belafode 13 Φεβρουαρίου #1 Share 13 Φεβρουαρίου Καλημέρα στην παρέα μου λείψατε πολύ! Έχω αποχωρήσει ενεργά από το χόμπι εδώ και μερικά χρόνια αλλά όπως στους περισσότερους το μικρόβιο δεν φεύγει! Μια φορά πρόσκοπος ΠΑΝΤΑ πρόσκοπος! Κατα καιρούς στο διάστημα που έλειπα έμπαινα να δω τι νέο υπάρχει και να πάρω μια γλυκά από την παρέα. Στο παρελθόν διατηρούσα αρκετά φυτεμένα με τροπικά ψάρια, και ασπόνδυλα με απόλυτη επιτυχία θα έλεγα! Αποφάσισα να επιστρέψω με κάτι εύκολο που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δουλειά καθώς ο χρόνος δεν περισσεύει σε αντίθεση με την κούραση. Με ότι μου έχει περισσέψει από παλιά λέω να στήσω ένα χρυσοψαραδικο. Από εξοπλισμό: Γυάλα 80*35*40 112 λίτρα καθαρά με καπάκι Βάση diy με μεταλλικό σκελετό, επενδυμένη με μελαμίνη Εξωτερικό φίλτρο fluval 207 (θα το αγοράσω τώρα) Θερμαντικό σώμα 100 watt Φωτισμό με 2*t5 24 watt (θα ανάβω την μια ή πιθανόν να την αντικαταστήσω με καμία ταινία λεντ για οικονομία) Μια αεραντλία της eheim (δεν θυμάμαι ποια) Μια αντλία για αλλαγές νερού Αναλώσιμα που θα προμηθευτώ: Υγρά τεστ το kit της api (έχω κάτι ληγμένα που προφανώς είναι άχρηστα;) Αντιχλώριο (ίσως και από αυτό έχω ληγμένο) Για την διακόσμηση θα χρησιμοποιήσω: Χαλαζιακη λευκή άμμο (προς το μπεζ θα έλεγα) που έχω, χωρίς υπόστρωμα γιατί προς το παρόν δεν σκοπεύω να το φυτέψω. Πέτρες από ποτάμι που είχα από παλιά Ίσος και κανένα microsorium petropus ή anumbia Τα ψάρια που σκέφτομαι να φιλοξενήσω θα είναι 2 - 3 φανσι χρυσόψαρα. Το στρώσιμο θα γίνει με μπόλι αν βρω κάποιον καλοθελητή από Θεσσαλονίκη, διαφορετικά χρησιμοποιήσω βακτήρια. Κάποιες ερωτήσεις για την κουβέντα. Το ενυδρείο το έχω αρκετά χρόνια άδειο σε εσωτερικό χώρο. Θα το γεμίσω για να ελέγξω πιθανές διαρροές και θα το αφήσω 2-3 μέρες. Αν δεν παρατηρήσω κάτι αυτές τις μέρες θα είναι ασφαλές ή υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα και να το βγάλει μετά; Είναι κάτι που έχω ξεχάσει; Σε αυτό το σετ απ χρειάζομαι καπάκι στην γυάλα; Το νερό από την εγκατάσταση φίλτρων που έχω προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα; Σχετικά με τα ψάρια υπάρχει κάποιο κατάστημα που εμπιστευόμαστε για την ποικιλία, την ποιότητα και την διατήρηση που κάνει; Τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αγορά; Είμαι πολύ ενθουσιασμένος! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος