Eirini Margiolaki πριν 6 ώρες #1 Share πριν 6 ώρες Καλημέρα έχουμε ένα ενυδρείο AQUASYNCRO STK10 37.8lt με φίλτρο GF400 , μέσα έχω 5 glofish tetra . Από χθες το ένα είχε περίεργη συμπεριφορά...μαγκωνε πίσω από το φίλτρο στις βεντούζες και σήμερα το πρωί ήταν μέσα στις εσοχές του φίλτρου και νεκρό. Ξέρετε γιατί μπορεί να έγινε αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 4 ώρες #2 Share πριν 4 ώρες (edited) Καλημέρα. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Έχεις κάνει την διαδικασία να στρώσει το ενυδρείο σου? Και αν ναι με ποιο τρόπο? Έχεις κάνει μετρήσεις στο νερό σου ? Αμμωνία Nh3/4, Νo2 Νιτρώδη, Νο3 Νιτρικά . Γενικά πες μας και Ρουτίνες του ενυδρείου σου . Αλλαγές νερού Καθαρισμό φίλτρου Και λίγα λόγια για το ενυδρείο σου Τι έχει μέσα Θερμοκρασία κτλ Έγινε επεξεργασία πριν 4 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirini Margiolaki πριν 4 ώρες Author #3 Share πριν 4 ώρες (edited) Το είχα μια εβδομάδα πριν βάλω τα ψαράκια με αντιχλωριο και προσέθετα ζωντανά βακτηρια 5ml κάθε μερα , έχω βάλει το θερμοστάτη στο 25 μισό και το φίλτρο σε χαμηλή λειτουργία. Οι μετρήσεις που είχα πριν 5 ημερες που έβαλα τα ήταν pH: 8.4KH: 15 dGH:>21 dΝΗ3 (αμμωνια):ΝΟ2(νιτρώδη):2ΝΟ3(νιτρικά):0 δεν έχω ξανακάνει μέτρηση το ψαρακι είχε μαγκωσει κάτω αριστερά στην εσοχή που έχει το φίλτρο και τραβαει Έγινε επεξεργασία πριν 4 ώρες - Eirini Margiolaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirini Margiolaki πριν 4 ώρες Author #4 Share πριν 4 ώρες πριν 6 λεπτά, το μέλος Eirini Margiolaki έγραψε: Το είχα μια εβδομάδα πριν βάλω τα ψαράκια με αντιχλωριο και προσέθετα ζωντανά βακτηρια 5ml κάθε μερα , έχω βάλει το θερμοστάτη στο 25 μισό και το φίλτρο σε χαμηλή λειτουργία. Οι μετρήσεις που είχα πριν 5 ημερες που έβαλα τα ήταν pH: 8.4KH: 15 dGH:>21 dΝΗ3 (αμμωνια):ΝΟ2(νιτρώδη):2ΝΟ3(νιτρικά):0 δεν έχω ξανακάνει μέτρηση το ψαρακι είχε μαγκωσει κάτω αριστερά στην εσοχή που έχει το φίλτρο και τραβαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 4 ώρες #5 Share πριν 4 ώρες (edited) Δυστυχώς το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο για να φιλοξενεί κάποια ζωντανά. Πρέπει πρώτα να στρώσει το ενυδρείο/ φίλτρο αλλιώς θα χάσεις όλα τα ψάρια σου από δηλητηρίαση από Αμμωνία και Νιτρώδη . Τώρα τι κάνεις, εγώ θα πρότεινα να πας πίσω στο pet τα ψάρια η σε κάποιον γνωστό/ συγγενή με ενυδρείο να τα φιλοξενεί για λίγο διάστημα μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου. Διάβασε και για των κύκλο του άζωτου , γενικά θα σε βοηθήσει πάρα πολύ. Διάβασε μία τα παρακάτω 👇 Ότι και να κάνεις δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι , βήμα βήμα θα στήθη σωστά το ενυδρείο σου για να μπορέσεις να απολαύσεις το αγαπημένο μας χόμπι 🙂 https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ Έγινε επεξεργασία πριν 4 ώρες - Taxiarchis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirini Margiolaki πριν 4 ώρες Author #6 Share πριν 4 ώρες πριν 1 λεπτό, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Δυστυχώς το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο για να φιλοξενεί κάποια ζωντανά. Πρέπει πρώτα να στρώσει το ενυδρείο/ φίλτρο αλλιώς θα χάσεις όλα τα ψάρια σου από δηλητηρίαση από Αμμωνία και Νιτρώδη . Τώρα τι κάνεις, εγώ θα πρότεινα να πας πίσω στο pet τα ψάρια η σε κάποιον γνωστό/ συγγενή με ενυδρείο να τα φιλοξενεί για λίγο διάστημα μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου. Για να καταλάβω δηλαδή, επειδή δεν έχω γνώσεις και θέλω να το προσπαθήσω... πρέπει να μείνει το ενυδρείο άδειο σε λειτουργία; και ποιες είναι οι σωστές μετρήσεις που πρέπει να έχω για να επιστρέψουν τα ψαράκια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 3 ώρες #7 Share πριν 3 ώρες (edited) πριν 9 λεπτά, το μέλος Eirini Margiolaki έγραψε: Για να καταλάβω δηλαδή, επειδή δεν έχω γνώσεις και θέλω να το προσπαθήσω... πρέπει να μείνει το ενυδρείο άδειο σε λειτουργία; και ποιες είναι οι σωστές μετρήσεις που πρέπει να έχω για να επιστρέψουν τα ψαράκια; Ναι σωστά πρέπει να μείνει άδειο περίπου για 40 μέρες χρειάζεται η διαδικασία να στρώσει. Σωστές μετρήσεις θα πρέπει να είναι αφού γίνει ο κύκλος , Αμμωνία Νh3/4 =0 No2 Νιτρώδη =0 , Νο3 Νιτρικά = 15 ppm . Τότε θα είναι έτοιμο να μπουν τα πρώτα ψάρια 2 με 3 σιγά σιγά Έγινε επεξεργασία πριν 3 ώρες - Taxiarchis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirini Margiolaki πριν 3 ώρες Author #8 Share πριν 3 ώρες Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxiarchis πριν 3 ώρες #9 Share πριν 3 ώρες (edited) Ότι χρειαστείς τα παιδιά είναι εδώ να σε καθοδηγήσουν σωστά. Καλή αρχή και καλώς ήρθες στο Aquazone. gr🙂 Έγινε επεξεργασία πριν 1 ώρα - Taxiarchis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος