Alpha_1 Τετάρτη στις 09:54 πμ #1 Share Τετάρτη στις 09:54 πμ Γεια σας και καλή χρονιά σε όλους ! Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένη την αντίστροφη όσμωση της φωτογραφίας (aquili) και προσπαθώ να μάθω πως λειτουργεί. Αλλά δεν είμαι σίγουρος από που βγαίνει το καθαρό νερό. Δεν έχει πάνω κάποια ένδειξη ή κάτι έτσι έστω να καταλάβω ποιο νερό είναι το καθαρό και ποιο το βρώμικο. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ RO. Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει είμαι ευγνώμων. Ευχαριστω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Σάββατο στις 04:17 μμ #2 Share Σάββατο στις 04:17 μμ (edited) Πρωτα, δεν υπαρχει λογος να παρεις μια μεταχειρισμενη Α/Ο. Γιατι?.... το προφιλτρο και ανθρακας χρειαζονται αλλαγη ανα 6 μηνες μεσο ορο.....Οπως βλεπω στην φωτο, πρεπει να ειναι "προ Χριστου"...., αλλά χρειαζονται αλλαγη.... Και η μεμβρανη δεν ειναι για μια ζωη. Για να καταλαβεις αν η μεμβρανη κανει κατι, πρεπει να παρεις ενα TDS meter, αυτο θα δειξει το πόσο καθαρο νερο βγαζει το φιλτρο. https://www.waterwaves.gr/enydreiaka-proionta/filtra-and-systimata-antistrofis-osmosis/compact-systimata-antistrofis-osmosis-gia-enydreiaki-khrisi/systima-antistrofis-osmosis-enydreioy-aqua-hobby-eco-version.html https://www.waterwaves.gr/organa-metrisis/tds3-psifiakos-metritis-tds-kai-thermokrasias-tis-im-digital-usa.html Η συναρμολόγηση ειναι λαθος σε καθε περιπτωση. Δηλ το καθε προφιλτρο εχει ενα χαρτακι πανω με βελακι, το βελακι δειχνει που παει το νερο. η σειρα παει ετσι - βρυση → sediment filter → carbon → μεμβρανη (το πιο μεγαλο κομματι) → ρητίνες απιονισμού , αν υπαρχει ( mixed bed resins) → καθαρο νερο απο εδω βγαινει "βρωμικο" νερο → Έγινε επεξεργασία Σάββατο στις 04:19 μμ - natateo 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 χθες στις 08:09 πμ Author #3 Share χθες στις 08:09 πμ Πρώτον , την πήρα μαζί με το ενυδρείο και εσύ δεν γνωρίζεις τα οικονομικά μου για να μου βγάλεις συμπέρασμα εάν υπάρχει ή όχι λόγος να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένη ΑΟ. Δεύτερον, από που συμπέρανες ότι είναι λάθος η συνδεσμολογία ; Ο άνθρωπος την δούλευε έτσι μέχρι πρόσφατα που την πήρα εγώ . Τριτον, από που έβγαλες συμπέρασμα ότι είναι για αλλαγή τα φίλτρα κάθε 6 μήνες ; Η συγκεκριμένη αναφέρει επάνω αλλαγή κάθε 1500 gallons . Τεταρτον, άμα δεν για γουστάρεις μην απαντάς δεν είσαι υποχρεωμένος / η. Μετα λέτε δεν γράφει ο κόσμος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ χθες στις 01:37 μμ #4 Share χθες στις 01:37 μμ Καλησπέρα! Δεν ήθελε κανένας να σε θίξει.. 1) Για την μεταχειρισμένη α/ο στο είπε γιατί το κόστος είναι μικρό. Αν χρειαστεί να αλλάξεις προ-φίλτρα και μεμβράνη κάνει όσο μια καινουρια. 2) οι κατασκευαστές αν μπεις λένε ότι τα προ-φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε 6 μήνες και οι μεμβράνες κάθε 2 χρόνια. Αν ξεπεράσεις τα 1500 gallons που σου λέει τότε πρέπει να την αλλάξεις και πριν τους 6 μήνες. Εχουν όριο και για πόσο καιρό και για λίτρα. 3) Στην συνδεσμολογία αν φαίνεται καλά δεν είναι σωστά τοποθετημένα τα σωληνάκια. Από εκεί που σου κυκλώσε η Ναταλία πρέπει να βγαίνει το βρωμικο νερό. ότι θες είμαστε εδώ 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha_1 χθες στις 02:35 μμ Author #5 Share χθες στις 02:35 μμ Για να μάθει και κανένας άνθρωπος που μπορεί να έχει το ίδιο θέμα με εμένα , παρακάτω βρήκα από την σελίδα της Aquili μια φωτογραφία της συγκεκριμένης όσμωσης και την παραθέτω . Επίσης, η συνδεσμολογία μια χαρά σωστή φαίνεται να είναι. Είναι ακριβώς ίδια με την φωτό από την σελίδα της εταιρίας. link: https://www.aquili.it/reverse-osmosis-system.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 7 ώρες #6 Share πριν 7 ώρες (edited) Αγαπητε φιλε! Δεν ηθελα να σε πειραξω, μόνο να βοηθηθω, πιστεψε με. Οπως φαινεται στην φωτο απο το site της εταιριας , το βελακι, που δειχνει την πορεια του νερου, δειχνει προς τα κατω , δηλ προς την μεμβρανη, που ειναι σωστω. Στην φωτο σου το βελακι δειχνει προς τα πανω , δηλ απο μεμβρανη προς το προφιλτρο - που ειναι λαθος. Δες το τερμα δεξια προφιλτρο. Καλημερα. Έγινε επεξεργασία πριν 7 ώρες - natateo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 7 ώρες #7 Share πριν 7 ώρες On 5/1/2025 at 10:09 ΠΜ, το μέλος Alpha_1 έγραψε: Τριτον, από που έβγαλες συμπέρασμα ότι είναι για αλλαγή τα φίλτρα κάθε 6 μήνες ; Διαβασε σε παρακαλω, εδω- https://www.waterwaves.gr/enydreiaka-proionta/filtra-and-systimata-antistrofis-osmosis/antallaktika-enydreiakon-osmoseon/antallaktika-profiltra-compact-enydreiakon-osmoseon-aquariopure-aqua-hobby-aquabest/set-filtron-gia-ta-systimata-aqua-best-kai-aqua-hobby.html Οπως βλεπεις, δεν λεω εγω για αλλαγη ανα 6 μηνο, αλλά οι ειδικοι σ αυτο το θεμα. Και σου ελεγα για αλλαγη προφιλτερου και ανθρακα και οχι για την μεμβρανη.... On 4/1/2025 at 6:17 ΜΜ, το μέλος natateo έγραψε: το προφιλτρο και ανθρακας χρειαζονται αλλαγη ανα 6 μηνες μεσο ορο..... On 5/1/2025 at 10:09 ΠΜ, το μέλος Alpha_1 έγραψε: Η συγκεκριμένη αναφέρει επάνω αλλαγή κάθε 1500 gallons . Επειδη , οπως φαινεται , εισαι νεος στο χομπι, θα σου εξηγήσω και καποια πραγματα, που δεν γραφουν στo site Aquilli......(και εγω ειχα τετοιο φιλτρο πριν απο 10 χρόνια). Το φιλτρο αυτο δεν θα βγαλει νερο με μηδενικο TDS (https://el.wikipedia.org/wiki/Ολικά_διαλυμένα_στερεά ), αν το νερο του δικτιου στα μερη σας ειναι πολυ σκληρο ή αν εχει υπερβολικες ποσοτητες νιτρικων πχ. Σε περιπτωση , που εχετε πολυ σκληρο νερο στην περιοχη, ο χρονος ζωης της μεμβρανης μειωνεται. Για αυτο και πρεπει να εχουμε ενα TDS meter , για να καταλαβουμε το πότε η μεμβρανη φτανει στο σημειο αλλαγης. Και αν θελεις ενα νερο οσμωσης πολυ καλης ποιοτητας , οπως πχ απαιτείται σε reef ενυδρεια, τότε πρεπει να προσθεσεις και ενα φιλτρο ρητίνης στο τελος. Καλη αρχη με το νεο ενυδρειο σου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος