Gent 12 Φεβρουαρίου #1 Share 12 Φεβρουαρίου Όταν πρωτοξεκίνησε το reef μου είχα βάλει στην αρχή ως cuc 4 trocus 4 nassarius vibex και 2 Clibanarius Tricolor hermit crab.πλεον μετά από ένα διάστημα 5-6 μηνών τα trocus έχουν γίνει παραπάνω από 20 από γέννες και σήμερα είδα και κάποια μικρά nassarius.οι ερωτήσεις μου είναι 2 χρειάζεται να παρέμβω και να αφαιρέσω μερικά σαλιγκάρια για να μην υπάρξει κάποιο θέμα.(Γενικά το ενυδρείο έχει ένα μικρό θεματακια με τις άλγες και κάνουν δουλειά).Τι άλλο μπορώ να προσθέσω που θα είναι χρήσιμο ως clean up crew??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Φεβρουαρίου #2 Share 13 Φεβρουαρίου Δεν νομιζω, τουλαχιστον τωρα, που εχουν φουλ τροφες (αλγες) να χρειαστει να βγαλεις τα σαλιγκαρακια. Αν δεις , οτι ξεφευγουν, παντα μπορεις να βγαλεις μια αγγελια. Θα φυγουν τσακ-μπαμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts 13 Φεβρουαρίου #3 Share 13 Φεβρουαρίου On 12/2/2025 at 10:51 ΜΜ, το μέλος Gent έγραψε: Όταν πρωτοξεκίνησε το reef μου είχα βάλει στην αρχή ως cuc 4 trocus 4 nassarius vibex και 2 Clibanarius Tricolor hermit crab.πλεον μετά από ένα διάστημα 5-6 μηνών τα trocus έχουν γίνει παραπάνω από 20 από γέννες και σήμερα είδα και κάποια μικρά nassarius.οι ερωτήσεις μου είναι 2 χρειάζεται να παρέμβω και να αφαιρέσω μερικά σαλιγκάρια για να μην υπάρξει κάποιο θέμα.(Γενικά το ενυδρείο έχει ένα μικρό θεματακια με τις άλγες και κάνουν δουλειά).Τι άλλο μπορώ να προσθέσω που θα είναι χρήσιμο ως clean up crew??? Καλησπέρα και από μένα! Μπορείς να αφήσεις όπως έχουν τα σαλιγκάρια αλλά ίσως να αραιώσεις κάποια trochus. Δες την πηγή του προβλήματος σου ( γιατί εξ αρχής βγάζεις άλγες) και όχι τόσο το αποτέλεσμα! Πρόσφατα και εγώ στο φρεσκοστημένο ενυδρείο μου πέρασα dino που κράτησε 2 βδομάδες! Θέλεις να μας πεις τις μετρήσεις που κάνεις στα θρεπτικά, ποιο φως χρησιμοποιείς και τι ρυθμήσεις έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gent 14 Φεβρουαρίου Author #4 Share 14 Φεβρουαρίου πριν 8 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Δεν νομιζω, τουλαχιστον τωρα, που εχουν φουλ τροφες (αλγες) να χρειαστει να βγαλεις τα σαλιγκαρακια. Αν δεις , οτι ξεφευγουν, παντα μπορεις να βγαλεις μια αγγελια. Θα φυγουν τσακ-μπαμ Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω όταν δω ότι καθαρίζω από άλγες θα δώσω μερικα πριν 7 ώρες, το μέλος panos nts έγραψε: Καλησπέρα και από μένα! Μπορείς να αφήσεις όπως έχουν τα σαλιγκάρια αλλά ίσως να αραιώσεις κάποια trochus. Δες την πηγή του προβλήματος σου ( γιατί εξ αρχής βγάζεις άλγες) και όχι τόσο το αποτέλεσμα! Πρόσφατα και εγώ στο φρεσκοστημένο ενυδρείο μου πέρασα dino που κράτησε 2 βδομάδες! Θέλεις να μας πεις τις μετρήσεις που κάνεις στα θρεπτικά, ποιο φως χρησιμοποιείς και τι ρυθμήσεις έχεις? Το πρόβλημα είναι ότι ανέβηκαν τα θρεπτικά σχετικά απότομα(είχαν μηδενίσει και είχα θέμα με τους ζωοανθους)Εάν θέλεις ρίξε μια ματιά στο άλλο θέμα που έχω τα εξηγώ όλα εκεί.Τα trochus γιατι θεωρείς ότι θελουν αραίωμα και όχι τα nassarius? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος