Jump to content

Συχνότητα και ποσότητα καθημερινής διατροφής νεροχελώνων

Recommended Posts

Καλημέρα, έχω 2 νεροχελώνες 2 ετών περίπου. Τις ταιζω μια φορά την ημέρα, απόγευμα που βρίσκομαι σπίτι και έχω χρόνο. Τους δίνω pellet Tropical Biorept 100ml ως βασική τροφή, η μικρή τρωει και Haquoss Tartadult Για Υδρόβιες Χελώνες 250ml . Επίσης τρώνε και Tetra Anchovies 32gr 250ml Πλήρης Τροφή για Νεροχελώνες με Αποξηραμένες Αντζούγιες, και μερικές φορές τους δινω Haquoss Rivershrimps Για Υδρόβιες Χελώνες 250ml. Αλλά τα 2 πρώτα είναι τα καθημερινά. Τους βάζω το πρωί ένα κομμάτι μαρούλι (σγουρη), στη μικρή αρέσει πολύ. Μήλο και αχλάδι και μπανάνα δεν την τρώνε. Κυρίως με ενδιαφέρει να μάθω τι.ποσοτητα πρέπει να δίνω στην κάθε μία. Δηλαδή καθημερινα πόσα πέλλετ και πόσες αντζούγιες να δίνω. Η μεγάλη είναι διπλάσια από την μικρή, έχει μέγεθος λίγο μικρότερο από την παλάμη με τα δάκτυλα. Ευχαριστώ!!

Καλημέρα!!αν δεν κάνω λάθος ή biorept είναι για πολυ πιο μικρες χελωνες? Δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη. H tartald μια χαρά, τα anchovies επίσης και οι γαριδες. Μόνο που αφού κοντεύουν τα 3 έτη δεν χρειάζεται να υπάρχει τροφή με ζωικές ινες . Εννοώ όχι τόσο συχνά. Δλδ συνέχισε να δίνεις ο,τι δίνεις αλλά σιγά σιγά βάζε τους να μαθαίνουν κι άλλα λαχανικά. Τα σκληρά όπως το καροτο πχ βραστό το τρωνε κ το προτιμάνε καλύτερα συνήθως. Μάθε τους τον μαϊντανό, βασιλικό..γενικά βοτανα ,μυρωδικά και λαχανικά να μπαίνουν σε αυτή τη φάση και πιο μελλοντικά σαν βασικη τροφή να βρεις μια με περισσότερο φυτικές ινες , μετά οι γαριδες από ένα σημείο και μετά είναι άχρηστες. Προτιμάμε να δίνουμε κάποιο ψαράκι που τρώμε εμείς μια στο τόσο ή τα αποξηραμένα σαν συμπληρωμα. Όσο για την συχνότητα και ποσότητα, σιγά σιγά θα μειώνεις τη συχνότητα δλδ θα τους κόβεις μια μέρα της εβδομάδας το φαΐ και σταδιακά περισσοτερες φορές ώστε να φτάσεις στο σημείο να τις ταιζεις ανά μερα. Αλλά σταδιακά πάντα. Η ποσότητα πάει σαν κανόνας με το μέγεθος του κεφαλιού της χελωνας χωρίς τον λαιμό. Αλλά εννοείται στο μαρουλι δίνουμε παραπάνω μιας και είναι πολύ ελαφρύ σαν τροφή και δίνουμε συνήθως το μέγεθος περίπου του καβουκιου. 

Θα πρέπει να καταναλώνουν την τροφη μέσα σε 10 με 15 λεπτά .

Αν δεις ότι την τρωνε σε  λιγότερο χρόνο τότε θέλουν περισσότερο τροφη 

Αν δεν την καταναλώνουν μέσα σε 10 με 15 λεπτά τότε θέλουν λιγότερο τροφη.

Το μύλο το αχλάδι και η μπανάνα δεν είναι απο τα αγαπημένα τους 

Βασικά μόλις με βλέπουν το.απογευμα να πλησιάζω για τροφή γίνεται χαμός. Ότι ρίχνω το καταβροχθίζουν άμεσα. Για αυτό και σταματώ μόλις καταλάβω ότι έφαγε κανονικά 10-12 πελλετ και 5 ψαρακια η κάθε μία γιατι αν συνεχίσω θα φάνε όλο το κουτί, δεν σταματούν. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πόσο πρέπει να δίνω. Αχλάδι και μπανάνα δεν τρώνε ως τώρα. Μόνο το μαρούλι καταβροχθίζει η μικρότερη σε μέγεθος χελωνα. 

πριν 8 ώρες, το μέλος Marr έγραψε:

Όσο για την συχνότητα και ποσότητα, σιγά σιγά θα μειώνεις τη συχνότητα δλδ θα τους κόβεις μια μέρα της εβδομάδας το φαΐ και σταδιακά περισσοτερες φορές ώστε να φτάσεις στο σημείο να τις ταιζεις ανά μερα. 

Αυτό το έχω διαβάσει ξανά με το μέρα παρά μέρα αλλά άλλου έχω διαβάσει να τρώνε μια φορά την ημέρα.

@Taxiarchis λάθος. Οι χελωνες τρωνε πολύ γρήγορα και σταματάνε να τρωνε όταν σκάσουν από το φαΐ. Και δεν κάνει να το κάνουμε αυτό. Να ταιζεις μια χελώνα 10-15 λεπτά έχει φάει το 1/3 του κουτιού. Αν το έκανα αυτό στις δικές μου Θα τρώγανε 60 πελλετ το δεκάλεπτο. Το σωστό (που δε το λέω μόνο εγώ, μου το είχε πει και κτηνίατρος πιο παλια) ειναι να δίνουμε όση τροφή μπορούνε να φάνε σε ένα λεπτό που σχεδόν πάντα ισοδυναμεί με το μέγεθος του κεφαλιού τους . Το μαρουλι ριναι πολύ εύκολο στην κατάποση και ΔΕΝ ειναι για χορταση και τρωνε σχεδόν όσο είναι το μέγεθος του καβουκιου τους σε ένα λεπτό. Η άλλη βλακεια που έχω ακούει από πετποσα "τάιζε μέχρι να μένουν αποφάγια στο ενυδρείο" . Ουδέ σχόλιο. 

Ελπίζω να μην φαίνομαι επιθετική, με καλή πρόθεση στα λέω όλα αυτά προφανως. 

• Thanks 1

πριν 57 λεπτά, το μέλος Tzikas Tzik έγραψε:

Αυτό το έχω διαβάσει ξανά με το μέρα παρά μέρα αλλά άλλου έχω διαβάσει να τρώνε μια φορά την ημέρα.

Ναι. Ισχύει, όσο μεγαλώνουν κάνουνε ένα γεύμα την ημερα ανά 1-2 μερες και αντε καμία φορά μια λιχουδιά πχ κάποιο φρούτο εποχής ή κάτι αλλο ένα μικρό κομματάκι σαν σνακ. 

πριν 56 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

@Taxiarchis λάθος. Οι χελωνες τρωνε πολύ γρήγορα και σταματάνε να τρωνε όταν σκάσουν από το φαΐ. Και δεν κάνει να το κάνουμε αυτό. Να ταιζεις μια χελώνα 10-15 λεπτά έχει φάει το 1/3 του κουτιού. Αν το έκανα αυτό στις δικές μου Θα τρώγανε 60 πελλετ το δεκάλεπτο. Το σωστό (που δε το λέω μόνο εγώ, μου το είχε πει και κτηνίατρος πιο παλια) ειναι να δίνουμε όση τροφή μπορούνε να φάνε σε ένα λεπτό που σχεδόν πάντα ισοδυναμεί με το μέγεθος του κεφαλιού τους . Το μαρουλι ριναι πολύ εύκολο στην κατάποση και ΔΕΝ ειναι για χορταση και τρωνε σχεδόν όσο είναι το μέγεθος του καβουκιου τους σε ένα λεπτό. Η άλλη βλακεια που έχω ακούει από πετποσα "τάιζε μέχρι να μένουν αποφάγια στο ενυδρείο" . Ουδέ σχόλιο. 

Ελπίζω να μην φαίνομαι επιθετική, με καλή πρόθεση στα λέω όλα αυτά προφανως. 

Όχι καλά έκανες και μου το είπες @Marr. Τότε λάθος ενημέρωση έχω, βασικά το βρήκα στο Google σε μια αναζήτηση που έκανα και το έψαξα λίγο 

• Like 1

@Taxiarchisολα καλά. εδω ειμαστε για να μαθαινουμε οχι να κρινουμε 🤗

• love 1

Δηλαδή είναι όπως τα ψάρια οι χελώνες @Marr? Πρέπει να τρωνε την τροφη μέσα σε 2-3 λεπτά 

@Taxiarchisκοιτα για τα ψάρια δεν ξέρω ακριβώς να σου πω. Νομίζω πως πάει πιο πολύ με τη ποσότητα τροφής κι όχι τόσο με τον χρόνο ,αν το θέτω σωστά. Ένας μονομάχος πχ να μπορεί να φάει 10 " μπιλακια" σε 3 λεπτά αλλά να πρέπει να φάει 3. Κατάλαβες? 

πριν 10 λεπτά, το μέλος Marr έγραψε:

@Taxiarchisκοιτα για τα ψάρια δεν ξέρω ακριβώς να σου πω. Νομίζω πως πάει πιο πολύ με τη ποσότητα τροφής κι όχι τόσο με τον χρόνο ,αν το θέτω σωστά. Ένας μονομάχος πχ να μπορεί να φάει 10 " μπιλακια" σε 3 λεπτά αλλά να πρέπει να φάει 3. Κατάλαβες? 

Και στα ψάρια όσο και να τους δώσεις θα τα φάνε 🤣 .

Ναι κατάλαβα 🙂

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...