Tasos Dr Κυριακή στις 05:24 μμ #1 Share Κυριακή στις 05:24 μμ Καλησπερα! Παλιός χομπίστας που τα παράτησε πριν καμιά 10ετια και αποφάσισα να ξαναμπώ με το πιο εύκολο βήμα και θέλω τη βοήθεια σας. Θελω να στήσω ένα 30λιτρο γλυκου μόνο με εύκολα φυτά. Χωρίς οργανισμούς. Ριζες, αμμο, δυο τρία βραχακια, Ανουμπιες, ίσως καμία βαλισνερια, ίσως κάνα moss ball κλπ. Κρίνεται σκόπιμη η χρήση φίλτρου και αν ναι θα χρειαστώ και βιολογικό υλικό ή μόνο σφουγγαρακι για συγκράτηση των χοντρών? Θερμοστάτη θα χρειαστώ ή αρκεί η θερμοκρασία δωματίου που παίζει στους 20-22 βαθμούς? Με φωτιστικά τι παίζει πλέον με τις ledοταινιες μιας και εγώ έχω μείνει στις τ5 τ8? Προτάσεις σε μαγαζιά που θα μπορέσω να προμηθευτώ τα απαραίτητα φυτά/ρίζες/πετρες σε φυσιολογικές τιμές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Δευτέρα στις 04:02 μμ #2 Share Δευτέρα στις 04:02 μμ Καλησπερα! Και καλη αρχη ξανα! Υπαρχουν και καποια φυτα, που θα ειναι μια χαρα και σε θερμοκρασια δωματιου. Εξαρταται το τι ακριβως θελεις να φτιαξεις. Πιο μεγαλη ποικιλια, βεβαια, υπαρχει σε τροπικά φυτα, που χρειαζονται τις θερμοκρασιες 24-26 βαθμους. Αν δεν θα εχεις ψαρια, ενα μικρο φιλτρακι με σφουγγαρι και ενυδρειακο βαμβακι φτανει. Για τα φωτιστικα.... Αν πιανουν τα χερια σου, φτιαχνεις ενα απο λεντοταινια. Αλλιως αγοραζεις. Αν παρεις ενα ετοιμο, παρε καλυτερα ενα RGB-W. θα μπορεσεις να παιζεις και με την ενταση και με το φασμα . Απο τα καταστηματα - https://www.aquazone.gr/forums/forum/292-καταστηματα/ Μεγαλη ποικοιλια εχω δει στο aquario . Δες εσυ που σε βολευει. Πια ολα τα καταστηματα στελνουν και με κουριερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Δευτέρα στις 06:12 μμ #3 Share Δευτέρα στις 06:12 μμ Καλησπέρα !! Καλή αρχή και από μένα. Σκέφτεσαι να βάλεις ψάρια ; από φυτά σίγουρα θα βρεις μεγάλη ποικιλία και στο Aquario και στον Μυσιρλή. Παρολαυτά τα φυτά που θες θα τα βρεις σχεδόν σε κάθε κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος