Black Wolfy 24 Φεβρουαρίου #1 Share 24 Φεβρουαρίου Καλησπέρα σας Μου προέκυψε ένα αρκετά σοβαρό θέμα με τον φωτισμό του ενυδρείου. Έχω το juwel korral 60 το οποίο είχε δικιά του λάμπα. Το αγόρασα μεταχειρισμένο και μετά από 3 μήνες μου κάηκε η λάμπα. Ψάχνω να βρω κάποια άλλη αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να βάλω. Η λάμπα που είχε το ενυδρείο ήταν κολλημένη μαζί με το ντουΐ. Όποιος έχει κάποια λύση παρακαλώ να μου πει. Το ενυδρείο είναι φυτεμένο με φυτά που χρειάζονται πολύ φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 24 Φεβρουαρίου #2 Share 24 Φεβρουαρίου Καλησπέρα. Τέτοια είναι η λάμπα; https://www.google.com/search?q=juwel twin lite pl5&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m#vhid=36QaKWlk6oxHZM&vssid=_fKu8Z8OWHNili-gPkLCIqQ0_36 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy 24 Φεβρουαρίου Author #3 Share 24 Φεβρουαρίου πριν 54 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε: Καλησπέρα. Τέτοια είναι η λάμπα; https://www.google.com/search?q=juwel twin lite pl5&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-m#vhid=36QaKWlk6oxHZM&vssid=_fKu8Z8OWHNili-gPkLCIqQ0_36 Ναι, αυτή είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 24 Φεβρουαρίου #4 Share 24 Φεβρουαρίου Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί πλέον τέτοια λάμπα. Κάποιος που έχει ίδιο ενυδρείο, ίσως σε διαφωτίσει. Πάντως λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που δεν βρεις, τότε ή βγάζεις καπάκι και πηγαίνεις σε φωτιστικό ή αν θέλεις να κρατήσεις το καπάκι, ξηλώνεις το σύστημα που έχει, εφόσον είναι εφικτό, και περνάς ballast και Τ5 λάμπα ή τέλος πηγαίνεις σε καινούργιο καπάκι ίδιων διαστάσεων. Για μένα η πιο συμφέρουσα και εύκολη λύση είναι η πρώτη, με τα όποια αρνητικά έχει ένα ανοικτό ενυδρείο, έναντι του κλειστού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy 25 Φεβρουαρίου Author #5 Share 25 Φεβρουαρίου πριν 13 ώρες, το μέλος ChrisEco έγραψε: Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί πλέον τέτοια λάμπα. Κάποιος που έχει ίδιο ενυδρείο, ίσως σε διαφωτίσει. Πάντως λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που δεν βρεις, τότε ή βγάζεις καπάκι και πηγαίνεις σε φωτιστικό ή αν θέλεις να κρατήσεις το καπάκι, ξηλώνεις το σύστημα που έχει, εφόσον είναι εφικτό, και περνάς ballast και Τ5 λάμπα ή τέλος πηγαίνεις σε καινούργιο καπάκι ίδιων διαστάσεων. Για μένα η πιο συμφέρουσα και εύκολη λύση είναι η πρώτη, με τα όποια αρνητικά έχει ένα ανοικτό ενυδρείο, έναντι του κλειστού. Είχα σκεφτεί να κάνω μια πατέντα. Να πάρω ντουΐ και να βάλω μια λάμπα φθορίου. Δεν ξέρω αν είναι σωστό όμως και τι διαφορά έχει με της λάμπες ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Φεβρουαρίου #6 Share 25 Φεβρουαρίου από προσωπική εμπειρία οποιαδήποτε λάμπα φθορίου μεταξύ 4000-6500 Κ κάνει μια χαρά και μεγαλώνουν τα φυτά αρκεί να επαρκή ο φωτισμός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Wolfy 25 Φεβρουαρίου Author #7 Share 25 Φεβρουαρίου πριν 6 ώρες, το μέλος Χρήστος έγραψε: από προσωπική εμπειρία οποιαδήποτε λάμπα φθορίου μεταξύ 4000-6500 Κ κάνει μια χαρά και μεγαλώνουν τα φυτά αρκεί να επαρκή ο φωτισμός Τέλεια. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 7 ώρες #8 Share πριν 7 ώρες On 25/2/2025 at 11:09 ΠΜ, το μέλος Black Wolfy έγραψε: Δεν ξέρω αν είναι σωστό όμως και τι διαφορά έχει με της λάμπες ενυδρείου. Δεν υπαρχουν και σημαντικές διαφορές. Μια χαρα κανουν οι απλες τ5 ΗΟ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος