Aldebaran 30 Δεκεμβρίου 2024 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους , κοιτάω για αγορά φωτιστικού σε ενυδρείο 160x72x70. Προορίζεται για εύκολα φυτά τύπου Anubias , bucephalandras, cryptocorynes κτλ Το ενυδρείο θα έχει σύστημα co2. Ανοίγω το παρόν θέμα για να ρωτήσω το εξής. Εάν πάω σε Τ5 σκέφτομαι να κινηθώ σε 8 λάμπες των 54watt προκειμένου να έχω έναν μέτριο φωτισμό. (0,5 watt ανά λίτρο). Εάν πάω σε led και έστω ότι επιλέγω 30-40 lumen/λίτρο , αυτό θα αρκεί ; στους 70 πόντους βαθος θα έχω απο οποιοδήποτε φωτιστικό επαρκή απόδοση ; Εχετε καποια φωτιστικά να προτείνετε που θα με καλύψουν ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Τετάρτη στις 09:25 πμ #2 Share Τετάρτη στις 09:25 πμ Για 70 εκ βαθος, μόνο λεντ θα κοιταξεις. Για ανουμπιας και 15 λουμεν /λιτρο φτανει. Αναρωτιεμαι με τετοιο βαθος πως θα φυτεψεις........... Καλη χρονια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran χθες στις 01:28 πμ Author #3 Share χθες στις 01:28 πμ Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ,καλή χρονιά με υγεία ! πρέπει να κοιτάξω να έχουν κάποιες προδιαγραφές στα led πχ πόσες μοίρες θα ειναι οι φακοί των led ; Η αλήθεια είναι πως θα έχει ταλαιπωρία το ύψος ,όμως είμαι περιορισμένος σε μήκος και πλάτος λόγω διαρρύθμισης του χώρου που θα μπει ( είναι εντοιχισμένο) , για να πάρω μερικά λίτρα παραπάνω αποφάσισα να πάω σε κάτι πιο ψηλό. αν έβαζα μερικά οικονομικά led φωτιστικά (πχ twinstar ) θα έκανα δουλειά αν σε lumen ήμουν εντάξει ή να κοιτάξω πιο ακριβές επιλογές (πχ AI Hydra 32HD ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 5 ώρες #4 Share πριν 5 ώρες Kαι twinstar ή chihiros μια χαρα ειναι. RGB-W 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος