εικόνα με το ενυδρείο είχε ξεκινήσει να κάνει και τις φυσαλίδες στην επιφάνεια και ξαφνικά μέσα σε ένα απόγευμα αυτή η πεσμένη συμπεριφορά. Επίσης παρατήρησα ότι προτιμάει να κοιμάται είτε κάτω είτε κρυμμένος στις κρυψώνες ενώ τόσο καιρό κοιμόταν ψηλά ανάμεσα σε φυτά.

πριν 21 ώρες, το μέλος Jake έγραψε:

και ξαφνικά μέσα σε ένα απόγευμα αυτή η πεσμένη συμπεριφορά. Επίσης παρατήρησα ότι προτιμάει να κοιμάται είτε κάτω είτε κρυμμένος στις κρυψώνες ενώ τόσο καιρό κοιμόταν ψηλά ανάμεσα σε φυτά.

η δηλητηρίαση απο την αμμωνια δεν περναει σε μια μερα, ουτε σε μια εβδομαδα. Τα προβληματα, που δημιουργεί η αμμωνια αφηνουν σημάδι στο ψαρι, πολλες φορες και για μια ζωη. Κατεβασε την θερμοκρασια στους 25 βαθμους (πιστευω εχεις θερμομετρο). Και κανε συχνες αλλαγες νερου + βακτηρια.

Την αμμωνια μετρας? Απο την στιγμη, που ειχες αμμωνια , πρεπει να μετρησεις και τα νιτρωδη. Μακαρι ολα να μηδενισουν γρηγορα

πριν 23 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε:

η δηλητηρίαση απο την αμμωνια δεν περναει σε μια μερα, ουτε σε μια εβδομαδα. Τα προβληματα, που δημιουργεί η αμμωνια αφηνουν σημάδι στο ψαρι, πολλες φορες και για μια ζωη. Κατεβασε την θερμοκρασια στους 25 βαθμους (πιστευω εχεις θερμομετρο). Και κανε συχνες αλλαγες νερου + βακτηρια.

Την αμμωνια μετρας? Απο την στιγμη, που ειχες αμμωνια , πρεπει να μετρησεις και τα νιτρωδη. Μακαρι ολα να μηδενισουν γρηγορα

Καταλαβαίνω. Γενικά η συμπεριφορά του είναι λίγο σα να φοβάται και τη σκιά του. Κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις και κρύβεται αρκετά. Μου πρότειναν να πάρω βελτιωτικό νερού με antistress γιατί ίσως προκύπτει από stress. Εξηγείται όμως από αμμωνία τόσο περίεργη συμπεριφορά?

Μία ώρα πριν, το μέλος Jake έγραψε:

Εξηγείται όμως από αμμωνία τόσο περίεργη συμπεριφορά

Ναι.

On 7/3/2025 at 11:57 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Ναι.

Nα ρωτήσω κάτι. Επειδή με προβληματίζει ένα σημάδι που έχει στη ράχη? Υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για fin rot? Δεν φαίνεται είναι η αλήθεια να έχει τα συμπτώματα στα πτερύγια του αλλά δεν ξέρω. Ή μπορεί κάποιο σημάδι να προκληθεί από τη δηλητηρίαση αμμωνίας?

πριν 36 λεπτά, το μέλος Jake έγραψε:

Nα ρωτήσω κάτι. Επειδή με προβληματίζει ένα σημάδι που έχει στη ράχη? Υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για fin rot? Δεν φαίνεται είναι η αλήθεια να έχει τα συμπτώματα στα πτερύγια του αλλά δεν ξέρω. Ή μπορεί κάποιο σημάδι να προκληθεί από τη δηλητηρίαση αμμωνίας?

17415280518614134423062693026917.jpg

Μεχρι να συνέρθει , μπορει να αρχιζει να κολλαει τα παντα. Και βακτηριακες λοιμωξεις και πρωτόζωα και άλλα. Θελει παρακολούθηση.

Συχνες αλλαγες νερου καλη διατροφη ( και ζωντανες τροφες), βιταμινες.

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Μεχρι να συνέρθει , μπορει να αρχιζει να κολλαει τα παντα. Και βακτηριακες λοιμωξεις και πρωτόζωα και άλλα. Θελει παρακολούθηση.

Συχνες αλλαγες νερου καλη διατροφη ( και ζωντανες τροφες), βιταμινες.

Σκέφτηκα αν μέχρι μέσα αυτής της εβδομάδας δεν δω βελτίωση και εξακολουθεί να έχει αυτό το σημάδι στη ράχη μήπως είναι βακτήριο και του κάνω θεραπεία με baktopur αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, δυσκολεύομαι να κάνω διάγνωση αφού στρες και η αμμωνία μπορεί να του έχουν προκαλέσει το σημάδι αλλά φοβάμαι μήπως δεν είναι μόνο αυτό..

Βγαλε μερικες καθαρες φωτογραφιες με καλο φως , να φαινεται καλα το σημαδι, που λες

πριν 13 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Βγαλε μερικες καθαρες φωτογραφιες με καλο φως , να φαινεται καλα το σημαδι, που λες

Έγινε θα προσπαθήσω σήμερα γιατι ξαφνικά ξανά περνάει τη φάση να κρύβεται και από εκεί που ήταν ακίνητος ψηλά στην επιφάνεια σε ένα σημείο, τώρα κρύβεται. Βγαίνει για να φάει και προτιμάει να είναι στις κρυψώνες του όσο πιο γρήγορα μπορεί 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...