Tasos Dr Κυριακή στις 12:47 πμ #1 Share Κυριακή στις 12:47 πμ (edited) Ανοίγω καινούργιο ποστ γιατί στο προηγούμενο μπερδεύτηκαν 3 διαφορετικά project μαζί. Κοινωνικο Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 37,5 *40*36,5Συνολικά Λίτρα: 54Sump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά: Κρυπτοκορινες, microsorum, moss, anubiaΨάρια: -Άλλα είδη: - Διακοσμητικά υλικάΦόντο: -Πέτρες: dragon stoneΞύλα: driftwoodΆλλα διακοσμητικά : -Υπόστρωμα: -Βυθός: ουδέτερο χαλικι/βοτσαλοΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): led 7w deebow dee301Διάρκεια φωτισμού: 6 ώρες Υποστήριξη οργανισμώνΦίλτρανση: sun sun xbl300Θέρμανση/ Ψύξη: eheim thermopreset 50wΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:ΠαράμετροιpH: -Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 0Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Στα θέματα μας τώρα. Το ενυδρείο τρέχει περίπου 15 μέρες. Οργανισμοί δεν έχουν μπει ακόμα γιατί περιμένω να στρώσει (εκτός κάποιων λαθρεπιβατων που εμφανίστηκαν με τα φυτά). Εδώ και 15 μέρες προσθέτω βακτήρια sera ανά δύο μέρες και ανά δύο (εναλλάξ) ρίχνω ελάχιστα flakes τροφής της sera. Μετράω αμμωνία και νιτρώδη με τεστ της api και νιτρικά με τεστ της sera. Παραμένουν όλα πεισματικά στο 0. Αλλαγές έχουν γίνει 50% περίπου στη μια εβδομάδα γιατί είχε γίνει λάθος τοποθέτηση της μιας ρίζας και στην επανατοποθέτηση θεώρησα σκόπιμο να κάνω αλλαγή και τις τελευταίες 5 μέρες ημερήσια 10% γιατί έχω γεμίσει με διάφορες άλγες και κάνω τοπικούς καθαρισμούς. Από άλγες έχω σταθερά εδώ και καμιά εβδομάδα βιομεμβρανη, βιοφιλμ (που έφυγε μόλις έβαλα το καινούργιο φίλτρο το οποίο έχει και σκιμερακι), καφέ και μάλλον τριχοειδή. Έχω ακούσει σαν συμβουλή να προσθέσω ταμπλέτες βυθού σε μικρές ποσότητες δίπλα από κάθε κρυπτοκορινα και γενικό λίπασμα σε μικρές ποσότητες για να πάρουν τα πάνω τους τα φυτά και να χτυπήσουν τις άλγες. Δεν έχω θέμα μιας και έχω και απ' τα δύο άλλα με φοβίζει μην ενισχύσω και τις άλγες. Αρχικά θα ήθελα μια βοήθεια με τις άλγες. Σε δεύτερη φάση προτάσεις ιχθυοσυνθεσης. Και τέλος αν συνιστάται η προσθήκη ενός δύο οργανισμών για αρχή για να boostαριστει λίγο ο κύκλος μιας και αμμωνία και νιτρώδη είμαι σταθερά 0. Έγινε επεξεργασία Κυριακή στις 12:49 πμ - Tasos Dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Δευτέρα στις 03:08 μμ #2 Share Δευτέρα στις 03:08 μμ On 16/2/2025 at 2:47 ΠΜ, το μέλος Tasos Dr έγραψε: Μετράω αμμωνία και νιτρώδη με τεστ της api και νιτρικά με τεστ της sera. Παραμένουν όλα πεισματικά στο 0. Οσο θα μετρας μηδεν αμμωνια, νιτρωδη - δεν θα στρωσει ποτέ το ενυδρειο. Δεν ριχνουμε λιγα flakes, ριχνουμε αρκετη ποσοτητα για να εμφανιστει η αμμωνια και να φτασει στα 1-2ppm. Τοτε αρχιζει το στρωσιμο. Αν δεν θελεις να ριχνεις τροφη, ριξε μεσα υγρη αμμωνια , διαβασε εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/#comment-1229196 Την αμμωνια αγοραζεις απο το φαρμακειο, αρκει να ειναι χωρις προσθετα 6%, κοστος 1€ - https://www.skroutz.gr/s/27014542/Salkano-Dialyma-Ammonias-6-120ml.html Αλλαγες νερου δεν κανουμε μεχρι να στρωσει το ενυδρειο. Αλγες δεν θα φυγουν και παλι μεχρι να στρωσει καλα καλα το ενυδρειο. Υπομονη. Δεν βαζεις μεσα κανενα ζωντανο, μεχρι να στρωσει το ενυδρειο. Δηλ πρωτα πρεπει να μετρησεις την αμμωνια, οπως ειπαμε 2ppm, μετα θα ανεβασεις τα νιτρωδη μεχρι μπορει και 4ppm, και μετα θα πεσει η αμμωνια και τα νιτρωδη στο μηδεν και θα ανεβασεις τα νιτρικα στο 15-20ppm. Μόνο και μόνο τότε θα μπορεσεις να πεις, οτι το ενυδρειο εστρωσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος