Jump to content

Προβλήματα με τα ψάρια

Gregor21

Recommended Posts

Καλησπέρα σας παιδιά είμαι καινούργιος στο φόρουμ και καλός σας βρήκα 

έχω δύο θέματα με τα ψάρια μου 

1. Αγοράζω ψάρια από μαγαζιά  και μου αντέχουν μέχρι δυο εβδομάδες αντε στην καλύτερη τρεις ενώ η μετρήσεις μου είναι πολύ καλές και 

2. Στα ψάρια μου βγαίνουν κάτι σημάδια σαν σπιρακι άσπρο και μετά την επόμενη μέρα φεύγει μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί αγοράζω ψάρια και μου πεθαίνουν χωρίς να καταλάβω το γιατί 

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

πριν 12 ώρες, το μέλος Gregor21 έγραψε:

Αγοράζω ψάρια από μαγαζιά  και μου αντέχουν μέχρι δυο εβδομάδες αντε στην καλύτερη τρεις ενώ η μετρήσεις μου είναι πολύ καλές

Μετράς με υγρά τεστ η στικς? 

Μιλάμε για το ίδιο είδος ψαριού ή ότι και να έχεις πάρει αντέχει τόσο?

Τρόπος εγκλιματισμού?

Ρουτίνες ενυδρείου? Αλλαγές κτλπ.

πριν 12 ώρες, το μέλος Gregor21 έγραψε:

Στα ψάρια μου βγαίνουν κάτι σημάδια σαν σπιρακι άσπρο και μετά την επόμενη μέρα φεύγει

Λογικά αναφέρεσαι σε ich. Χρειάζεται θεραπεία το ενυδρείο με φάρμακο (πχ. sera costapur). 

• Agree 1

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο forum. Επειδή αυτό μπορεί να συμβαίνει από πολλούς παράγοντες, δώσε κάποιες πληροφορίες παραπάνω:

α) Τι ενυδρείο έχεις (διαστάσεις)

β) Πόσο καιρό τρέχει

γ) Αν είναι στρωμένο και με ποιον τρόπο το έστρωσες

δ) Τι φίλτρο έχεις και αν έχεις θερμαντήρα

ε) Ποια η θερμοκρασία του νερου

στ) Τι μετρήσεις έχεις κάνει και με τι; (υγρά τέστ, στικάκια)

ζ) Τι ρουτίνες ακολουθείς (αλλαγές νερού, καθαρισμός φίλτρου κλπ) και με ποιον τρόπο; Χρησιμοποιείς αντιχλώριο;

η) Τι νερό βάζεις στο ενυδρείο, από που προέρχεται και αν έχεις κάνει μετρήσεις και σε αυτό

θ) Τι είδος/η είναι τα ψάρια που έχεις χασει και αν τότε υπήρχαν άλλα ψάρια στο ενυδρείο

ι) Αν έχεις φωτό από τα σημάδια που σου εμφάνισαν ανέβασε τες.

ια) Τι διαδικασία ακολουθείς όταν είναι να βάλεις νέο ψάρι στο ενυδρείο σου. Κάνεις προσαρμογή;

Το ξέρω ότι φαίνεται σαν ανάκριση 😎 και είναι αρκετές οι ερωτήσεις αλλά χωρίς αυτά (τουλάχιστον ) κανένας δεν θα σου απαντήσει με ακρίβεια.

• Like 1

Καλησπερα φιλε μου και χρονια πολλα, 

Μιλαμε για γλυκού νερου ενυδρειο? (απλα για να μεταφερθεί στην κατηγορία του γλυκού) και κατα 2ον αν εχεις φωτος θα βοηθουσαν πολυ. 

πριν 15 ώρες, το μέλος panagiotis_dms έγραψε:

Καλημέρα και καλώς ήρθες.

Μετράς με υγρά τεστ η στικς? 

Μιλάμε για το ίδιο είδος ψαριού ή ότι και να έχεις πάρει αντέχει τόσο?

Τρόπος εγκλιματισμού?

Ρουτίνες ενυδρείου? Αλλαγές κτλπ.

Λογικά αναφέρεσαι σε ich. Χρειάζεται θεραπεία το ενυδρείο με φάρμακο (πχ. sera costapur). 

Καλησπέρα σας κάνω τεστ με υγρα  και δεν λέω για ένα είδος ψαριού αλλά για δυο τρία διαφορετικά έναν Νάσο έναν γιατρό και έναν ηνίοχο 

όταν λες τρόπο εγκληματισμου τι εννοείς; 
δεν νομίζω να είναι ich γιατί

1. Τα βλέπω την μια μέρα και την άλλη όχι και 2. Έχουν αυτά τα σημάδια ένα μήνα σίγουρα και έχουν φουλ όρεξη για φαγητό και είναι πολύ κινητικά 

πριν 7 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε:

Καλησπερα φιλε μου και χρονια πολλα, 

Μιλαμε για γλυκού νερου ενυδρειο? (απλα για να μεταφερθεί στην κατηγορία του γλυκού) και κατα 2ον αν εχεις φωτος θα βοηθουσαν πολυ. 

Οχι για θαλασσινό ενυδρείο 

μια προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες 

πριν 15 ώρες, το μέλος ChrisEco έγραψε:

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο forum. Επειδή αυτό μπορεί να συμβαίνει από πολλούς παράγοντες, δώσε κάποιες πληροφορίες παραπάνω:

α) Τι ενυδρείο έχεις (διαστάσεις)

β) Πόσο καιρό τρέχει

γ) Αν είναι στρωμένο και με ποιον τρόπο το έστρωσες

δ) Τι φίλτρο έχεις και αν έχεις θερμαντήρα

ε) Ποια η θερμοκρασία του νερου

στ) Τι μετρήσεις έχεις κάνει και με τι; (υγρά τέστ, στικάκια)

ζ) Τι ρουτίνες ακολουθείς (αλλαγές νερού, καθαρισμός φίλτρου κλπ) και με ποιον τρόπο; Χρησιμοποιείς αντιχλώριο;

η) Τι νερό βάζεις στο ενυδρείο, από που προέρχεται και αν έχεις κάνει μετρήσεις και σε αυτό

θ) Τι είδος/η είναι τα ψάρια που έχεις χασει και αν τότε υπήρχαν άλλα ψάρια στο ενυδρείο

ι) Αν έχεις φωτό από τα σημάδια που σου εμφάνισαν ανέβασε τες.

ια) Τι διαδικασία ακολουθείς όταν είναι να βάλεις νέο ψάρι στο ενυδρείο σου. Κάνεις προσαρμογή;

Το ξέρω ότι φαίνεται σαν ανάκριση 😎 και είναι αρκετές οι ερωτήσεις αλλά χωρίς αυτά (τουλάχιστον ) κανένας δεν θα σου απαντήσει με ακρίβεια.

Οχι δεν το παίρνω για ανάκριση βέβαια 😂

Θα σου απαντήσω με την σειρά που μου κάνεις της ερώτησης 

α. Το ενυδρείο έχει διαστάσεις 120χ60χ60 με σαμπ 200 λίτρα 

Β. Το ενυδρείο τρέχει κάπου στους 4-5 μήνες 

γ. Το έστρωσα με βακτήρια καθώς το 

δ. Εχω χαετο στο σαμπ και σκιμερ maxspect 

ε. Η θερμοκρασία είναι πάντα 25 με 25,5

στ. Με υγρά της salifert

ζ.το σκιμερ μόνο καθριζω αλλαγή νερού έχω κάνει μόνο μια φορά γιατί η μετρήσεις μου βγαίνουν πολύ καλές 

ή. Βάζω νερό ώσμωση 

Θ. Ήταν έναν ηνίοχος ένας νασος και ένας γιατρός ( δεν θυμάμαι το όνομα του)

ι. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτογραφία 

ια. Έτσι όπως έχω το ψάρι με την σακούλα το βάζω μέσα στο ενυδρείο για να πάρει θερμοκρασία του νερού που έχω για κανένα 20 λεπτό μετά το βάζω σε ένα μικρό κουβά που έχω με το νερό που έχει η σακούλα και με ένα σωλήνα ( είναι πολύ λεπτός είναι από αεροαντλια) μαζί με έναν ρυθμιστή που του έχω βάλει πρόσθετο νερό από το ενυδρείο μου για κανένα 30λεπτο 

ελπιζω να τα εξήγησα σωστά 😅

2 hours ago, Gregor21 said:

Οχι για θαλασσινό ενυδρείο 

μια προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες 

Καλημερα, φωτογραφίες asap, μου ακούγεται σαν marine ich (Cryptocaryon) αυτο αν τα βλέπεις να φεύγουν και να επιστρέφουν.

Επίσης υποθέτω οτι δεν τα περνάς απο καραντίνα σωστά?

Τέλος το Νασο θέλει μεγαλύτερο ενυδρείο θεωρώ και σε αυτό που το εχεις μονο προβλήματα θα έχει.

Καλημέρα σου θα προσπαθήσω να τα βγάλω φωτογραφία αλλά είναι δύσκολο γιατί κουνιούνται συνέχεια 

δεν τα έχω περάσει καραντίνα γιατί δεν έχω αλλά ότι ψάρια έχω μέσα τα έχω πάρει από μαγαζί που μου έχουν πει ότι τα έχουν περάσει από θεραπεία και ότι τα έχουν καιρό στο μαγαζί και επίσης έχω και δύο κλόουν μέσα τα οποία δεν έχω δει ούτε ένα σημάδι τα σημάδια που βλέπω είναι στην πεταλούδα που στην ώρα του που μου φαίνεται ποιο πολύ για λεμφοκυστι και στο φοξ τα σημάδια αυτά που αναφέρω ότι μια τα βλέπω και μια όχι 

50 minutes ago, Gregor21 said:

Καλημέρα σου θα προσπαθήσω να τα βγάλω φωτογραφία αλλά είναι δύσκολο γιατί κουνιούνται συνέχεια 

δεν τα έχω περάσει καραντίνα γιατί δεν έχω αλλά ότι ψάρια έχω μέσα τα έχω πάρει από μαγαζί που μου έχουν πει ότι τα έχουν περάσει από θεραπεία και ότι τα έχουν καιρό στο μαγαζί και επίσης έχω και δύο κλόουν μέσα τα οποία δεν έχω δει ούτε ένα σημάδι τα σημάδια που βλέπω είναι στην πεταλούδα που στην ώρα του που μου φαίνεται ποιο πολύ για λεμφοκυστι και στο φοξ τα σημάδια αυτά που αναφέρω ότι μια τα βλέπω και μια όχι 

Η λεμφοκυστη ειναι σταθερή και συνήθως μεγαλώνει σε διαστάσεις αλλα παραμένει στο ίδιο σημείο. 

Τα σημάδια που εχει το φοξ τα βλεπεις να αλλαζουν θέση ή/και να εξαπλώνεται?

• Like 1

Απο την φώτο δεν μπορώ εγω τουλάχιστον να βγάλω ακρη.  

Αυτό που ειχα κάνει καποτε σε ενα Blue tang που ειχε ich και θεραπεύτηκε ηταν χαμήλωμα αλατότητας στο 1020-1015 σταδιακά, ανέβασμα θερμοκρασίας στο 28 βαθμους, τάισμα φουλ με σκόρδο που ειχα φτιάξει εγω ο ιδιος, και θεραπεία με  Microbe - lift Herbtana με ελαφρώς τσιμπημένη δοσολογία. (ειχα ανεβάσει και εδω στο thread με τις θεραπείες αναλυτικά το τι εκανα.)  

Δεν θεραπεύτηκε αμέσως. Αν θυμάμαι καλα πήρε 3-4 εβδομάδες.   

Ολα αυτα στην περίπτωση του ick.   

Για λεμφοκύστη νομίζω ειναι δυσκολα τα πράγματα αλλα στην φώτο απο οσο μπορώ να δω πιο πολυ προς ich θα ελεγα οτι ειναι.  H λεμφοκύστη ειναι πιο έντωνη και πιστευω θα φαινόταν στην φωτο.   Μπορείς να δείς φώτος απο Google σαν τι μοιάζει.

3 hours ago, Gregor21 said:

Ναι το ξέρω αυτό αλλά αυτά τα σημάδια μου τα βγάζει μόνο ο φοξ 

δεν μπορούσα να βγάλω καλύτερη φωτογραφία 

Αν ειναι μονο αυτο το ενα σημάδι δεν ξερω τι ειναι... συμφωνώ με το παρακάτω οτι το lympho ειναι μεγαλύτερο.

50 minutes ago, submarine1981 said:

Για λεμφοκύστη νομίζω ειναι δυσκολα τα πράγματα αλλα στην φώτο απο οσο μπορώ να δω πιο πολυ προς ich θα ελεγα οτι ειναι.  H λεμφοκύστη ειναι πιο έντωνη και πιστευω θα φαινόταν στην φωτο.   Μπορείς να δείς φώτος απο Google σαν τι μοιάζει.

Αν ειναι λεμφοκύστη δεν υπαρχουν πολλά που μπορεις να κάνεις, υπάρχει ενα πειραματικό που ειχα διαβάσει. 

πριν 6 ώρες, το μέλος submarine1981 έγραψε:

Απο την φώτο δεν μπορώ εγω τουλάχιστον να βγάλω ακρη.  

Αυτό που ειχα κάνει καποτε σε ενα Blue tang που ειχε ich και θεραπεύτηκε ηταν χαμήλωμα αλατότητας στο 1020-1015 σταδιακά, ανέβασμα θερμοκρασίας στο 28 βαθμους, τάισμα φουλ με σκόρδο που ειχα φτιάξει εγω ο ιδιος, και θεραπεία με  Microbe - lift Herbtana με ελαφρώς τσιμπημένη δοσολογία. (ειχα ανεβάσει και εδω στο thread με τις θεραπείες αναλυτικά το τι εκανα.)  

Δεν θεραπεύτηκε αμέσως. Αν θυμάμαι καλα πήρε 3-4 εβδομάδες.   

Ολα αυτα στην περίπτωση του ick.   

Η πεταλούδα μου έχει λεμφοκυστη  και είναι σε αρχικό στάδιο μπορώ να το καταλάβω ενώ ο φοξ έχει αυτά τα σημάδια που είναι σαν σπυράκι το οποίο μπορεί να έχει 1-2  την μια μερα μετά να εξαφανιστούν για 2-3 μέρες και να του ξανά βγουν σε άλλα σημεία του σώματος αλλά μου κάνει εντύπωση ότι έχει όρεξη για φαγητό και ότι δεν βλέπω καμία αλλαγή στην συμπεριφορά του τρώει κουνιέται κανονικά 

Αν εμφανιζονται και σε 2 μερες εξαφανιζονται και παλι ξανα ολα απο την αρχη, το πιο πιθανο να ειναι cryptocaryon, δηλ ικ.

1- οτι ψαρι και να παρεις, απ οποιο μαγαζι και να παρεις, οτι θεραπεια και αν σου λενε, οτι εχουν κάνει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑ.

Διαφορετικα θα ψοφας τα ψαρια συνεχομενα....

Και... αν τελικα εχεις ικ στο ενυδρειο, για να φυγει, θελει το ενυδρειο να μεινει χωρις ψαρι για τουλαχιστον 45 ημερες.....

2- Μετρας αλατοτητα στο ενυδρειο σου? Με ρεφρακτομετρο? Αν ναι, ειναι καλιμπραρισμενο?

3-  στα καταστηματα τα ψαρια εχουν σε υποαλατοτητα, δηλ με αλατοτητα 1.015-1.017.... αν στο ενυδρειο εχεις αλατοτητα 1.025, τότε μιση ωρα δεν αρκει για προσαρμογη.

Αν μιλαμε για κανονικη προσαρμογη, θελει 2-3 ημερες..... Καλυτερα και παραπανω. Για καποιον μπορει να ακουστει σαν υπερβολη, αλλά.....ετσι ειναι το σωστο

Για naso το ενυδρειο ειναι μικρο, σου το ειπαν ηδη....

Γραψε τις μετρησεις νερου - αλατοτητα, νιτρικα, φωσφορικα. Αν εχεις και τεστ αμμωνιας, καλυτερα κάνε. Ποιος ξερει....μηπως....

Απο τροφες τι δινεις?

• Agree 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...