Jump to content

Χρειάζομαι βοήθεια με τις χελώνες μου

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Ψάχνω εδώ και αρκετές μέρες να δω τι γίνεται με τις χελώνες μου! Τις έχω περίπου ένα χρόνο. Το καλοκαίρι είχα μια ραμπα που είχε αυτό το ψεύτικο χορτάρι επάνω. Η μία χελώνα άρχισε να το ξηλώνει και την εβγαλα. Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι που τελείωσε το Σεπτέμβρη η τροφή που έδινα από όταν ήταν μωρά. Κάτι μικρά μπιλακια. Ο κύριος από το μαγαζί μου είπε να πάρω τροφή ήταν ψάρια αφυδατωμένα. Έκαναν διάρροιες. Σταμάτησα την τροφή και ξαναεδωσα την προηγούμενη. Μετά δεν έβρισκα ούτε και ο άνθρωπος στο μαζί έβρισκε υπήρχε έλλειψη με αποτέλεσμα κάποιες μέρες να είναι νηστικες. Κάποια στιγμή όσο ήταν ακόμα νηστικες κάποια από τις δύο έβγαλε σαν μπάλα αυτά το πράσινο χόρτο από την ράμπα που έφαγε μάλλον την οποία έχω βγάλει εδώ και 4 μήνες. Ξανά έβγαλε από τότε άλλες 3 φορές. Εδώ και 20 μέρες προσπαθώ να τις ταΐσω αλλά δεν τρώνε τίποτα. Πήρα 2 ακόμα τροφές πέλλετ και μια άλλη με βιταμίνες και δεν πλησιάζουν καν. Είναι ενεργητικές και φοβούνται αρκετά σε σχέση με πριν. Παλιά κάθε πρωί που με επέβλεπαν έκαναν σαν τρελές να πάω να τις ταισω και τώρα τίποτα. Συγνώμη για το σεντόνι. Αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει θα ήταν υπέροχο! Ευχαριστώ!

Καλησπέρα. Το χειμώνα δεν είναι τόσο ζωηρές όσο το καλοκαίρι και τρώνε λιγότερο. Έτσι ήταν και εμένα περισυ και τώρα, αν και άρχισαν εδώ και λίγες μέρες και τρώνε παραπάνω. Τις άλλαξα πρόσφατα και περιβάλλον οπότε δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς γιατί τα.πρωτο.διαστημα μετά την αλλαγή περιβάλλοντος δεν έτρωγαν τίποτα. Ένα διάστημα.μπορει να τρώνε πολύ μια τροφή και μετά να μην.την τρώνε και να τρώνε κάτι άλλο. Π.χ εμένα τώρα η μικρή δεν τρώει με τίποτα τα sticks ακόμα και την μάρκα που η μεγάλη τρώει. Η μεγάλη δεν τρώει την παλιότερη μάρκα.στικς. ψαράκια αποξηραμένα τρώνε και.οι.2 πάντα. Άλλη τροφή που μπορεί να δοκιμάσεις.ειναι.οι.αποξηραμενες καραβίδες (όχι γαριδάκια). Επίσης δοκίμασε να δώσεις.μαρουλι. η μικρή εμένα το τσακίζει καθημερινά. Άσε κάπου την τροφή τους, λίγη όμως για να μην βρωμισει.το νερό τους, π χ αστο στην ράμπα κοντά στο νερό αλλά όχι.μεσα.στο νερό, να δεις αργότερα θα το πάρουν να το φάνε.? Όταν εγώ τις άλλαξα περιβάλλον για ένα διάστημα δεν έτρωγαν από το χέρι μου. Τώρα τρώνε ξανά.

Καλημέρα, είναι το πρώτο μου μήνυμα αλλά θα ήθελα να πω και εγώ την άποψή μου από την δική μου εμπειρία. Τα χελωνάκια πιστεύω αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας και χρειάζονται κτηνίατρο και ίσως νοσηλεία για να τους χορηγηθεί τροφή και ειδική φαρμακευτική αγωγή. Αν δεν έχουν πειραχτεί τα εσωτερικά τους όργανα και μπορούν να δεχτούν την αγωγή σιγά σιγά θα βελτιώνονται. Αυτή την στιγμή χωρίς τροφή απλά καταναλώνουν τα αποθέματά τους τα οποία όμως κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Εγώ θα τα πήγαινα να τα εξετάσουν καθώς η κατάσταση που περιγράφεις εκτιμώ είναι σοβαρή.

• Agree 1

Καλησπέρα @ΖΩΗ ΓΑΛΑΝΑΚΗ. Δεν μας δίνεις πολλές πληροφορίες για να βοηθήσουμε... κατά αρχάς τι ρουτινα τηρεις στο ενυδρειο .δλδ ποσο συχνα καθαριζεις ? Λαμπα uv εχουν ? Φιλτρο ? Θερμοστατη ? Αν οντως εχουν διαρροια εδω ειναι οι αιτιες :  βρωμικο νερο ,παράσιτα, βακτήρια, ιοί, στρες, θερμοκρασία πολύ ψηλή ή πολύ χαμηλή, ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΗ διατροφη ή ακομα και χαλασμενα τροφιμα . Επίσης τι ηλικία εχουν ? Τις έχεις έναν χρόνο αλλά είναι μεγαλύτερες ή είναι ενός έτους ηλικιακά, δλδ τα χεις από μωρα? Παίζει ρόλο και το είδος. Αν δεν τρέφονται σωστά όπως χελωνες του είδος τους ή λάθος τότε είναι πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Από καθημερινής χρήσης τροφή πρέπει να έχουμε ένα καλό σκεύασμα το οποίο όμως να είναι και κατάλληλο για την φάση της ζωής που βρίσκονται.  Το κάπως θετικό είναι ότι κατάφεραν να αποβαλουν το χορτάρι που λες .αν το έχουν αποβάλει πλήρως. Επίσης η υπερκαταναλωση τροφής μπορεί να παίξει ρόλο στην όρεξη και τα όργανα μέσα. Το σίγουρο σε αυτό είναι οτι πρέπει να πάρεις άποψη κτηνίατρο που να έχει γνώσεις πάνω στις χελωνες

• Like 1

@ΖΩΗ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

Διαβασε εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-χελωνάκια/

εδω- https://www.aquazone.gr/forums/topic/113260-οδηγός-διατροφής-νεροχελώνας/

και εδω- https://www.aquazone.gr/forums/topic/113842-ασθένειες-νεροχελώνες/

Και μετα ρωτησε τον εαυτο σου, αν εχεις προσφερει στο ζωντανο ολα τα απαραιτητα για την σωστη διαβιωση του.

Δες αν λειπει καποιος εξοπλισμος απο το ενυδρειο σου, αν καθαριζεις αρκετα συχμα το ενυδρειο, αν φτανουν οι αλλαγες νερου στο ενυδρειο ή μηπως χρειαζεται πιο συχνα, αν η θερμοκρασια νερου- στεριας ειναι σωστη, αν τρεφονται σωστα κτλ κτλ

On 17/12/2024 at 1:10 ΠΜ, το μέλος ΖΩΗ ΓΑΛΑΝΑΚΗ έγραψε:

Μετά δεν έβρισκα ούτε και ο άνθρωπος στο μαζί έβρισκε υπήρχε έλλειψη με αποτέλεσμα κάποιες μέρες να είναι νηστικες.

Δεν χρειαζεται να ταιζεις μόνο πελετς΄η γαριδακια - δεν ειναι σωστο. Δεν πιστευω να μην εβρισκες στο σουπερ μαρκετ φρουτα, λαχανικα και μικρα ψαρια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...