ChrisEco πριν 23 ώρες #26 Share πριν 23 ώρες (edited) πριν 9 ώρες, το μέλος Sofiana_ts έγραψε: Καλημέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζετε @ChrisEco @natateo, έχω βάλει εν μεγάλο ξύλο με ένα ζωντανό φυτό πάνω του δεμένο και παρατηρώ από χθες ότι το ψαράκι κρύβεται αρκετές ώρες κάτω απο κει ελάχιστες φορές τον είδα να βγαίνει. Έχω δει ότι έχει κάνει φυσαλίδες κάτω από το φίλτρο και στο θερμαντήρα και κολυμπάει συνεχεια απ το ένα στο άλλο και μετά κρύβεται πάλι. Για μια στιγμή που τον είδα ήταν σαν να χε ξεθωριάσει το χρώμα του σαν να είχε και κάποιες ρίγες μαύρες και μετά όταν ξανά έβγαινε ήταν κανονικό το χρώμα του, δεν καταλαβαίνω γιατί. Καλησπέρα. Μήπως το χρώμα του φαίνεται διαφορετικό λόγω του φωτισμού; Δλδ εκεί που κάθεται να κάνει σκιά το φυτό, με αποτέλεσμα τα χρώματα του να φαίνονται διαφορετικά; Το ότι κάθεται σε εκείνο το σημείο κυρίως δεν είναι απαραίτητα και από μόνο του ανησυχητικό. Μπορεί να είναι στρεσαρισμενο και να νιώθει ασφάλεια εκεί, μπορεί όμως απλά να του αρέσει το σημείο. Πάντως το ότι κάνει φυσαλλίδες είναι ένδειξη ότι είναι μια χαρά. Τρώει κανονικά; Ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα; Επίσης βγάλε μία φωτογραφία αν μπορείς. Τέλος τι θερμοκρασία έχει το ενυδρείο και τι έχεις κάνει μέχρι εδώ; Αν βάζεις δλδ βακτήρια, αν έχεις κάνει μετρήσεις ή/και αλλαγές νερού κλπ. Έγινε επεξεργασία πριν 23 ώρες - ChrisEco Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofiana_ts πριν 21 ώρες Author #27 Share πριν 21 ώρες πριν 1 ώρα, το μέλος ChrisEco έγραψε: Καλησπέρα. Μήπως το χρώμα του φαίνεται διαφορετικό λόγω του φωτισμού; Δλδ εκεί που κάθεται να κάνει σκιά το φυτό, με αποτέλεσμα τα χρώματα του να φαίνονται διαφορετικά; Το ότι κάθεται σε εκείνο το σημείο κυρίως δεν είναι απαραίτητα και από μόνο του ανησυχητικό. Μπορεί να είναι στρεσαρισμενο και να νιώθει ασφάλεια εκεί, μπορεί όμως απλά να του αρέσει το σημείο. Πάντως το ότι κάνει φυσαλλίδες είναι ένδειξη ότι είναι μια χαρά. Τρώει κανονικά; Ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα; Επίσης βγάλε μία φωτογραφία αν μπορείς. Τέλος τι θερμοκρασία έχει το ενυδρείο και τι έχεις κάνει μέχρι εδώ; Αν βάζεις δλδ βακτήρια, αν έχεις κάνει μετρήσεις ή/και αλλαγές νερού κλπ. Οχι φαίνεται ξεθωριασμένος κάποιες στιγμές και άλλες αφότου έχει κρυφτεί και βγαίνει είναι κανονικό πάλι. Ναι ανεβαίνει κολυμπάει μια χαρά και τρώει. Εχει 25βαθμους έβαλα θερμαντήρα και τα βακτήρια τα βάζω όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofiana_ts πριν 17 ώρες Author #28 Share πριν 17 ώρες (edited) πριν 6 ώρες, το μέλος ChrisEco έγραψε: Καλησπέρα. Μήπως το χρώμα του φαίνεται διαφορετικό λόγω του φωτισμού; Δλδ εκεί που κάθεται να κάνει σκιά το φυτό, με αποτέλεσμα τα χρώματα του να φαίνονται διαφορετικά; Το ότι κάθεται σε εκείνο το σημείο κυρίως δεν είναι απαραίτητα και από μόνο του ανησυχητικό. Μπορεί να είναι στρεσαρισμενο και να νιώθει ασφάλεια εκεί, μπορεί όμως απλά να του αρέσει το σημείο. Πάντως το ότι κάνει φυσαλλίδες είναι ένδειξη ότι είναι μια χαρά. Τρώει κανονικά; Ανεβαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα; Επίσης βγάλε μία φωτογραφία αν μπορείς. Τέλος τι θερμοκρασία έχει το ενυδρείο και τι έχεις κάνει μέχρι εδώ; Αν βάζεις δλδ βακτήρια, αν έχεις κάνει μετρήσεις ή/και αλλαγές νερού κλπ. Για παράδειγμα τώρα που τον παρατηρω έχει περίπου ένα δίωρο που έχει κάτσει εκεί κάτω από το ξύλο δεν έχει βγει.. Εκανα χθες αλλαγή νερού το 50% και άλλαξα θέση το φυτό με το βαρελάκι δεν ξέρω αν φταίει και αυτό.. ή μήπως δεν έχει συνηθίσει ακόμα τον θερμαντήρα, έχει φάει σκάλωμα πάει κ κάθεται δίπλα του μάλλον αντικατοπτρίζει, δεν ξέρω.. κάνει 10-20 φορές πέρα δώθε απ τον θερμαντήρα στο φίλτρο και πίσω και μετά πάει και κάθεται στο ξύλο κάτω από το φυτό αρκετή ώρα. Έγινε επεξεργασία πριν 17 ώρες - Sofiana_ts Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 8 ώρες #29 Share πριν 8 ώρες πριν 7 ώρες, το μέλος Sofiana_ts έγραψε: Εκανα χθες αλλαγή νερού το 50% και άλλαξα θέση το φυτό με το βαρελάκι δεν ξέρω αν φταίει και αυτό. Mην βαζεις συνέχεια τα χερια μεσα στο ενυδρειο και μην κάνεις αλλαγες στα φυτα, πετρες κτλ - αυτο στρεσσαρει το ψαρι ακομα πιο πολυ. Τις αλλαγες νερου πόσο συχνα κάνεις? Θερμομετρο πηρες? Ο θερμοστατης μπορει να ειναι ρυθμισμένος στους 25 βαθμους και το νερο να ειναι 30....ή 22 - πολυ συχνο φαινόμενο. Πολλες φορες , οταν στρεσάρεται το ψαρι, δειχνει σαν να χάνει το χρωμα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofiana_ts πριν 5 ώρες Author #30 Share πριν 5 ώρες (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Mην βαζεις συνέχεια τα χερια μεσα στο ενυδρειο και μην κάνεις αλλαγες στα φυτα, πετρες κτλ - αυτο στρεσσαρει το ψαρι ακομα πιο πολυ. Τις αλλαγες νερου πόσο συχνα κάνεις? Θερμομετρο πηρες? Ο θερμοστατης μπορει να ειναι ρυθμισμένος στους 25 βαθμους και το νερο να ειναι 30....ή 22 - πολυ συχνο φαινόμενο. Πολλες φορες , οταν στρεσάρεται το ψαρι, δειχνει σαν να χάνει το χρωμα του. Αα ναι ε;; Οκ ναι άλλαξα θέση όταν έκανα την αλλαγή του νερού κ τα εβγαλα να τα ξεπλύνω γιατί μου φάνηκε σαν να πιάνουν άλγη, δεν σκέφτηκα ότι θα τον άγχωνε η αλήθεια είναι.. Εχω κ θερμοστάτη και θερμόμετρο είναι 24-25 βαθμούς. Προχθές έκανα 50% του νερού αύριο θα κάνω πάλι που έχω παραγγείλει να ρθει το seachem prime και το siporax για μέσα στο φίλτρο Έγινε επεξεργασία πριν 5 ώρες - Sofiana_ts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος