Jump to content

Κόκκινη γαρίδα σε περίεργη στάση και αυγά κάτω απο Ανούμπια

Recommended Posts

Καλησπέρα!
Σήμερα εντόπισα την μια και μοναδική γαρίδα που έχω στο ενυδρείο σε περίεργη στάση (γιογιό 😁), ύστερα απο 3 περίπου μήνες διαμονής της μέσα σε αυτό, και βρήκα κάτω απο τα φύλλα της ανούμπιας μερικά "αυγά" (έτσι φαίνονται τουλάχιστον) που συγκρατούνταν απο ένα μικροσκοπικό πλέγμα.
Να σημειώσω οτι στο ενυδρείο έχουν εμφανιστεί αρκετά σαλιγκάρια που κάνουν δουλειά με την άλγη και τα κατακάθια του βυθού αλλα μάλλον θα χρειαστούν να τα "αραιώσω με συνοπτικές διαδικασίες" τις επόμενες ημέρες, λόγω ιχθυοφόρτωσης του 60lt ενυδρείου που έχω, υπολογίζοντας οτι έχω και  6-7 γεννητούρια απο τα Πλάτυς.

Οι φώτος δεν είναι και οι ότι καλύτερες καθώς ήθελα να τσακώσω την γαρίδα στα πράσα, αλλα θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας εάν έχετε κάποια ιδέα το τί μπορεί να είναι τα μικροσκοπικά μπιλάκια κάτω απο την ανούμπια. Να τα ξεπατώσω στην επόμενη αλλαγή νερού που θα γίνει σε 5 ημέρες με την υποψία οτι είναι αυγά απο τα σαλιγκάρια που θα μου κάνουν πάρτυ ή να τα αφήσω με πιθανή ένδειξη οτι η γαρίδα μου έγινε μαμά;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

20250205_002838.jpg

20250205_002946.jpg

• love 1

Καλησπέρα, 

Οι γαρίδες κρατάνε τα αυγά πάνω τους. Μου φαίνονται ότι είναι αυγά από τα σαλιγκάρια 

Κατάλαβα... θα πρέπει να τα απομακρύνω όσο το δυνατόν συντομότερο, αν και φοβάμαι πως θα έχουν απωθέσει και αλλού τα αυγά τους και οτι θα είναι δύσκολο να τα εντοπίσω...
Σε ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου! 🙏

Λογικά θα έχουν και αλλού. Αν δεν θέλεις να έχεις θέμα με υπερπληθυσμό φρόντισε να μην περισσεύει φαγητό όταν ταΐζεις τα ψάρια. Έτσι κάπως θα κοντρολαριστει κάπως ο αριθμός τους με τον καιρό. Αν θεωρείς ότι είναι πάρα πολλά μπορείς να φτιάξεις μια παγίδα και να αφαιρέσεις τα περισσότερα. Τώρα αν σε ενοχλούν και δεν τα θέλεις καθόλου δεν ξέρω πως μπορείς να τα αφαιρέσεις όλα νομίζω υπάρχουν κάποια φάρμακα αλλά εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα στο ενυδρείο μου 

• Like 1
  • Agree 1

Μάλλον θα καταφύγω στη λύση της παγίδας αν δω οτι αρχίζει και ξεφεύγει το πράγμα πάνω απο 10.

Ουτε εγώ είμαι υπέρ με τις αλχημείες γιατί μπορεί να διαταρράξει το ενυδρείο.

• Like 1

Με τα χερακια ομορφα και ωραία μαζεψε τα σαλιγκαρακια καθε εβδομαδα και οπου βρεις τα αυγα, το ιδιο.

Υπαρχει λυση και με τα Anentome helena να γινει η δουλεια.

• Like 1

Καλημέρα τα σαλιγκαρακια είναι η "αστυνομία" του ενυδρείου🤪

• Haha 1

On 6/2/2025 at 6:22 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε:

Με τα χερακια ομορφα και ωραία μαζεψε τα σαλιγκαρακια καθε εβδομαδα και οπου βρεις τα αυγα, το ιδιο.

Υπαρχει λυση και με τα Anentome helena να γινει η δουλεια.

Expand  

Ε ναι... σήμερα θα κάνω αλλαγή νερού και συλλογή σαλιγκαριών. Θα απομακρύνω και μερικά αυγά που έχω εντοπίσει με το μάτι.
Νομίζω πως θα αργήσουν να ξαναεμφανιστούν... (νομίζω...)

• Like 1

On 6/2/2025 at 10:03 ΠΜ, το μέλος Basilis1995 έγραψε:

Καλημέρα τα σαλιγκαρακια είναι η "αστυνομία" του ενυδρείου🤪

Expand  

Δέν φταίω εγώ κυρ αστυνόμε... ήτανε η κακιά στιγμή... 😁

• Haha 2

Πάντως η στάση της γαρίδας ήταν epic, πρώτη φορά την είδα σε αυτή τη στάση... λές και την έπιασε κόψιμο... 😁

• Haha 1

Καθάριζε η γυναίκα την ουρίτσα της 🤣

• Haha 1

On 7/2/2025 at 1:18 ΜΜ, το μέλος Basilis1995 έγραψε:

Καθάριζε η γυναίκα την ουρίτσα της 🤣

Expand  

...ήθελε και baute' η κυρία... μάλιστα... 🤣

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...