Jump to content

Θολό νερό σε θαλασσινο

NicholasP

Recommended Posts

Γειά σας! Κατάφερα να γεμισω το ενυδρειο μετά από πολύ κόπο, έβαλα νερό κ αλατι, έχει λιώσει κανονικά πιστεύω,  αλλά το νερό είναι πολύ θολό.

Το νερό είναι σε θερμοκρασία 25.6 βαθμών, ph 8.2, αμμωνια 0,02mg/l αλατοτητα 36ppt

Θα το.αφησω να τρέξει μια μέρα ολόκληρη, τι μπορεί να ειναι; το υποστρωμα πλυθηκε κανονικα. Η πρώτη φώτο είναι πριν και οι υπόλοιπες μετά τη προσθήκη αλατιου.

20250222_230312.jpg

20250223_182225.jpg

20250223_182129.jpg

20250223_182243.jpg

Έγινε επεξεργασία - NicholasP

Είναι φυσιολογικό θα καθαρίσει.Το δικό μου έκανε μια εβδομάδα να καθαρίσει τελείως όταν το γέμισα πρώτη φορά.

• Thanks 1

Ναι, φυσιολογικο. Μεσα σε λιγες μερες θα καθαρισει. Βαλε ενυδρειακο βαμβακι στο sump. Και συμπληρωσε με νερο οσμωσης για να παει η αλατοτητα στα 33-35ppt

Tην αμμωνια με τι μετρας? Μετρας ανα 2 μερες , να δεις αν ανεβαινει. Και αρχισε να  ριχνεις τα βακτηρια απο αυριο.

• love 1

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Ναι, φυσιολογικο. Μεσα σε λιγες μερες θα καθαρισει. Βαλε ενυδρειακο βαμβακι στο sump. Και συμπληρωσε με νερο οσμωσης για να παει η αλατοτητα στα 33-35ppt

Tην αμμωνια με τι μετρας? Μετρας ανα 2 μερες , να δεις αν ανεβαινει. Και αρχισε να  ριχνεις τα βακτηρια απο αυριο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, φοβηθηκα λίγο, νόμιζα ότι εφταιγα εγω δε κάτι. Την αμμωνία τη μετράω με το τεστ κιτ της tropic marin, υγρό τεστ κιτ. Θα ρίξω το pristine, απλά επειδή φοβηθηκα πήγα κ πήρα το clarity της seachem, να το χρησιμοποιήσω και αυτό μήπως είναι σκόνες η τπτ τετοιο η όχι;

Ενυδρειακο βαμβάκι είναι το filter floss;

Έγινε επεξεργασία - NicholasP

πριν 12 λεπτά, το μέλος NicholasP έγραψε:

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, φοβηθηκα λίγο, νόμιζα ότι εφταιγα εγω δε κάτι. Την αμμωνία τη μετράω με το τεστ κιτ της tropic marin, υγρό τεστ κιτ. Θα ρίξω το pristine, απλά επειδή φοβηθηκα πήγα κ πήρα το clarity της seachem, να το χρησιμοποιήσω και αυτό μήπως είναι σκόνες η τπτ τετοιο η όχι;

Ενυδρειακο βαμβάκι είναι το filter floss

Το είχα βάλει και εγώ το clarity και δεν βοήθησε καθόλου.αποψη μου κάνε υπομονή και μην ρίχνεις τίποτα 

πριν 13 λεπτά, το μέλος Gent έγραψε:

Το είχα βάλει και εγώ το clarity και δεν βοήθησε καθόλου.αποψη μου κάνε υπομονή και μην ρίχνεις τίποτα 

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Το σκιμμερ βγάζει πολύ αφρό όταν το έχω τέρμα ανοιχτό. Είναι φυσιολογικό για τις πρωτες 5 5 μερες όπως διάβασα σε άλλα φόρουμ ή οχι;

20250223_233325.jpg

20250223_233349.jpg

εγώ κατά το το στρώσιμο του ενυδρείου δεν είχα σε λειτουργία το σκιμμερ.. προτίμησα πρώτα να γίνει ο κύκλος του αζώτου... τον πρώτο καιρό το σκιμμερ έχει σκαμπανεβάσματα...αν σου το γεμίζει γρήγορα μην το έχεις τέρμα ανοιχτό αλλά να ξέρεις ότι θα το ρυθμίσεις αρκετές φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί και να το μάθεις σαν τρόπο λειτουργίας.. επίσης για την θολούρα θα φύγει όπως είπαν και τα παιδιά..μην ρίχνεις τπτ άλλο μέσα πέραν των βακτηρίων και της τροφής 

Έγινε επεξεργασία - dano23
  • Like 1

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια,  πήρα και ένα κομμάτι ζωντανού βράχου να γεμίσει σιγά σιγά κάποια στιγμή με κοραλινη και τους υπόλοιπους. Το ενυδρειο έχει ξεθολώσει πάρα πολύ και λειτουργεί κανονικά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...