Nick Stefanidis 13 Φεβρουαρίου #1 Share 13 Φεβρουαρίου Καλησπέρα σας , θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρότζεκτ που έχω να κάνω . έχω ενα ενυδρείο μικρό και έχει αρχίσει και γεμίζει ασφυκτικά με γαρίδες . στην κατοχή μου έχω και ενα μεγαλυτερο και σε καλύτερη κατάσταση . το τωρινό έχει γεμίσει και σαλιγκάρια πιθανότοτα απο φυτό . Πως μπόρώ να κάνω την μεταφορά απο το ενα στο αλλο μόνο τις γαρίδες αλλά να τονίζω υπάρχουν και αρκετά πολύ μικρά γαριδάκια μεσα? επίσης στο καινούργιο ενυδρείο έχω φίλτρο περίσευμα sera fl 120 κάνει για την χρήση σε γαριδάδικο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 13 Φεβρουαρίου #2 Share 13 Φεβρουαρίου (edited) Με άλφαδολαστιχο , ρουφας από την μία που θα αδειάζει το νερό σε ένα κουβά και ταυτοχρόνα ρουφας με προσοχή τις γαρίδες μεσα από το ενυδρείο. Ταυτοχρόνα τσακίζεις το λάστιχο για να σταματήσεις την ροή για να έχεις εσύ τον έλεγχο με το νερό και να ρουφας τις γαρίδες. Εσύ θα πάρεις το πιο ψηλό σε διάμετρο Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 13 Φεβρουαρίου Author #3 Share 13 Φεβρουαρίου ok ευχαριστώ για την απάντηση αλλα ετσι δεν θα τραβήξω και σαλιγκάρι μαζί ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 13 Φεβρουαρίου #4 Share 13 Φεβρουαρίου (edited) Αν δυσκολεύεσαι δεν μία το βίντεο Μπορείς να φτιάξεις εσύ παγίδα https://youtu.be/Xf8X5sU81Dc Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 13 Φεβρουαρίου #5 Share 13 Φεβρουαρίου πριν 1 λεπτό, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: ok ευχαριστώ για την απάντηση αλλα ετσι δεν θα τραβήξω και σαλιγκάρι μαζί ? Ναι για αυτό λέω να τσακίζεις το λάστιχο εσύ, και έτσι εχεις κοντρόλ την ροή του νερού που περνάει από το λάστιχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 13 Φεβρουαρίου Author #6 Share 13 Φεβρουαρίου τελεια θα το επιχειρίσω και ελπιζω να πάει καλά απο φίλτρο να του βάλω αυτό που περισεύει η να βάλω σαν αυτο στο βίντεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis 13 Φεβρουαρίου #7 Share 13 Φεβρουαρίου Πόσα λίτρα είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 13 Φεβρουαρίου Author #8 Share 13 Φεβρουαρίου 41 minutes ago, Taxiarchis said: Πόσα λίτρα είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο? τωρα ειναι 35 λιτρα και πάμε σε 58 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Φεβρουαρίου #9 Share 13 Φεβρουαρίου Mε την παγιδα θα χρειαστεις κανα μηνα για να πιασεις τις γαριδες......και σιγουρα και τα σαλιγκαρια θα μπουν μεσα. παρε μια αποχη και ξεκινα. Μεσα σε μια ωρα θα μεταφερεις σχεδόν ολες. Τις μικρες δεν θα μπορεσεις να πιασεις ολες, αλλά αν εχεις χρόνο και υπομονή..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 14 Φεβρουαρίου #10 Share 14 Φεβρουαρίου Για μένα βγάλε ο,τι διακοσμητικό ξύλα κλπ και φυτά ενδεχομένως έχεις μέσα στο παλιό ενυδρείο, κατέβασε την στάθμη χαμηλά έτσι ώστε να έχουν οι γαρίδες λιγότερο χώρο κίνησης και το νερό που θα βγάλεις από το παλιό, βάλτο στο καινούργιο. Πάρε την απόχη (καλύτερα δύο γιατί κάνουν σλάλομ οι άτιμες 😂 ) και άρχισε το κυνήγι. Όσες πιάνεις τις ρίχνεις στο νέο ενυδρείο, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η θερμοκρασία θα είναι ίδια έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το στρες. Οι μικρές τώρα είναι ένα θέμα γιατί είναι βέβαιο ότι όλο και κάποια θα σου ξεφύγει. Καλή επιτυχία 😎 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 14 Φεβρουαρίου #11 Share 14 Φεβρουαρίου Να έχεις επίσης κατά νου, ότι οι γαρίδες θέλουν εκτός από στρωμένο ενυδρείο (απαραίτητο σε κάθε περίπτωση) και στρωμένο βυθό. Αν ο βυθός σου δεν είναι στρωμένος, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις θνησιμότητα και μείωση του πληθυσμού. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 14 Φεβρουαρίου Author #12 Share 14 Φεβρουαρίου 16 minutes ago, ChrisEco said: Να έχεις επίσης κατά νου, ότι οι γαρίδες θέλουν εκτός από στρωμένο ενυδρείο (απαραίτητο σε κάθε περίπτωση) και στρωμένο βυθό. Αν ο βυθός σου δεν είναι στρωμένος, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις θνησιμότητα και μείωση του πληθυσμού. Καλησπέρα σας , το ενυδρείο το καινουργιο φιλοξενούσε μέσα ψαρια το οποιό ειναι στρωμενο και δεν εχω σταματησει να τρεχει . όσο για τον βυθο σας στέλνω ν μου πείτε αν είναι κατάλληλο το υλικό που εχω για γαρ'ίδες Στην φωτό είναι όταν ειχε τα ψαρια μεσα είναι ψιλό πετραδάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 14 Φεβρουαρίου #13 Share 14 Φεβρουαρίου πριν 3 λεπτά, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: Καλησπέρα σας , το ενυδρείο το καινουργιο φιλοξενούσε μέσα ψαρια το οποιό ειναι στρωμενο και δεν εχω σταματησει να τρεχει . όσο για τον βυθο σας στέλνω ν μου πείτε αν είναι κατάλληλο το υλικό που εχω για γαρ'ίδες Στην φωτό είναι όταν ειχε τα ψαρια μεσα είναι ψιλό πετραδάκι Χαλικάκι ψιλό είναι. Μια χαρά. Όταν λέμε στρωμένος βυθός εννοούμε να έχει τρέξει κάποιο διάστημα το ενυδρείο έτσι ώστε να υπάρχει βιολογία και εκεί. Αν το τρέχεις πάνω από 3-4 μήνες είναι κομπλέ . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 14 Φεβρουαρίου Author #14 Share 14 Φεβρουαρίου το φιλτρο κανει έχω το sera fil 120 ! απλα σκεφτομαι στο κατω κατω πατωμα που εχει σφουγγαρι να το βγαλω και να βαλω βαμβάκι ενυδρείου ! και αυτη η σκέψη είναι για να μην ρουφαει τις γαριδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco 14 Φεβρουαρίου #15 Share 14 Φεβρουαρίου πριν 17 λεπτά, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: το φιλτρο κανει έχω το sera fil 120 ! απλα σκεφτομαι στο κατω κατω πατωμα που εχει σφουγγαρι να το βγαλω και να βαλω βαμβάκι ενυδρείου ! και αυτη η σκέψη είναι για να μην ρουφαει τις γαριδες! Οι μεγάλες δεν θα έχουν θέμα με το φίλτρο. Για τις μικρές δεν ξέρω αν θα τις εμποδίσει το ενυδρειακό βαμβάκι. Πάντως αν τις έχεις μαζί με τις χήρες, μην σε προβληματίζει το φίλτρο αλλά τα ψάρια. Θα τον εκτιμήσουν τον μεζέ που θα τους προσφέρεις 😬 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 14 Φεβρουαρίου Author #16 Share 14 Φεβρουαρίου οχι οχι τις χηρες τις εχω βαλει σε 180 λιτρα ενυδρειο αυτο τωρα ειναι κενο απλα τρεχει να μην χαλασει την βιολογια του μεσα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 15 Φεβρουαρίου #17 Share 15 Φεβρουαρίου πριν 16 ώρες, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: οχι οχι τις χηρες τις εχω βαλει σε 180 λιτρα ενυδρειο αυτο τωρα ειναι κενο απλα τρεχει να μην χαλασει την βιολογια του μεσα ! Για να εχει την βιολογια, χρειαζεται να ταιζεις καθημερινα το ενυδρειο. Πιστευω εριχνες τροφη μεσα όσο δεν ειχε ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis Τρίτη στις 12:15 μμ Author #18 Share Τρίτη στις 12:15 μμ On 15/2/2025 at 8:09 ΠΜ, natateo said: Για να εχει την βιολογια, χρειαζεται να ταιζεις καθημερινα το ενυδρειο. Πιστευω εριχνες τροφη μεσα όσο δεν ειχε ψαρια. ριχνω φαγητο απλα πιο λιγη ποσοτητα καθως δεν φαγωνεται οποτε τα 2/4 απο οταν ειχε ψαρια μεσα] Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Τετάρτη στις 02:00 μμ #19 Share Τετάρτη στις 02:00 μμ On 18/2/2025 at 2:15 ΜΜ, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: ριχνω φαγητο απλα πιο λιγη ποσοτητα καθως δεν φαγωνεται οποτε τα 2/4 απο οταν ειχε ψαρια μεσα] Αν θα βαλεις μόνο τις γαριδες , καλα ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος