fak πριν 10 ώρες #1 Share πριν 10 ώρες Καλησπέρα κι από εμένα, Πρώτη φορά γράφω στο φόρουμ και δυστυχώς όχι για καλό. Είχα ένα ενυδρείο μου είχε μέσα 3 endlers, 3 cherry shrimps, αρκετά σαλιγκάρια και έναν SAE. Χθες το απόγευμα λοιπόν άνοιξε η σιλικόνη και χύθηκε το μισό νερό έξω. Ευτυχώς τα ψαράκια είναι όλα καλά, αλλά χρειάστηκε να τα βάλω σε μια γυάλα 10 περίπου λίτρων μέχρι να δω τι θα κάνω με το ενυδρείο(επισκευή ή αντικατάσταση). Στην γυάλα έβαλα νερό κατευθείαν από το ενυδρείο, επίσης είχα ένα μικρό φίλτρο στην άκρη(Dophin KF150) που μέσα έβαλα λίγο (όσο χωρούσε) από τον βιολογικό του μεγάλου φίλτρου (Sera Siporax Mini) και τον υπόλοιπο τον έβαλα με το σακουλάκι του στον πάτο της γυάλας κάτω από χαλίκι. Τα ψάρια τις γαρίδες και μερικά σαλιγκάρια τα μετέφερα στην γυάλα μαζί και τα φυτά(Salvinia Natans, anubia και Ceratopteris thalictroides). Τον SAE τον πήγα σε ένα pet shop που δέχτηκε να τον πάρει. Θέρμανση δεν έχω στην γυάλα διότι φοβάμαι μην ψηθούν από τον θερμαντήρα του ενυδρείου λόγω watt αλλά το δωμάτιο είναι στους 20-22 βαθμούς οπότε πιστεύω πως δεν θα έχουν θέμα τα ψάρια. Πιστεύω πως επειδή είναι μικρά τα ψάρια δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα με τις λίγες μέρες (7 με 14 υπολογίζω) που θα είναι στην γυάλα, αλλαγές νερού θα γίνονται καθημερινά 10%, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με το ενυδρείο. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω στο θέμα, αν το έχω χειριστεί σωστά, τι άλλο θα κάνατε/ αλλάζατε. Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco πριν 10 ώρες #2 Share πριν 10 ώρες Καλησπέρα. Υπάρχει καλύτερη λύση. Αγόρασε ένα κουτί αποθήκευσης σαν αυτό: https://jysk.gr/apothikeysi/kalathia-klp/plastika-koytia/kalathia/koyti-apothikeysis-probox-32l-m/kapaki-diafano . Βάλε μέσα τα ψαράκια, τις γαρίδες και τα σαλιγγαράκια με τα φυτά, μαζί με το φίλτρο σου με όλο το βιολογικό υλικό και τον θερμαντήρα και όταν με το καλό επισκευάσεις το ενυδρείο σου ή αγοράσεις άλλο και τα βάλεις εκεί, σου μένει το κουτάκι, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αποθήκευση πραγμάτων/ρούχων 😎 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fak πριν 10 ώρες Author #3 Share πριν 10 ώρες Σε ευχαριστώ, θα το ψάξω, αν βρω χρόνο θα πάω από εκεί για να το δω κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος