athi Δευτέρα στις 07:48 μμ #1 Share Δευτέρα στις 07:48 μμ (edited) προσφατα απο pet shop της πολης μου πηρα ενα μονομαχο. πηρα μαζι ενα πλαστικό ενυδρειο πεντε λιτρων ενα πλαστικο φυτό και ενα θερμαντηρα min8i heater 10w - 25 βαθμών Κελσίου.στον πατο του ενυδρειου εβαλα σαν υποστρωμα μαυρες πετρουλες. χρειαζεται να παρω λαμπα; στο ενυδρειο εβαλα πεντε λιτρα νερο και μισο κουταλάκι αλατι. και για καθε λιτρο μια σταγονα αντιχλωριο. δε ξερω τι ειδος ειναι ο μονομάχος μου. εσεις ξερετε; τον θερμοστατη τον εβαλα οριζοντια λιγο πιο κατω απο την επιφανεια του νερου και φαινεται οτι αρεσει στο ψαρακι μου να καθεται πανω του σαν να ξεκουραζεται. του δινω 4 μπιλιες απο την τροφη δυο φορες τη μέρα.χρειαζομαι και φιλτρο; επισης οπως βλεπετε σε καποια φωτο εχει αρκετες μπουρμπουληθρες. αυτο σημαινει κατι; καθε συμβουλή δεκτή. Έγινε επεξεργασία Δευτέρα στις 07:50 μμ - athi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marr Δευτέρα στις 09:09 μμ #2 Share Δευτέρα στις 09:09 μμ Καλησπέρα! Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι κατάλληλο ενυδρείο για μονομάχο, και για κανένα ψάρι γενικώς. Για το συγκεκριμένο ψαράκι ένα ενυδρείο τουλάχιστον 40 λιτρων. Το αλάτι για ποιον λόγο..? Θέλει άμεσα αλλαγή νερού.. φιλτρο επίσης.. που δε νομίζω να βρεις για τέτοια λιτρα ούτως ή άλλως.. οποτε καθημερινές αλλαγές περίπου το μισό νερό με αντιχλωριο . Οποια δοσολογία γράφει στο μπουκαλι. Οι φυσαλίδες είναι συνηθως σημάδι ότι θέλει οικογένεια ο φίλος. Αλλά δεν το λέω και με απόλυτη σιγουριά. Κάποιο πιο έμπειρο μέλος θα σε καθοδηγήσει περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
athi Δευτέρα στις 09:16 μμ Author #3 Share Δευτέρα στις 09:16 μμ αλατι ειπαν από το pet shop να βαλω μισο κουταλακι του γλυκου. για οικογενεια δε ξερω μικρος μου φαινεται ο μονομαχος μου. ψαχνω το είδος του .δε βρηκα κατι στο ιντερνετ. επισης αν βρω στο μαγαζί φυτό ανουμπια λεω να παρω να βγαλω το πλαστικο φυτο. σε σχέση με το ποτηρακι που ηταν μεσα ο φιλος μας καλυτερα είναι σε αυτο το ενυδρειο.για αργοτερα βλεπουμε. αρσενικο ειναι ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco Δευτέρα στις 09:33 μμ #4 Share Δευτέρα στις 09:33 μμ Καλησπέρα. Από είδος εμένα μου φαίνεται για plakat. Αρσενικό είναι και οι φυσαλλίδες είναι η φωλιά αναπαραγωγής. Δυστυχώς το δοχιάκι που έχεις, γιατί ενυδρείο δεν το λες, δεν αρκεί για το ψαράκι. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποτηράκι που ήταν πριν, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Το αλάτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βάζεις. Απορώ ποιος και για ποιον λόγο το πρότεινε. Χρειάζεσαι άμεσα μεγαλύτερο ενυδρείο, φίλτρο και βακτήρια από τη στιγμή που έχεις ήδη ζωντανό. Μέχρι τότε καλό είναι να κάνεις αλλαγές όπως έγραψε και η @Marrπαραπάνω, πάντα με αντιχλώριο και πάντα με νερό ίδιας θερμοκρασίας. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο παρακάτω: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos Τρίτη στις 10:54 μμ #5 Share Τρίτη στις 10:54 μμ Διάβασε και αυτό σε παρακαλώ. https://www.aquazone.gr/freshwater-profiles/ψάρια-γλυκού-νερού/betta-splendens/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος