niknik χθες στις 03:30 μμ #26 Share χθες στις 03:30 μμ πριν 15 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Όταν λέει τρεις μήνες άδειο από ζωντανά, πώς γίνεται να κρατάει των κύκλο ζωντανό στο ενυδρείο? Θέλω να πω παιδιά ότι γίνεται να έχουμε ενυδρείο χωρίς ζωντανά μέσα και απλά να το Ταιζουμε 3 μήνες πχ και απλά να πολλαπλάσιαζοντε τα καλά βακτήρια κτλ? Εξηγήστε μου και εμένα παιδιά να μάθω Ευχαριστώ 🙂 Μπορεις.επισεις υπαρχουν ζωντανα οπως τα σαλιγκάρια που δεν ενοχλουνται απο το ικ και.παραμενουν.Επισεις ταιζοντας τα κοραλια επιτρεπεις στα βακτηρια να τρέφονται, και να πολλαπλασιαζονται κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo χθες στις 04:11 μμ #27 Share χθες στις 04:11 μμ (edited) πριν 15 ώρες, το μέλος Taxiarchis έγραψε: Όταν λέει τρεις μήνες άδειο από ζωντανά, πώς γίνεται να κρατάει των κύκλο ζωντανό στο ενυδρείο? Θέλω να πω παιδιά ότι γίνεται να έχουμε ενυδρείο χωρίς ζωντανά μέσα και απλά να το Ταιζουμε 3 μήνες πχ και απλά να πολλαπλάσιαζοντε τα καλά βακτήρια κτλ? Εξηγήστε μου και εμένα παιδιά να μάθω Ευχαριστώ 🙂 Δεν χρειαζεται το τρίμηνο, κανονικα 50-60 ημερες φτανουν.Για 1000% σιγουρια ενα τριμηνο. Αρκει να εχεις θερμοκρασια 25-26 βαθμους. η βιολογια μια χαρα κραταμε με προσθήκη αμμωνιας και μπορουμε να ριξουμε και τις τροφες που και που, αν δεν υπαρχουν άλλα ζωντανα μεσα. Έγινε επεξεργασία χθες στις 04:15 μμ - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo χθες στις 04:22 μμ #28 Share χθες στις 04:22 μμ Και αν το ψαρι εβγαλε ικ, χωρις θεραπεια δεν γινεται. Απλα την θεραπεια κανουμε στην καραντινα και οχι στο main ενυδρειο. πχ τον χαλκο δεν χρησιμοποιούμε στο main , μόνο σε καραντινα. Ολα τα φαρμακα για ικ ειναι δηλητηριο για τα κοραλλια, δεκαποδα, σαλιγκαρια. τα μπλου χωρις ικ νομιζω απλα δεν υπαρχουν..... Διαβασε εδω- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 χθες στις 04:57 μμ Author #29 Share χθες στις 04:57 μμ Μία ώρα πριν, το μέλος niknik έγραψε: Ας ξεκινήσουμε λεγοταντας οτι το ταισμα θα ειναι μια φορά την ημερα. Το ενυδρειο ποσο τρεχει? Τι βλεπεις? Το blue που εβαλες εχει 2 ικ που λεω εγω .Το πρωτο ειναι το δικο του που λεω εγω και το δεύτερο το γνωστό ικ που ολοι ξέρουν. Άρα εαν υπαρχει ικ στο σύστημα δεν το τελειωνεις ποτε ,απλα θα υπαρχει .Εαν βγουν ολα τα ψαρια εκτος συστήματος και μπουν σε καραντινα για 3 με 4 μηνες και την ιδια στιγμη μεινει το main αδειο απο ψαρια και ασπονδυλα θα το κερδισεις το παρασιτο διοτι δεν θα υπαρχει ξενιστεις και θα πεθανει απο πεινα. Για να μην σου πω 150 μερες για επιπλέον ασφάλεια. Ναι θα μπουν όλα τα ψάρια σε άλλο ενυδρείο για 3-4 μήνες όπως λες και εσύ και απλά θα μείνουν τα 2-3 κοράλια που έχω τα σαλιγκάρια και ο ένας αστερίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 χθες στις 05:13 μμ Author #30 Share χθες στις 05:13 μμ Αυτοί είναι η φωτογραφία από σήμερα το ψάρι δεν ξύνεται κουνιέται κανονικά σήμερα με την μέρα τρώει και ποιο πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik χθες στις 05:58 μμ #31 Share χθες στις 05:58 μμ Το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 23 ώρες Author #32 Share πριν 23 ώρες Μία ώρα πριν, το μέλος niknik έγραψε: Το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει? Από τον Σεπτέμβριο ( νόμιζα ότι το είχα ποιο πολύ καιρό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik πριν 22 ώρες #33 Share πριν 22 ώρες πριν 24 λεπτά, το μέλος Gregor21 έγραψε: Από τον Σεπτέμβριο ( νόμιζα ότι το είχα ποιο πολύ καιρό) Αρα μιλαμε για ενα αστρωτο ενυδρείο που σημαίνει οτι θα δεις πολλά περίεργα ακομα για περιπου 12 με 15 μηνες. Κοραλινη εμφάνιση θα κανει στο 10μηνο περιπου και μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 22 ώρες Author #34 Share πριν 22 ώρες πριν 4 λεπτά, το μέλος niknik έγραψε: Αρα μιλαμε για ενα αστρωτο ενυδρείο που σημαίνει οτι θα δεις πολλά περίεργα ακομα για περιπου 12 με 15 μηνες. Κοραλινη εμφάνιση θα κανει στο 10μηνο περιπου και μετα. Και αυτό είναι λάθος μου που πίστευα ότι έτρεχε 5-6 μήνες αλλα χτες κατάλαβα ότι είναι πολύ λιγότερο οπότε από εδώ και πέρα θα πρέπει να φτιάξω καραντίνα και να περιμένω να στρώσει το ενυδρείο και να κάνω υπομονή κάτι που δεν έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik πριν 22 ώρες #35 Share πριν 22 ώρες πριν 9 λεπτά, το μέλος Gregor21 έγραψε: Και αυτό είναι λάθος μου που πίστευα ότι έτρεχε 5-6 μήνες αλλα χτες κατάλαβα ότι είναι πολύ λιγότερο οπότε από εδώ και πέρα θα πρέπει να φτιάξω καραντίνα και να περιμένω να στρώσει το ενυδρείο και να κάνω υπομονή κάτι που δεν έχω Και κανεις χομπιστας για συτο την παταει δυστυχώς. Υπομονη λοιπον και βακτηρια. Επισεις λαμπα uv θα βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 22 ώρες Author #36 Share πριν 22 ώρες πριν 35 λεπτά, το μέλος niknik έγραψε: Και κανεις χομπιστας για συτο την παταει δυστυχώς. Υπομονη λοιπον και βακτηρια. Επισεις λαμπα uv θα βοηθήσει. Αυτό το έχω σκεφτεί απλά δεν ξέρω πόσα w να είναι γιατί κάπου διάβασα ότι αν είναι πολύ δυνατή μπορεί να σου καταστρέψει την βιολογία ισχύει κάτι τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 πριν 22 ώρες #37 Share πριν 22 ώρες από τα λίγα που ξέρω θεωρώ ότι δεν έχει γίνει καν στρώσιμο του ενυδρείου μάλλον... επίσης έτσι σαν απορία με τι βράχο ξεκίνησες?? νεκρό, ζωντανό???δεν γίνεται να τρέχει από τον Σεπτέμβριο και να μην κάνει κύκλο του αζώτου αν έκανες στρώσιμο όπως προβλέπεται... νιτρικά ανέβασες ποτέ όταν θεωρητικά έκανες κύκλο??? γιατί κανονικά πρέπει να σου κάνει ένα ξέσπασμα όταν η αμμωνία γίνεται νιτρώδη και μετά νιτρικά ειδικά στην αρχή γι αυτό και υπάρχει και φουλ ανισορροπία στα καινούρια συστήματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 21 ώρες Author #38 Share πριν 21 ώρες πριν 5 λεπτά, το μέλος dano23 έγραψε: από τα λίγα που ξέρω θεωρώ ότι δεν έχει γίνει καν στρώσιμο του ενυδρείου μάλλον... επίσης έτσι σαν απορία με τι βράχο ξεκίνησες?? νεκρό, ζωντανό???δεν γίνεται να τρέχει από τον Σεπτέμβριο και να μην κάνει κύκλο του αζώτου αν έκανες στρώσιμο όπως προβλέπεται... νιτρικά ανέβασες ποτέ όταν θεωρητικά έκανες κύκλο??? γιατί κανονικά πρέπει να σου κάνει ένα ξέσπασμα όταν η αμμωνία γίνεται νιτρώδη και μετά νιτρικά ειδικά στην αρχή γι αυτό και υπάρχει και φουλ ανισορροπία στα καινούρια συστήματα... Με νεκρό βραχνό το ξεκίνησα και έκανα περίπου ένα μήνα να μέχρι να δω αμωνία και νιτρώδη 0 τότε έβαλα και το πρώτο μου ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 πριν 21 ώρες #39 Share πριν 21 ώρες πριν 4 λεπτά, το μέλος Gregor21 έγραψε: Με νεκρό βραχνό το ξεκίνησα και έκανα περίπου ένα μήνα να μέχρι να δω αμωνία και νιτρώδη 0 τότε έβαλα και το πρώτο μου ψάρι όταν είδες 0 αυτά νιτρικά είχες μετρήσιμα ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magok πριν 21 ώρες #40 Share πριν 21 ώρες (edited) 19 minutes ago, Gregor21 said: Αυτό το έχω σκεφτεί απλά δεν ξέρω πόσα w να είναι γιατί κάπου διάβασα ότι αν είναι πολύ δυνατή μπορεί να σου καταστρέψει την βιολογία ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορει να σου σκοτώνει μικροργανισμους αλλα οχι τα νιτροποιητικα βακτήρια, αυτα αποικουν στα βράχια και τις επιφάνειες και οχι στην στήλη του νερου. Αν ηταν ετσι θα τρεμαμε να κανουμε αλλαγες νερου... Έγινε επεξεργασία πριν 21 ώρες - Magok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 21 ώρες Author #41 Share πριν 21 ώρες πριν 5 λεπτά, το μέλος dano23 έγραψε: όταν είδες 0 αυτά νιτρικά είχες μετρήσιμα ή όχι? Και βέβαια δεν τα έβαλα έτσι έκανα τεστ ανά 2 μέρες μέχρι να δω 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 πριν 21 ώρες #42 Share πριν 21 ώρες Μόλις τώρα, το μέλος Gregor21 έγραψε: Και βέβαια δεν τα έβαλα έτσι έκανα τεστ ανά 2 μέρες μέχρι να δω 0 για να μην παρεξηγηθώ ρωτάω με φιλική διάθεση εννοείται και όχι επικριτικά... εγώ για να φανταστείς αρχές Νοεμβρίου έστησα και αρχές Δεκεμβρίου έβαλα δύο Νέμο και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής...τα νιτρικά μου όμως πριν λίγες μέρες άρχισαν να πέφτουν γιατί έκαναν ένα μπαμ στην αρχή και μόνο ανέβαιναν... αλλαγές νερού ξεκίνησα μετά τον κύκλο και όχι μεγάλες.. κάπου εκεί έβαλα και το σκιμμερ σε λειτουργία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 21 ώρες Author #43 Share πριν 21 ώρες πριν 7 λεπτά, το μέλος Magok έγραψε: Μπορει να σου σκοτώνει μικροργανισμους αλλα οχι τα νιτροποιητικα βακτήρια, αυτα αποικουν στα βράχια και τις επιφάνειες και οχι στην στήλη του νερου. Αν ηταν ετσι θα τρεμαμε να κανουμε αλλαγες νερου... Αυτό μου το είπαν απο μαγαζί μάλιστα γιατί πήγα να πάρω και μου λένε οτι θέλει λίγο ψάξιμο γιατί μπορεί να σου καταστρέψει την βιολογία του ενυδρείου σου αυτή ήταν η απάντηση του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 21 ώρες Author #44 Share πριν 21 ώρες πριν 6 λεπτά, το μέλος dano23 έγραψε: για να μην παρεξηγηθώ ρωτάω με φιλική διάθεση εννοείται και όχι επικριτικά... εγώ για να φανταστείς αρχές Νοεμβρίου έστησα και αρχές Δεκεμβρίου έβαλα δύο Νέμο και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής...τα νιτρικά μου όμως πριν λίγες μέρες άρχισαν να πέφτουν γιατί έκαναν ένα μπαμ στην αρχή και μόνο ανέβαιναν... αλλαγές νερού ξεκίνησα μετά τον κύκλο και όχι μεγάλες.. κάπου εκεί έβαλα και το σκιμμερ σε λειτουργία... Όχι φίλε μου το ξέρω δεν παρεξηγούμαι το αντίθετο σε ευχαριστώ πολύ προσπαθείς να μου βρεις την λύση εγώ το σκιμερ το έβαλα από την αρχή να δουλεύει πήγαινα με βάση ότι μου λέγανε από το μαγαζί που Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 πριν 21 ώρες #45 Share πριν 21 ώρες όπως καταλαβαίνεις οι υπαλλήλοι των μαγαζιών δεν είναι πάντα αυτό που πρέπει να είναι...προσωπικά έχω μιλήσει με πολύ λίγα άτομα από μαγαζιά που να ξέρουν πραγματικά τι λένε και να το τεκμηριώνουν και αυτό το κατάλαβα αφού βέβαια κάθησα και έψαξα και μόνος μου στο ίντερνετ κάποια πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregor21 πριν 20 ώρες Author #46 Share πριν 20 ώρες Μία ώρα πριν, το μέλος dano23 έγραψε: όπως καταλαβαίνεις οι υπαλλήλοι των μαγαζιών δεν είναι πάντα αυτό που πρέπει να είναι...προσωπικά έχω μιλήσει με πολύ λίγα άτομα από μαγαζιά που να ξέρουν πραγματικά τι λένε και να το τεκμηριώνουν και αυτό το κατάλαβα αφού βέβαια κάθησα και έψαξα και μόνος μου στο ίντερνετ κάποια πράγματα... Αυτό κατάλαβα…. και κατάλαβα ότι συνέχεια με φορτώνουν με το να αγοράζω πράγματα που δεν κάνουν τίποτα ή δεν ξέρουν και αυτοί σίγουρα αν θα δω αποτέλεσμα και έτσι σταμάτησα να πηγαίνω σε μαγαζιά γιατί έχω γεμίσει με διάφορα πράγματα που δεν βλέπω ούτε αποτέλεσμα ούτε τα ξανά βάζω γιατί απλά γεμίζω το ενυδρείο με χημικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
dano23 πριν 12 ώρες #47 Share πριν 12 ώρες πριν 7 ώρες, το μέλος Gregor21 έγραψε: Αυτό κατάλαβα…. και κατάλαβα ότι συνέχεια με φορτώνουν με το να αγοράζω πράγματα που δεν κάνουν τίποτα ή δεν ξέρουν και αυτοί σίγουρα αν θα δω αποτέλεσμα και έτσι σταμάτησα να πηγαίνω σε μαγαζιά γιατί έχω γεμίσει με διάφορα πράγματα που δεν βλέπω ούτε αποτέλεσμα ούτε τα ξανά βάζω γιατί απλά γεμίζω το ενυδρείο με χημικά ε σιγά σιγά θα το στρώσεις... καταλαβαίνω ότι υπάρχει απογοήτευση τώρα με τα ψάρια αλλά όλοι από κάπου ξεκινήσαμε και πολλά λάθη κάναμε και μάθαμε από αυτά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος