NicholasP Κυριακή στις 05:49 μμ #1 Share Κυριακή στις 05:49 μμ (edited) Γειά σας! Κατάφερα να γεμισω το ενυδρειο μετά από πολύ κόπο, έβαλα νερό κ αλατι, έχει λιώσει κανονικά πιστεύω, αλλά το νερό είναι πολύ θολό. Το νερό είναι σε θερμοκρασία 25.6 βαθμών, ph 8.2, αμμωνια 0,02mg/l αλατοτητα 36ppt Θα το.αφησω να τρέξει μια μέρα ολόκληρη, τι μπορεί να ειναι; το υποστρωμα πλυθηκε κανονικα. Η πρώτη φώτο είναι πριν και οι υπόλοιπες μετά τη προσθήκη αλατιου. Έγινε επεξεργασία Κυριακή στις 05:49 μμ - NicholasP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent Κυριακή στις 06:57 μμ #2 Share Κυριακή στις 06:57 μμ Είναι φυσιολογικό θα καθαρίσει.Το δικό μου έκανε μια εβδομάδα να καθαρίσει τελείως όταν το γέμισα πρώτη φορά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Κυριακή στις 07:25 μμ #3 Share Κυριακή στις 07:25 μμ Ναι, φυσιολογικο. Μεσα σε λιγες μερες θα καθαρισει. Βαλε ενυδρειακο βαμβακι στο sump. Και συμπληρωσε με νερο οσμωσης για να παει η αλατοτητα στα 33-35ppt Tην αμμωνια με τι μετρας? Μετρας ανα 2 μερες , να δεις αν ανεβαινει. Και αρχισε να ριχνεις τα βακτηρια απο αυριο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicholasP Κυριακή στις 08:25 μμ Author #4 Share Κυριακή στις 08:25 μμ (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε: Ναι, φυσιολογικο. Μεσα σε λιγες μερες θα καθαρισει. Βαλε ενυδρειακο βαμβακι στο sump. Και συμπληρωσε με νερο οσμωσης για να παει η αλατοτητα στα 33-35ppt Tην αμμωνια με τι μετρας? Μετρας ανα 2 μερες , να δεις αν ανεβαινει. Και αρχισε να ριχνεις τα βακτηρια απο αυριο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, φοβηθηκα λίγο, νόμιζα ότι εφταιγα εγω δε κάτι. Την αμμωνία τη μετράω με το τεστ κιτ της tropic marin, υγρό τεστ κιτ. Θα ρίξω το pristine, απλά επειδή φοβηθηκα πήγα κ πήρα το clarity της seachem, να το χρησιμοποιήσω και αυτό μήπως είναι σκόνες η τπτ τετοιο η όχι; Ενυδρειακο βαμβάκι είναι το filter floss; Έγινε επεξεργασία Κυριακή στις 08:32 μμ - NicholasP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent Κυριακή στις 08:39 μμ #5 Share Κυριακή στις 08:39 μμ πριν 12 λεπτά, το μέλος NicholasP έγραψε: Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, φοβηθηκα λίγο, νόμιζα ότι εφταιγα εγω δε κάτι. Την αμμωνία τη μετράω με το τεστ κιτ της tropic marin, υγρό τεστ κιτ. Θα ρίξω το pristine, απλά επειδή φοβηθηκα πήγα κ πήρα το clarity της seachem, να το χρησιμοποιήσω και αυτό μήπως είναι σκόνες η τπτ τετοιο η όχι; Ενυδρειακο βαμβάκι είναι το filter floss Το είχα βάλει και εγώ το clarity και δεν βοήθησε καθόλου.αποψη μου κάνε υπομονή και μην ρίχνεις τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicholasP Κυριακή στις 08:53 μμ Author #6 Share Κυριακή στις 08:53 μμ πριν 13 λεπτά, το μέλος Gent έγραψε: Το είχα βάλει και εγώ το clarity και δεν βοήθησε καθόλου.αποψη μου κάνε υπομονή και μην ρίχνεις τίποτα Κατάλαβα. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicholasP Κυριακή στις 10:35 μμ Author #7 Share Κυριακή στις 10:35 μμ Το σκιμμερ βγάζει πολύ αφρό όταν το έχω τέρμα ανοιχτό. Είναι φυσιολογικό για τις πρωτες 5 5 μερες όπως διάβασα σε άλλα φόρουμ ή οχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 χθες στις 08:06 πμ #8 Share χθες στις 08:06 πμ (edited) εγώ κατά το το στρώσιμο του ενυδρείου δεν είχα σε λειτουργία το σκιμμερ.. προτίμησα πρώτα να γίνει ο κύκλος του αζώτου... τον πρώτο καιρό το σκιμμερ έχει σκαμπανεβάσματα...αν σου το γεμίζει γρήγορα μην το έχεις τέρμα ανοιχτό αλλά να ξέρεις ότι θα το ρυθμίσεις αρκετές φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί και να το μάθεις σαν τρόπο λειτουργίας.. επίσης για την θολούρα θα φύγει όπως είπαν και τα παιδιά..μην ρίχνεις τπτ άλλο μέσα πέραν των βακτηρίων και της τροφής Έγινε επεξεργασία χθες στις 08:08 πμ - dano23 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicholasP πριν 19 ώρες Author #9 Share πριν 19 ώρες Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια, πήρα και ένα κομμάτι ζωντανού βράχου να γεμίσει σιγά σιγά κάποια στιγμή με κοραλινη και τους υπόλοιπους. Το ενυδρειο έχει ξεθολώσει πάρα πολύ και λειτουργεί κανονικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος