Jump to content

Καινούριος μονομάχος.

Sofiana_ts

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα. Αγόρασα προχθές έναν μονομάχο στα pet city και μου έδωσαν δύο διακοσμητικά φυτά πλαστικά, τροφή της jbl για όλα τα είδη ψαριών, τις σταγονες biotopol κ ένα πλαστικό ενυδρείο μεταφοράς 4 λίτρων. Τους ρώτησα αν χρειάζεται κάτι άλλο και μου είπαν όχι μιας και είναι μοναχικό ψάρι ούτε παρέα θέλει ούτε πολλά πολλά τέλος πάντων. Όμως φαινόταν λίγο βασανιστικό να κολυμπάει σε τόσο μικρό ενυδρείο κ μπήκα να ψάξω τι ενυδρείο χρειάζεται και διάβασα ότι θέλει και φυτό και έτσι πήγα στα pet4u αυτή τη φορά μήπως γνώριζαν καλύτερα και μου είπαν ότι το ενυδρείο το καινούριο που θα αγόραζα είναι μια χαρά δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Τους ρωτάω αν χρειάζεται φίλτρο και τα συναφή μου απάντησαν όχι. Μπήκα λοιπόν να διαβάσω καλύτερα αυτή τη φορά και αυτός είναι και ο λόγος που μπήκα σε αυτό το φόρουμ να μου πει κάποιος ακριβώς τι χρειάζεται το ψάρι γιατί στα πετ σιτι απ ότι φάνηκε δεν έχουν ιδέα. Και θέλω το ψάρι να νιώσει όσο πιο οικεία γίνεται οπότε ας με καθοδηγήσει κάποιος! Ευχαριστώ 

Έγινε επεξεργασία - Sofiana_ts

Πάρε λοιπόν τα πραγματάκια που είπαμε και σαν πρώτες ενέργειες, κάνε μια αλλαγή γύρω στο 50% με ίδιας θερμοκρασίας νερό και την ανάλογη ποσότητα Prime. Βάλε το φίλτρο και τον θερμαντήρα και ρίξε βακτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα υπόλοιπα βήμα, βήμα.

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco

*Το θέμα μεταφέρθηκε σε ένα ενότητα.

πριν 4 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Πάρε λοιπόν τα πραγματάκια που είπαμε και σαν πρώτες ενέργειες, κάνε μια αλλαγή γύρω στο 50% με ίδιας θερμοκρασίας νερό και την ανάλογη ποσότητα Prime. Βάλε το φίλτρο και τον θερμαντήρα και ρίξε βακτήρια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα υπόλοιπα βήμα, βήμα.

😓😓

οκ ναι θα ξεκινήσω να τα ψαχνω να πάω να αγοράσω! Τι διαφορά έχει το biotopol από το prime 

πριν 42 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Εχω βρει αυτά. Κάνουν; 

IMG_4441.jpeg

IMG_4440.png

IMG_4438.png

Μία ώρα πριν, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Εχω βρει αυτά. Κάνουν; 

IMG_4441.jpeg

IMG_4440.png

IMG_4438.png

Για φίλτρο στα ίδια λεφτά θα πήγαινα στο eheim pickup 45. Πρόσεξε το ύψος του φίλτρου να χωράει στο ενυδρείο σου. Το mini siporax είναι αυτό: https://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/ylika-filtrarismatos-enudreiou/sera-siporax-mini-35-gr/?sl=el

Το DM2 είναι βακτήρια, σωστά. Δες θερμαντήρα 25watt και χρειάζεσαι θερμόμετρο αναλογικό. Το biotopol είναι αντιχλώριο, όπως και το prime, απλά το δεύτερο αποτοξικοποιεί επιπλέον την αμμωνία και τα νιτρώδη.

• Thanks 1

Επίσης αν το ενυδρείο δεν έχει καπάκι, μπορείς να πας σε εξωτερικό κρεμαστό φίλτρο.

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco
  • Thanks 1

@Sofiana_ts, :welcome:

Όσο στρωνει το ενυδρειο, κανε αλλαγες νερουστο ενυδρειο σου μερα παρα μερα,  περιπου 40-50% απο τα συνολικα λιτρα του (εννοειται με αντιχλωριο και να εχει ιδια θερμοκρασια με νερο ενυδρειου).

Μια ερωτηση ακομα - θερμοστατη εχεις στο ενυδρειο? Θερμομετρο εχει?Τι θερμοκρασια εχει το νερο?

• Thanks 1

πριν 7 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Όσο στρωνει το ενυδρειο, κανε αλλαγες νερουστο ενυδρειο σου μερα παρα μερα,  περιπου 40-50% απο τα συνολικα λιτρα του (εννοειται με αντιχλωριο και να εχει ιδια θερμοκρασια με νερο ενυδρειου).

Μια ερωτηση ακομα - θερμοστατη εχεις στο ενυδρειο? Θερμομετρο εχει?Τι θερμοκρασια εχει το νερο?

Οχι δεν είχα τίποτα από αυτά όπως είπα είχα πάει στα pet city και στα pet4u και δεν ήξεραν τίποτα τελικά! Καλά που μπηκα από περιέργεια να διαβάσω τα χαρακτηριστικά του και τα έμαθα αλλιώς ακόμα έτσι θα τον είχα..Πήγα στο Aquario το κατάστημα στην Αθήνα και μου έδωσαν όλα όσα χρειάζεται και θα ξεκινήσω και τις αλλαγές με το νερό όπως με συμβούλεψαν.

• Agree 1

πριν 22 ώρες, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Επίσης αν το ενυδρείο δεν έχει καπάκι, μπορείς να πας σε εξωτερικό κρεμαστό φίλτρο.

Μου έδωσαν εσωτερικό που μπαίνει κ κρεμαστό η βεντουζαρει, μικρής ροής για τα λίτρα του 

• Agree 1

πριν 9 ώρες, το μέλος natateo έγραψε:

Θερμοστάτη Όχι δεν πήρα ακόμα. Πήρα θερμόμετρο να δω τη θερμοκρασία του ενυδρείου είναι στους 20 βαθμούς. Επίσης μόλις έβαλα σε λειτουργία το φίλτρο τον είδα λίγο πανικοβλημένο. Από τη ροή που κάνει είναι;; Θα το συνηθίσει;

πριν 1 ώρα, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Θερμοστάτη Όχι δεν πήρα ακόμα. Πήρα θερμόμετρο να δω τη θερμοκρασία του ενυδρείου είναι στους 20 βαθμούς. Επίσης μόλις έβαλα σε λειτουργία το φίλτρο τον είδα λίγο πανικοβλημένο. Από τη ροή που κάνει είναι;; Θα το συνηθίσει;

Screenshot_2025-02-15-19-31-39-290_org.mozilla.firefox.thumb.jpg.52d8a9f97d8cbe4a1f475e49b5c303b6.jpg

Καλησπέρα Σοφιάνα. Το είχαμε γράψει και στο άλλο νήμα. Ο θερμοστάτης είναι βασικό εξάρτημα. Αν η θερμοκρασία πέσει περισσότερο θα έχει θέμα το ψαράκι σου. Από τα υπόλοιπα τι έχεις πάρει; Το φίλτρο ποιο είναι και τι υλικά έχεις μέσα;

Μία ώρα πριν, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Screenshot_2025-02-15-19-31-39-290_org.mozilla.firefox.thumb.jpg.52d8a9f97d8cbe4a1f475e49b5c303b6.jpg

Καλησπέρα Σοφιάνα. Το είχαμε γράψει και στο άλλο νήμα. Ο θερμοστάτης είναι βασικό εξάρτημα. Αν η θερμοκρασία πέσει περισσότερο θα έχει θέμα το ψαράκι σου. Από τα υπόλοιπα τι έχεις πάρει; Το φίλτρο ποιο είναι και τι υλικά έχεις μέσα;

Ναι τον έχω παραγγείλει ήδη! Φίλτρο Μου έδωσε της cascade200 έχει κεραμικό βιολογικό φίλτρο, ενεργό άνθρακα, ζεολιθο και σφουγγάρι φίλτρανσης.  Πήρα και ζωντανό φυτό που μου πρότειναν 

Μία ώρα πριν, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Δεν μου έδωσε διότι έχω μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι λόγω του μωρού οπότε μου είπε να βάλω το θερμόμετρο να δω την θερμοκρασία και ύστερα παίρνω και θερμαντήρα 

πριν 4 λεπτά, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Ναι τον έχω παραγγείλει ήδη! Φίλτρο Μου έδωσε της cascade200 έχει κεραμικό βιολογικό φίλτρο, ενεργό άνθρακα, ζεολιθο και σφουγγάρι φίλτρανσης.  Πήρα και ζωντανό φυτό που μου πρότειναν 

Ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο τα βγάζεις και όπως είναι τα βάζεις στην άκρη. Μόνο σφουγγάρι στην εισαγωγή και στον υπόλοιπο χώρο γέμισε το βιολογικό υλικό. https://www.aquario.gr/product/haquoss-cascade-200/

Αυτό είναι το φίλτρο;

πριν 2 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Ενεργό άνθρακα και ζεόλιθο τα βγάζεις και όπως είναι τα βάζεις στην άκρη. Μόνο σφουγγάρι στην εισαγωγή και στον υπόλοιπο χώρο γέμισε το βιολογικό υλικό. https://www.aquario.gr/product/haquoss-cascade-200/

Αυτό είναι το φίλτρο;

Ναι αυτό είναι 

πριν 6 λεπτά, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Δεν μου έδωσε διότι έχω μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι λόγω του μωρού οπότε μου είπε να βάλω το θερμόμετρο να δω την θερμοκρασία και ύστερα παίρνω και θερμαντήρα 

Παρεμπιπτόντως, να σου ζήσει το μωράκι 🙂

Μόλις τώρα, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Ναι αυτό είναι 

Ωραία. Έτσι όπως το βλέπω κάτω είναι η εισαγωγή του. Όποτε κάτω κάτω μπαίνει το σφουγγάρι και από πάνω βάλε φουλ βιολογικό υλικό. Την ροή αν την βλέπεις δυνατή και το ψαράκι να δυσκολεύεται να κολυμπήσει χαμήλωσε την. Λογικά θα έχει κάποιον ρυθμιστή. Από εδώ και πέρα κάνε αλλαγές όπως σου είπε και η @natateoκαι πρόσεχε η θερμοκρασία του νερού να είναι ίδια.

πριν 3 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Ωραία. Έτσι όπως το βλέπω κάτω είναι η εισαγωγή του. Όποτε κάτω κάτω μπαίνει το σφουγγάρι και από πάνω βάλε φουλ βιολογικό υλικό. Την ροή αν την βλέπεις δυνατή και το ψαράκι να δυσκολεύεται να κολυμπήσει χαμήλωσε την. Λογικά θα έχει κάποιον ρυθμιστή. Από εδώ και πέρα κάνε αλλαγές όπως σου είπε και η @natateoκαι πρόσεχε η θερμοκρασία του νερού να είναι ίδια.

Οκ! Επίσης να ρωτήσω το DΜ2 το βάζω σε κάθε αλλαγή νερού σωστά; 

πριν 5 λεπτά, το μέλος Sofiana_ts έγραψε:

Οκ! Επίσης να ρωτήσω το DΜ2 το βάζω σε κάθε αλλαγή νερού σωστά; 

Επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει , αναλόγως τι λέει στις οδηγίες. Αλλά και έξτρα να βάζεις στις αλλαγές, δεν κάνει κακό. Βακτήρια είναι.

• Like 1

πριν 3 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει , αναλόγως τι λέει στις οδηγίες. Αλλά και έξτρα να βάζεις στις αλλαγές, δεν κάνει κακό. Βακτήρια είναι.

Οκκ τέλεια. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...