Margaritis Κυριακή στις 04:56 μμ #1 Share Κυριακή στις 04:56 μμ Γειά χαρά, ονομάζομαι Μαργαρίτης και είμαι νέος στο φόρουμ. Μένω Βερολίνο. Στις αρχές Δεκεμβρίου αγόρασα ένα ενυδρίο για τον μικρό μου γιό και όπως φαίνεται αυτό θα είναι το καινούριο μου χόμπι που αυτός διάλεξε για μένα. Επισυνάπτω μια φωτογραφία του ενυδρίου. Είναι 125 λίτρα της eheim. Το ενυδρείο το έστρωσα για περίπου 3 εβδομάδες. Μετα βάλαμε 5 πλάτυς (1 θυλικό και 4 αρσενικά) και έναν αλγοφάγο ανοιχτόχρωμο. Μέτα από μια βδομάδα άλλα 15 νέον. Πρίν περίπου 2 εβδομάδες ψώφισε το θυλικό πλάτυ που ομώς οπώς φαίνεται είχε γεννήσει, γιάτι πρίν λίγες μέρες εμφανίστηκαν από το πουθενά 3-4 μικρά πλάτυ. Πρίν μία βδομάδα μας ψώφισε και ο ανοιχτόχρωμος αλγοφάγος. Τροφή μας είχαν δώσει μόνο επιφάνειας όταν αγοράσαμε τα πλάτυ και τον αλγοφάγο. Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι ο αλγοφάγος ψώφισε από την πείνα. Εχθές αγοράσαμε τροφη βυθού, έναν καφέ αλγοφάγο μέ βούλες και δυο πολύ αστεία ψάρια πού μοίαζουν με σκακιέρα και έχουν μουστάκια. Σήμερα όμως μας φώφισε και ο δευτερος αλγοφάγος. Το τέστ του νερού δεν δείχνει να υπάρχει κάπου πρόβλημα. Το τέστ είναι της terra και είναι ταινία. Νερό αλλάζουμε περίπου κάθε 3 βδομάδες το 1/3, και στο ενδιάμεσο καθαρίζω το φίλτρο. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που μας ψώφισαν 2 αλγοφάγοι, καθώς παντού διαβάζω αλλα και μας είπαν ότι ειδικά ο καφέ είναι πολύ ανθεκτικός. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες ακόμα. Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ, Μαργαρίτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margaritis Κυριακή στις 05:04 μμ Author #2 Share Κυριακή στις 05:04 μμ Εδώ ακόμα μερικές φωτογραφίες. Στο κατάστημα που πήρα εχθές τα ψάρια (μικρό, τοπικό κατάστημα) μου φάνηκε οτι ο ιδιοκτήτης έχει πιο πολλές γνώσεις και είναι διαθέσιμος να βοηθήσει. Κρίμα που αγνοούσα την ύπαρξη του, αν είχα πάει εκεί από την αρχή, θα είχα στήσει εντελώς διαφορετικά το ενυδρείο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis Κυριακή στις 05:21 μμ #3 Share Κυριακή στις 05:21 μμ Καλώς ήρθες στο Aquazone.gr🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margaritis Κυριακή στις 05:40 μμ Author #4 Share Κυριακή στις 05:40 μμ πριν 13 λεπτά, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Καλώς ήρθες στο Aquazone.gr🙂 Ευχαριστώ! Λίγες πληροφορίες ακόμα: Γλυκού νερού, 80x40x35, Θέρμανση Eheim Jäsger 100w, 26°C, Φίλτρο Eheim Biopower 160, 4 μεγάλα Platypoecilus variatus, 15 Paracheirodon innesi, 2 Botia sidthimunki Τα φυτά δεν τα γνωρίζω. Τουλάχιστον εναν αλγοφάγο θα θέλαμε, για να καθαρίζει τα φυτά. Botia sidthimunki θα προσθέσω αλλά 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos Δευτέρα στις 06:52 μμ #5 Share Δευτέρα στις 06:52 μμ Καλώς ήρθες και από εμένα. Συμβουλή πρώτη επειδή έχεις πλάτυ μην πάρεις άλλα ψάρια θα γεμίσεις από γέννες. Δεύτερον αγόρασε υγρά τεστ νερού για αμμωνία και νιτρώδη. Η ταινία δεν μετρά αμμωνία και οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι όχι και τόσο φερέγγυες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος