Taxiarchis πριν 16 ώρες #1 Share πριν 16 ώρες Καλημέρα παιδιά, λίγο την γνώμη σας και την βοήθεια σας. Τελευταία εδώ και περίπου 2 εβδομάδες έχω προσθέσει παραπάνω ξύλα στο ενυδρείο και βλέπω αλλαγές στο νερό Έχει αλλάξει το GH, KH, PH. Ερώτηση!!! Είναι φυσιολογικό? Να ανησυχώ για τα ψάρια? Βέβαια να πω ότι έχω αλλάξει τα ψάρια και έδωσα τους δίσκους. Τώρα έχω αυτά Cichlasoma nicaraguense (nicaragua cichlid.Guianacara sp.jatapuCongo tetra Cardinal tetra (neon )Rainbowfish tetraCorydorasAcarichthys hekceli threadfin cichlidChoose wisely Bristlenose pleco Την δεύτερη μέρα που εβαλα τα ξύλα η μετρήσεις ήταν αυτές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 16 ώρες Author #2 Share πριν 16 ώρες (edited) Πριν τρεις ημέρες ήταν αυτές και πριν την αλλαγή νερού Έγινε επεξεργασία πριν 16 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 16 ώρες Author #3 Share πριν 16 ώρες Και σήμερα είναι αυτές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 16 ώρες Author #4 Share πριν 16 ώρες (edited) Σε κάθε αλλαγή νερού στην προετοιμασία για 50% αλλαγή κάθε εβδομάδα βάζω στο βαρέλι αλλαγής Prime Discus trace Neutral regulator seachem Η μετρήσεις που κάνω είναι της jbl Σε ταινίες αν το λέω σωστά και το κάνεις σκάνερ στο τηλέφωνο και σου βγάζει το αποτέλεσμα. Έγινε επεξεργασία πριν 16 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ πριν 15 ώρες #5 Share πριν 15 ώρες Ταξιάρχη όταν λες ταινίες εννοείς τα τεστ που είναι σαν stick και κάνουν όλες μαζί τις μετρήσεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 15 ώρες Author #6 Share πριν 15 ώρες πριν 4 λεπτά, το μέλος ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ έγραψε: Ταξιάρχη όταν λες ταινίες εννοείς τα τεστ που είναι σαν stick και κάνουν όλες μαζί τις μετρήσεις ; Ναι Γρηγόρη αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ πριν 14 ώρες #7 Share πριν 14 ώρες Δεν είναι πολύ αξιόπιστα αυτά τα τεστ. Εγώ θα εκανα μετρήσεις με υγρά τεστ για να έχω ακριβή εικόνα. Δες μήπως έχει κανένας χομπίστας στην περιοχή σου ή μήπως πας σε κανένα κατάστημα να σου κάνουν αν δεν μπορείς να τα πάρεις.🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ πριν 14 ώρες #8 Share πριν 14 ώρες Κάποια ξυλα θα μπορούσαν να επηρεάσουν ph αλλά και την kh. Ας πουν και οι πιο έμπειροι γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 13 ώρες Author #9 Share πριν 13 ώρες Ευχαριστώ Γρηγόρη. Ήξερα ότι επηρεάζουν το ph αλλα τόσο πολύ δεν το περίμενα και το GH και KH Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 4 ώρες #10 Share πριν 4 ώρες Οπως λεει ο Γρηγορης, αν εβαλες αρκετες καινουριες ριζες , γινεται να επιρεαστει λιγο το ΚΗ και οσο κατεβαινει το ΚΗ, κατεβαινει και το PH. Ειδικα αν δεν αεριζεται καλα ο χωρος, αν δεν υπαρχει καλη αναταραξη της επιφανειας νερου κτλ κτλ Το ph εξαρταται απο τον φωτισμο (οταν υπαρχουν φυτα ή αλγες στο ενυδρειο), για αυτο το PH μετραμε την συγκεκριμενη ωρα της ημερας. άλλο ph εχει το πρωι, άλλο το βραδυ. Η ποσοτητα CO2 επιρεαζει το ph, ειδικα, οταν εχεις χαμηλο ΚΗ. Κρατα το ΚΗ στα 4 , να μην κατεβει κατω απο 3. Και δεν μετραμε με ταινιες. ph=6.6 ειναι μια χαρα για τα ψαρια σου. Και κατι άλλο.... μπορει να εριξες παραπανω απο seachem Neutral regulator για αυτο και επεσαν και kh kai gh. Λεει - Softens water by precipitating calcium and magnesium, δηλ κανει το νερο πιο μαλακό αφαιρώντας τα αλατα.... Γιατι το χρησιμοποιείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος