Jake Κυριακή στις 03:51 μμ #1 Share Κυριακή στις 03:51 μμ Καλησπέρα σας. Ύστερα από παρότρυνση των περισσότερων για το ενυδρείο μου 40λ, στρωμένο φίλτρο με ένα ζωντανό φυτό και έκανα το ενυδρείο μου για μονομάχο. Έβαλα κρυψώνες τήρησα με τεστ όλες τις παραμέτρους για το ψάρι ( σκληρότητα, Ph κλπ) και όλα πήγαιναν μια χαρά. 1,5 τον έχω και ξαφνικά σήμερα μετά το μεσημέρι τον βρίσκω σε κακό χάλι να βρίσκεται στο πάτο και να μη βρίσκει δυνάμεις να ξανά ανέβει. Έκανα όλα τα τεστ και βγαίνουν όλες οι τιμές σωστες.Εμφανώς δεν υπάρχει ασθενικά, ούτε κόψιμο στο πτερύγιο ούτε έχει εξασθενήσει το χρωμα του. Λογικά φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να τον Σωσώ αλλά αν κάποιος μπορεί να με συμβουλεύσει με κάτι θα το εκτιμούσα πολύ. Ήδη έχω δυσκολευτεί με λάθος συμβουλές (εκτός του φόρουμ) και έχω χάσει αρκετά ψαράκια και παλιότερα και τώρα με το μονομάχο απογοητεύτηκα και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω γενικότερα. Περί της φροντίδας αλλάζω το νερό περίπου 40% κάθε εβδομάδα και τον υαλοβάμβακα του Οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε το εκτιμώ Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Κυριακή στις 03:53 μμ Author #2 Share Κυριακή στις 03:53 μμ Μόλις τώρα, το μέλος Jake έγραψε: Καλησπέρα σας. Ύστερα από παρότρυνση των περισσότερων για το ενυδρείο μου 40λ, στρωμένο φίλτρο με ένα ζωντανό φυτό και έκανα το ενυδρείο μου για μονομάχο. Έβαλα κρυψώνες τήρησα με τεστ όλες τις παραμέτρους για το ψάρι ( σκληρότητα, Ph κλπ) και όλα πήγαιναν μια χαρά. 1,5 τον έχω και ξαφνικά σήμερα μετά το μεσημέρι τον βρίσκω σε κακό χάλι να βρίσκεται στο πάτο και να μη βρίσκει δυνάμεις να ξανά ανέβει. Έκανα όλα τα τεστ και βγαίνουν όλες οι τιμές σωστες.Εμφανώς δεν υπάρχει ασθενικά, ούτε κόψιμο στο πτερύγιο ούτε έχει εξασθενήσει το χρωμα του. Λογικά φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να τον Σωσώ αλλά αν κάποιος μπορεί να με συμβουλεύσει με κάτι θα το εκτιμούσα πολύ. Ήδη έχω δυσκολευτεί με λάθος συμβουλές (εκτός του φόρουμ) και έχω χάσει αρκετά ψαράκια και παλιότερα και τώρα με το μονομάχο απογοητεύτηκα και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω γενικότερα. Περί της φροντίδας αλλάζω το νερό περίπου 40% κάθε εβδομάδα και τον υαλοβάμβακα του Οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε το εκτιμώ Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1,5 μήνα τον έχω** Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco Κυριακή στις 05:58 μμ #3 Share Κυριακή στις 05:58 μμ Καλησπέρα. Αν μπορείς ανέβασε μια καθαρή φωτογραφία. Έχει σταματήσει να τρώει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco Κυριακή στις 06:07 μμ #4 Share Κυριακή στις 06:07 μμ (edited) πριν 9 λεπτά, το μέλος ChrisEco έγραψε: Καλησπέρα. Αν μπορείς ανέβασε μια καθαρή φωτογραφία. Έχει σταματήσει να τρώει; Επίσης κολυμπάει κανονικά; (Όποτε κολυμπάει) Έγινε επεξεργασία Κυριακή στις 06:09 μμ - ChrisEco Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Κυριακή στις 06:28 μμ #5 Share Κυριακή στις 06:28 μμ πριν 2 ώρες, το μέλος Jake έγραψε: τήρησα με τεστ όλες τις παραμέτρους για το ψάρι ( σκληρότητα, Ph κλπ) Eκανες τεστ αμμωνιας, νιτρωδων? Υπαρχει περιπτωση να ειχες πριν μερες την ammonia spike και σαν αποτελεσμα - αρρωστο ψαρι. Πες με τι τεστακια κάνεις τις μετρησεις. Θερμοκρασια? Εχεις παρει τελευταια καινουρια ζωντανα- φυτα? Υποστρωμα? Εχεις κανει καποιες αλλαγες προσφατα στο ενυδρειο? Σκουπα βυθου? Καθαρισες φιλτρο? Ανεβασε φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake Δευτέρα στις 02:38 μμ Author #6 Share Δευτέρα στις 02:38 μμ πριν 20 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: Eκανες τεστ αμμωνιας, νιτρωδων? Υπαρχει περιπτωση να ειχες πριν μερες την ammonia spike και σαν αποτελεσμα - αρρωστο ψαρι. Πες με τι τεστακια κάνεις τις μετρησεις. Θερμοκρασια? Εχεις παρει τελευταια καινουρια ζωντανα- φυτα? Υποστρωμα? Εχεις κανει καποιες αλλαγες προσφατα στο ενυδρειο? Σκουπα βυθου? Καθαρισες φιλτρο? Ανεβασε φωτο. Κάνω με τα υγρά τεστ της Σέρα. Παρατήρησα ότι πήγαινε και καθόταν κοντά στο θερμοστάτη. Το είχα στους 25 βαθμούς και ανέβασα σταδιακά στους 27 και μέσα σε μια ώρα πήρε τελείως τα πάνω του και ξεκίνησε να κολυμπάει ζωηρά και είναι σαν πριν οπότε θεωρώ αυτό θα ήταν τελικά!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Τρίτη στις 10:43 πμ #7 Share Τρίτη στις 10:43 πμ πιστευω εχεις ενα θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο και δεν κοιτας απλα την ενδειξη του θερμοστατη. Γιατι στο ενα δικο μου γραφει 18 βαθμους, αλλά ανεβαζει την θερμοκρασια μεχρι 24.... και στο άλλο γραφει 23, αλλά ανεβαζει στους 26.....Προσοχη , λοιπον. Με το τεστ νιτρικων της sera λιγη προσοχη, ριξε λιγο παραπανω σκονη μεσα για να βγει σωστο το αποτελεσμα- δες εδω- Και σε καθε περιπτωση, μια παραπανω αλλαγη νερου δεν βλαπτει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jake χθες στις 10:10 πμ Author #8 Share χθες στις 10:10 πμ πριν 23 ώρες, το μέλος natateo έγραψε: πιστευω εχεις ενα θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο και δεν κοιτας απλα την ενδειξη του θερμοστατη. Γιατι στο ενα δικο μου γραφει 18 βαθμους, αλλά ανεβαζει την θερμοκρασια μεχρι 24.... και στο άλλο γραφει 23, αλλά ανεβαζει στους 26.....Προσοχη , λοιπον. Με το τεστ νιτρικων της sera λιγη προσοχη, ριξε λιγο παραπανω σκονη μεσα για να βγει σωστο το αποτελεσμα- δες εδω- Και σε καθε περιπτωση, μια παραπανω αλλαγη νερου δεν βλαπτει ποτέ. Η αλήθεια είναι δεν έχω θερμόμετρο αλλά ναι προφανώς χρειάζεται. Ευχαριστώ για τη λεπτομέρεια για τα τεστ νιτρικών!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος