Jump to content

αναποφάσιστος μετά απο επιστροφή στο χόμπυ έπειτα απο καιρό

Recommended Posts

καλησπέρα σε ολη την ομάδα.μετα απο 5 χρόνια επιστρέφω στο χόμπυ ακόμα πιο ορεξάτος και χαρούμενος απ οτην πρώτη φορά. Η εμπειρία μου έχει να κάνει μόνο με αφρικάνικες κιχλίδες της λίμνης malawi και επειτα της λίμνης ταγκανίκα. Πλεόν οι μπόμπιρες μου θέλουν ψαρακια και είπα να μην τους χαλάσω το χατήρι(άλλο που δεν ήθελα δλδη).😄λοιπον αφού πούλησα τα προηγούμενα μεγάλα ενυδρεία μου μου έμεινε ενα μικρό διάστασης 100χ30χ40 και ολα τα παρελκόμενα που χρειάζομαι. ωρα για τα δυσκολα τωρα? τι ψαρια βάζω σε τόσο μικρό ενυδρείο?αν έκανα φυτεμένο είναι πού πιο ακριβό απο το στήσιμο ενος αφρικάνικου?

• Like 1

Καλημερα. Και καλως ηρθες στην παρεα μας!

Εχεις αρκετες επιλογες σε ψαρια. 

Αν θελεις καποια κοπαδοψαρα, μπαινουν τετρα, corydoras, rasbora και γενικος διάφορα μικροψαρα. Αν θελεις να βλεπουν τα μωρα τις γεννες, να φροντιζουν τα μωρα-ψαρακια - τοτε παρε γκαπακια ή pecilia. Υπαρχουν σε πολλά χρωματα.

Το φυτεμενο δεν ειναι το κατι δυσκολο, ευκολο ειναι, αρκει να διαλεξεις καταλληλα φυτα για το ενυδρειο σου (παιζει ρόλο το τι φωτιστικο εχεις, αν θελεις να εχεις συστημα CO2 κτλ).

Πρωτα απ ολα, ομως, δες αν οι σιλικονες του ενυδρειου ειναι σε καλη καρασταση, γεμισε το ενυδρειο με νερο (στο μπαλκονι καλυτερα) και αφησε το τουλαχιστον 3-4 ημερες.....

Για ευκολο φυτεμενο ριξε μια ματια εδω- 

Ευτυχώς το ενυδρείο δε χάνει. Το γέμισα στη βεράντα και το άφησα μια βδομάδα. Φάνηκε να μην έχουμε διαρροή. Χθες το άδειασα και σήμερα το καθαρίζω. Εντός του ενυδρείο με ξύδι καθαρίζω αν θυμάμαι καλα σωστά;

Σχετικά με το φυτεμένο. Χαλαζιακη άμμος μπαίνει σε φυτεμένο;όσο αφορά το co2 δεν ήθελα να μπλέξω να σου πω την αλήθεια 

• Like 1

πριν 3 ώρες, το μέλος georot έγραψε:

Εντός του ενυδρείο με ξύδι καθαρίζω αν θυμάμαι καλα σωστά;

Ναι, και ξυστρα.

πριν 3 ώρες, το μέλος georot έγραψε:

Χαλαζιακη άμμος μπαίνει σε φυτεμένο;

Μπαινει μια χαρα. Αρκει να μην ειναι πουδρα. Μια κοκκομετρια απο 0.8 μεχρι 3mm, καλα ειναι.

Το λινκ, που σου εστειλα αφορα τα ευκολα ενυδρεια χωρις πολλα πολλα. Δες το

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...