Evagelia Markaki Δευτέρα στις 12:45 πμ #1 Share Δευτέρα στις 12:45 πμ Καλησπέρα στην ομάδα, χρειάζομαι τα φώτα σας παρακαλώ! Έχω έναν μονομάχο εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Στην αρχή τον είχα σε μια γυάλα μικρή σχετικά , έπειτα από μια δυο βδομαδες το πολύ , μου έδωσε μια φίλη ένα ενυδρείο κάπως μεγάλο, πρέπει να είναι γύρω στα 50 λίτρα (ήταν για χελώνες και για ψάρια το ενυδρείο της) . Το έχω εξοπλισμένο με θερμαντήρα, φίλτρο , 3 φυτά . Καθαρίζω το ενυδρείο περίπου ανά μιάμιση με 2 εβδομάδες Πριν 1 μήνα περίπου παρατήρησα ότι του είχε κοπεί ένα σημείο από την ουρά του και αγόρασα τεστ για ph μόνο και είδα ότι είναι στα 7.5 όπου παραμένει μέχρι και σήμερα . Του πήρα επίσης και υγρό για μείωση νιτρικών και του έβαζα ανέκαθεν βελτιωτικό νερού σε κάθε αλλαγή. Το θέμα είναι ότι εδώ και μια βδομάδα έιχε ξεκινήσει να μην πολυτρωει. Ενώ κάθε φορά το πρωί που πήγαινα να τον ταισω , έτρεχε σαν τρελός και είχε όρεξη γενικότερα ,κόπηκε με τις ημέρες αυτό και τον έβλεπα ότι πήγαινε και κρυβόταν στον πάτο και χωνοταν όπου μπορούσε ..Επίσης έφυγα για 4 μέρες και ήρθε ο πατέρας μου να τον ταισει και του έριξε πάρα πολύ τροφή...με αποτέλεσμα να γέμισε όλο το ενυδρείο, να θόλωσε και καταλαβαίνετε. Ευτυχώς ήρθε η μάνα μου την επόμενη μέρα να τον ταισει και μου τα είπε αυτά και επειδή είναι σχετική κάπως με ψάρια γιατί έχει και εκείνη χρόνια , καθάρισε όσο μπόρεσε το ενυδρείο και του έβαλε και το esha 2000. Γύρισα σήμερα και καθάρισα τελείως το ενυδρείο ,έβαλα καινούριο νερό ,έβαλα τα υγρά που σας προανέφερα και έβαλα και αυτό το esha 2000 ξανά. Ο καημένος δεν τον βλέπω να έχει πολλές μέρες μπροστά του, καθώς είναι σε μια γωνιτσα ,το σωματακι του κάνει κουρβα, και τα πτερύγια του έχουν μαζέψει τελείως όλα! Είναι μια γραμμή δηλαδή . Ίσως να είναι αργά ,το ξέρω αλλά αν έχετε να μου προτείνετε κάτι ,πείτε μου, μπας και σωθεί.. σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Δευτέρα στις 09:51 πμ #2 Share Δευτέρα στις 09:51 πμ Ευαγγελία, καλημερα Πρωτα (άμεσα) κάνε μια αλλαγη νερου μεγαλη περιπου 50% στο ενυδρειο σου με αντιχλωριο και να ειναι ιδιας θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου. Αν εχεις παρει για αντιχλωριο το seachem prime, βαλε τριπλη δοση απ αυτο για τα συνολικα λιτρα ενυδρειου. Πες τι θερμοκρασια εχει το νερο ενυδρειου , πες τι φιλτρο εχεις, τι υλικα εχει το φιλτρο μεσα και γενικος απο βελτιοτικα νερου και άλλα φαρμακα για ενυδρειο τι υπαρχει. Για τα υπολοιπα θα σου γραψω πιο μετα. Εχω τρεχαματα τωρα. πριν 9 ώρες, το μέλος Evagelia Markaki έγραψε: και αγόρασα τεστ για ph μόνο εντελώς άχρηστη αγορα..... ποιος σου ειπε, οτι χρειαζεσαι αυτο το τεστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evagelia Markaki Δευτέρα στις 11:34 πμ Author #3 Share Δευτέρα στις 11:34 πμ 1 hour ago, natateo said: Ευαγγελία, καλημερα Πρωτα (άμεσα) κάνε μια αλλαγη νερου μεγαλη περιπου 50% στο ενυδρειο σου με αντιχλωριο και να ειναι ιδιας θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου. Αν εχεις παρει για αντιχλωριο το seachem prime, βαλε τριπλη δοση απ αυτο για τα συνολικα λιτρα ενυδρειου. Πες τι θερμοκρασια εχει το νερο ενυδρειου , πες τι φιλτρο εχεις, τι υλικα εχει το φιλτρο μεσα και γενικος απο βελτιοτικα νερου και άλλα φαρμακα για ενυδρειο τι υπαρχει. Για τα υπολοιπα θα σου γραψω πιο μετα. Εχω τρεχαματα τωρα. εντελώς άχρηστη αγορα..... ποιος σου ειπε, οτι χρειαζεσαι αυτο το τεστ? Αντιχλωριο έχω της sera aquatan βελτιωτικό νερού που λέει απομακρύνει το χλώριο και βαρέα μέταλλα. Το ενυδρείο είναι στους 24 με 26 βαθμούς. Έχω ακομα ένα φάρμακο το sera nitrit-minus και το φίλτρο είναι το DoPhin KF150 και είναι απλό φιλτρακι με Σφουγγαράκι μέσα. Επίσης μέσα στο ενυδρείο έχω 3 φυτά πλαστικα και πετραδάκια. Για το τεστ του pb διάβαζα σε φόρουμ διάφορες πληροφορίες , δεν μου το είπε κάποιος να το αγοράσω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Τρίτη στις 11:09 πμ #4 Share Τρίτη στις 11:09 πμ (edited) Πιστευω χτες εκανες μια αλλαγη νερου 50% με αντιχλωριο. Σημερα ξανα κανε μια αλλαγη νερου 40-50% εννοειται με αντιχλωριο και να ειναι ιδιας θερμοκρασιας με νερο ενυδρειου. Τωρα για τον εξοπλισμο του ενυδρειου.... 1- δεν κοιταμε την ενδειξη του θερμοστατη - ποτέ. Παρε ενα απλο αναλογικο θερμομετρο για το ενυδρειο, εχει 2€ 2- μεσα στο φιλτρο πρεπει να βαλεις sera siporax mini - όσο χωραει, για να χωρεσει, κοβεις το σφουγγαρι στο μισο με απλο ψαλιδι. 3- Αν δεν σου εδωσαν τα ειδικα βακτηρια για ενυδρειο, πρεπει να παρεις. 4- τα τεστ νερου, που χρειαζονται ειναι υγρα τεστ για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα. Ολα τα υπολοιπα μπορεις να δεις στο site πχ https://quality.eyath.gr/ ή γραφεις στο γκουγκλ πχ ποιοτητα νερου αθηνα ανα περιοχη..... 5 - το υποστρωμα (πετραδακια) , που πηρες δεν εχουν καταλληλο μεγεθος για την σωστη λειτουργεια του ενυδρειου και δεν ειναι καταλληλο για τα ζωντανα φυτα. τωρα , βεβαια, δεν πειραζεις τιποτα στο ενυδρειο, δηλ δεν "κουνας" ουτε μια πετρα κατω. Ο μονομαχος σου "εφαγε" μια γερη δοση αμμωνιας (που ειναι δηλητηριο για ολα τα ζωντανα) στο ενυδρειο σου, για αυτο και αρρωστησε. Υπαρχει περιπτωση να μην καταφερει να ζησει. Για να καταλαβεις τι και πως και απο που βρεθηκε η αμμωνια στο νερο, διαβασε εδω- Έγινε επεξεργασία Τρίτη στις 11:12 πμ - natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος