Νίκος Κέμος Τετάρτη στις 07:55 πμ #1 Share Τετάρτη στις 07:55 πμ (edited) Καλή σας μέρα!Έχω το ενυδρείο aquael leddy 75 105ltr (75x35x40) το οποίο έρχεται με μια led tube 13w στο καπάκι του με τρεις λειτουργίες (λευκό - λευκό μπλέ - μπλέ) πιστεύω ότι δεν επαρκεί σε φυτεμένο όμως,έχω λίγα εύκολα φυτά μεν αλλά θέλω να τον αναβαθμίσω...Τι προτείνετε?Κάτι διάβασα για λεντοταινια (πώς?)...Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ενώ έχει καπάκι με τι μπορώ να παιξω.. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Έγινε επεξεργασία Τετάρτη στις 07:55 πμ - Νίκος Κέμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Τετάρτη στις 04:11 μμ #2 Share Τετάρτη στις 04:11 μμ πριν 8 ώρες, το μέλος Νίκος Κέμος έγραψε: το οποίο έρχεται με μια led tube 13w στο καπάκι του με τρεις λειτουργίες (λευκό - λευκό μπλέ - μπλέ) Δεν εχει καθολου κοκκινα λεντ? Αν δεν εχει, τότε δεν ειναι για φυτεμενο ενυδρειο. Τα ευκολα φυτα θα ειναι καλα και μ αυτο το tube. πριν 8 ώρες, το μέλος Νίκος Κέμος έγραψε: ,έχω λίγα εύκολα φυτά μεν αλλά θέλω να τον αναβαθμίσω λεξη -κλειδι ειναι "αναβαθμίσω". Πες ακριβως τι θελεις να κάνεις. Και να ξερεις - το παραπανω φως δεν ειναι παντα καλο, γιατι όσο παραπανω φως εχεις, τόσο παραπανω θα χρειαστουν τα φυτα και το λιπασματακι τους και το CO2 τους. Αν δεν θα υπαρχει ισορροπία φως- λιπασμα- CO2, το μόνο , που θα εχεις, θα ειναι οι αλγες.... πριν 8 ώρες, το μέλος Νίκος Κέμος έγραψε: ..Τι προτείνετε?Κάτι διάβασα για λεντοταινια Για ευκολη λυση- παρε μια λαμπα, σαν αυτη , που εχεις, αλλά για φυτεμενο ενυδρειο. Πρεπει να υπαρχει ακομα ενα κούμπωμα για δεύτερη λαμπα στο καπακι. Δες το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος Κέμος Τετάρτη στις 05:29 μμ Author #3 Share Τετάρτη στις 05:29 μμ Δεν έχει καθόλου κόκκινο,λέω να αναβαθμίσω τον φωτισμό για τον λόγο ότι κάπου πήρε το μάτι μου εδώ μέσα για 0,25-0,5w/ltr χρειάζονται τα φυτεμένα και αυτή που έχω είναι 13w...Υπάρχει και δεύτερο κούμπωμα σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος Κέμος Τετάρτη στις 05:33 μμ Author #4 Share Τετάρτη στις 05:33 μμ Σαν αυτήν εννοείτε?Αν ναι,πρέπει να βάλω και τις δύο, σωστά?Σαν φυτά δεν θα μπει κάτι άλλο εκτός από άλλες ρίζες που θα βγούνε από τις ludwigia και hellantium που υπάρχουν ήδη μέσα... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 16 ώρες #5 Share πριν 16 ώρες Αν πανε καλα τα φυτα με την λαμπα, που εχεις, μην βαζεις άλλη, δεν χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος Κέμος πριν 15 ώρες Author #6 Share πριν 15 ώρες πριν 27 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Αν πανε καλα τα φυτα με την λαμπα, που εχεις, μην βαζεις άλλη, δεν χρειαζεται Είχα γεμίσει καφέ άλγη πριν καμιά εβδομάδα όλα τα φυτά-ρίζα-πετρες γενικά όλο το ενυδρείο... Γι'αυτό τον λόγο έκανα έναν γενικό καθαρισμό σε όλα με το νερό του ενυδρείου και έκανα αλλαγή 70% με σκούπα,το hellantium σε αρκετά σημεία έχει γίνει καφέ (δεν ξέρω αν πρέπει να τα αφαιρέσω).. Βρίσκεται σε στάδιο στρωσιματος και μου φαίνονται λίγο ζόρια,είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικος...Είδα ότι ευθύνονται 3 πράγματα και είπα να τα πιάσω από την αρχή 1ον Νιτρικά ρίχνω πολύ λιγότερη τροφή ανά 2 μέρες περίπου ανάλογα με τις μετρήσεις βέβαια,πριν κάνω την αλλαγή είχα πολύ υψηλά νιτρικά 2ον Φωτισμός και 3ον Νεοστημένο ενυδρείο Αυτά στην φώτο που είναι έτσι θέλουν αφαίρεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 13 ώρες #7 Share πριν 13 ώρες (edited) πριν 2 ώρες, το μέλος Νίκος Κέμος έγραψε: Είχα γεμίσει καφέ άλγη πριν καμιά εβδομάδα όλα τα φυτά-ρίζα-πετρες γενικά όλο το ενυδρείο... Γι'αυτό τον λόγο έκανα έναν γενικό καθαρισμό σε όλα με το νερό του ενυδρείου και έκανα αλλαγή 70% με σκούπα,το hellantium σε αρκετά σημεία έχει γίνει καφέ (δεν ξέρω αν πρέπει να τα αφαιρέσω).. Βρίσκεται σε στάδιο στρωσιματος και μου φαίνονται λίγο ζόρια,είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικος...Είδα ότι ευθύνονται 3 πράγματα και είπα να τα πιάσω από την αρχή 1ον Νιτρικά ρίχνω πολύ λιγότερη τροφή ανά 2 μέρες περίπου ανάλογα με τις μετρήσεις βέβαια,πριν κάνω την αλλαγή είχα πολύ υψηλά νιτρικά 2ον Φωτισμός και 3ον Νεοστημένο ενυδρείο Αυτά στην φώτο που είναι έτσι θέλουν αφαίρεση? Καλησπέρα αδερφέ. Δεν γνωρίζω πολύ από φυτά, απλά θα πω την γνώμη μου. Καφέ αλγη? η (Καφέ )έχουν γίνει τα φύλλα δηλαδή διάφανα? Γιατι εγώ βλέπω το δεύτερο. Αν είναι αυτό σημαίνει ότι θέλουν θρεπτικά συστατικά η ανεπαρκής Φωτισμός. Αλλαγή νερού γιατί τόσο μεγάλη? Πόσα no3 είχες και έκανες τόσο μεγάλη. Κόψε αυτά τα φύλλα που έχουν γίνει διάφανα μήπως και δυναμώσουν τα φυτά. Σε τόσο μεγάλη αλλαγή παθαίνουν σοκ και τα φυτά οχι μόνο τα ψάρια αν δεν είναι σωστές η παραμετρη . Τρία πράγματα θέλουν τα φυτά, αυτό που προσπαθώ και εγώ να έχω σαν κανόνα . 1 )οξυγόνο 2) φωτισμο 3) θρεπτικά Αν παίξεις μπάλα με αυτά τα τρία και βρεις τον δρόμο και τα συνδυάσεις τότε θα πάρεις και το αποτέλεσμα. Σε ένα νεοστημένο ενυδρείο η αλγες είναι απόλυτα φυσιολογικό μέχρι να βρει τον δρόμο του . Για αυτό θέλει υπομονή, ψάξιμο, διάβασμα πριν κάνουμε κάτι στο ενυδρείο και μετά γίνεται χειρότερο Σε διαδικασία στρωσιματος δεν κάνουμε αλλαγές νερού μέχρι που να στρώσει το ενυδρείο εκτός και αν έχει ξεφύγει η αμμωνία στον Θεό Έγινε επεξεργασία πριν 13 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 13 ώρες #8 Share πριν 13 ώρες (edited) Μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό μήπως πάρουν τα πάνω τους τα φυτά.. Πρόσεξε με της δοσολογίες γιατι μπορει να τα κάψεις Έγινε επεξεργασία πριν 13 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος Κέμος πριν 2 ώρες Author #9 Share πριν 2 ώρες πριν 11 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Καφέ αλγη? η (Καφέ )έχουν γίνει τα φύλλα δηλαδή διάφανα? Γιατι εγώ βλέπω το δεύτερο. Καφέ άλγη..Αυτή η φωτογραφία είναι μετά τον καθαρισμό,φαντάσου δεν έβλεπες σχεδόν καθόλου τα φύλλα,τα είχε σκεπάσει όλα ..Από τότε έχουν πάρει αυτο το χρώμα τα hellanthium πριν 11 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Αλλαγή νερού γιατί τόσο μεγάλη? Πόσα no3 είχες και έκανες τόσο μεγάλη. Νιτρικά λίγο παρακάτω από 50mg,αμμωνία και νιτρώδη χαμηλά,με τεστ sera.Δεν πήγαινα για τόσο μεγάλη αλλαγή αλλά πήρε φόρα η σκούπα και εγώ μαζί της μέχρι να μαζέψω αυτά που είχε η άμμος.Σαν πρωτάρης κιόλας καταλαβαίνεις πριν 11 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Σε ένα νεοστημένο ενυδρείο η αλγες είναι απόλυτα φυσιολογικό μέχρι να βρει τον δρόμο του . Για αυτό θέλει υπομονή, ψάξιμο, διάβασμα πριν κάνουμε κάτι στο ενυδρείο και μετά γίνεται χειρότερο Το γνωρίζω για τα νεοστημένα και διαβάζω συνέχεια,αλλά πιστεύω ότι είχε ξεφύγει η κατάσταση με την άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 1 ώρα #10 Share πριν 1 ώρα (edited) πριν 13 ώρες, το μέλος Νίκος Κέμος έγραψε: .Είδα ότι ευθύνονται 3 πράγματα και είπα να τα πιάσω από την αρχή 1ον Νιτρικά ρίχνω πολύ λιγότερη τροφή ανά 2 μέρες περίπου ανάλογα με τις μετρήσεις βέβαια,πριν κάνω την αλλαγή είχα πολύ υψηλά νιτρικά 2ον Φωτισμός και 3ον Νεοστημένο ενυδρείο Πολυ σωστα. Την καφε αλγη δεν γλυτώνεις, θα φυγει απο μονη της, θελει χρόνο. το θεμα ειναι , οτι τα φυτα δεν χρειαζονται μόνο τα νιτρικα, χρειαζονται και καλιο, φωσφορικα, σιδηρο κτλ Απο την στιγμη, που δεν εχεις ψαρια μεσα και δεν ριχνεις τα λιπασματα, δεν υπαρχει και τροφη για τα φυτα. Ολα τα σαπια φυλλα κοβεις και πετας. Πες λιγο τις μετρησεις νερου και με τι μετρας. Για να δουμε απο λιπασματα τι θα χρειαστεις. Και... βγαλε το σωληνάκι απο το φιλτρο σου και βαλε το φιλτρο λιγο πιο πανω, να υπαρχει καλη αναταραξη της επιφανειας του νερου, μόνο ετσι γινεται η σωστη ανταλαγη αερίων (CO2- οξυγονου) . Έγινε επεξεργασία πριν 1 ώρα - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος Κέμος πριν 1 ώρα Author #11 Share πριν 1 ώρα πριν 15 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: Πες λιγο τις μετρησεις νερου και με τι μετρας. Για να δουμε απο λιπασματα τι θα χρειαστεις. Και... βγαλε το σωληνάκι απο το φιλτρο σου και βαλε το φιλτρο λιγο πιο πανω, να υπαρχει καλη αναταραξη της επιφανειας του νερου Μετράω με υγρά τεστ της sera (θα σας πω μετρήσεις το βράδυ γιατί είμαι στην δουλειά) Όταν λέτε να βγάλω εντελώς το σωληνάκι?Να μην έχει καθόλου?Επίσης το φίλτρο δεν με παίρνει να πάει άλλο πιο πάνω δυστυχώς αλλά πιστεύω είναι καλή,αλλιώς μόνο αν μπαίνει λιγότερο νερό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος