xhrstaras 12 Δεκεμβρίου #1 Share 12 Δεκεμβρίου Καλησπέρα, μόλις ξεκίνησα το πρώτο μου ενυδρείο με την πρώτη επιλογή μου σε ψάρια να είναι 6 black neon tetras. Μιλάμε για 50 λίτρα, έχω βάλει μέσα κάποια διακοσμητικά (και 2 ψεύτικα φυτά για αρχή αλλά θα περάσω σε αληθινά σύντομα) και ετοιμάζομαι να βάλω και ένα ξύλο. Μιας και δεν το έχω ούτε μήνα ακόμα, δεν πρόκειται να προσθέσω άλλα ψάρια τώρα, αλλά επειδή είναι κάτι που σκέφτομαι, άρχισα να ψάχνω σχετικά με το τι επιλογές θα μπορούσα να κάνω. Προσωπικά θα ήθελα να κινηθώ σε κατηγορία tetra πάλι οπότε αυτά κοιτάω περισσότερο. Είδα danios, neon tetra και glofish tetra που όλα μου άρεσαν αλλά ψάχνοντας και online για τα danios λένε ότι αν και είναι μικρά και θα χωρούσαν χωρίς πρόβλημα, χρειάζονται τουλάχιστον 75 λίτρα για να είναι άνετα γιατί είναι πολύ κινητικά ψάρια. Για τα glofish διάβασα ότι μπορεί να γίνουν αρκετά μεγάλα για 50 λίτρο (δεν ξέρω αν ισχύει, ότι δηλαδή μπορούν να φτάσουν τα 10 εκατοστά). Και επειδή και αυτά λένε ότι πρέπει να μπαίνουν σε ομάδα των 5-7, δεν μου φαίνεται ότι είναι καλή ιδέα. Οπότε μένουν τα απλά neon tetra για τα οποία δεν είδα κάτι αρνητικό και μετά αν βρω κάποια άλλη επιλογή (κάπου διάβασα για celestial pearl danios αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να τα βρω). Οπότε θέλω να ρωτήσω, αρχικά αν είναι εφικτό να βάλω danios σε 50 λίτρο, αν το έχει δοκιμάσει κανείς και πως πήγε (ο χώρος είναι ήδη πιο περιορισμένος λόγω όλων αυτών που έχει το ενυδρείο μέσα) ή αν έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει 3-4 glofish tetras αντί για 5-7 και αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Μετά και οποιαδήποτε πρόταση στο τι άλλο θα μπορούσα να βάλω αν και θα ήθελα να μείνω στα tetras σαν κατηγορία γιατί μου αρέσουν (pleco μπορεί να προσθέσω, νάνο αλλά αυτό δεν νομίζω να παίξει τόσο ρόλο και θα γίνει τελευταίο αφού έχω κλείσει με τα δύο κοπάδια μου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo 13 Δεκεμβρίου #2 Share 13 Δεκεμβρίου Kαλημερα. Πρωτα να ξεκαθαρισουμε, οτι δεν ειναι σωστο να λεμε πχ σε τόσα λιτρα μπαινουν τόσα ψαρια. Βασικο ρολο παιζουν το μηκος και το πλατος του ενυδρειου και σε καποιες περιπτωσεις και το υψος. Δηλ αν το ενυδρειο σου εχει διαστασεις πχ 25 x 25 x 30 , οπως SHRIMP SET DAY&NIGHT 20 της Aquael, δεν μπαινουν ψαρια μεσα. Θελω να πιστευω , οτι πηρες μακροστενο ενυδρειο. πριν 10 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Οπότε θέλω να ρωτήσω, αρχικά αν είναι εφικτό να βάλω danios σε 50 λίτρο, αν το έχει δοκιμάσει κανείς και πως πήγε Δεν μπαινουν τα ντανιο (μαλλον μιλαμε για danio rerio) σε 50λ, υπαρχουν και ντανιο, που μπαινουν μονο στο ενυδρειο 250+ λιτρα πχ Danio malabaricus.....και δεν μπαινει κανενα άλλο ψαρι στο ενυδρειο σου. Για τα zebra danio διάβασε εδω- https://www.seriouslyfish.com/species/danio-rerio/ το site αυτο ειναι απο τα λιγα, που κανουν αναφορα οχι στα λιτρα ενυδρειου, αλλά σε διαστασεις ενυδρειου. Και..... δεν κανουμε δοκιμασιες με ζωντανούς οργανισμους, ζουμε σε εποχή , που υπαρχουν μελετες σε πολλα τετοια θεματα. Ολοι εχουμε περασει αυτη τη φαση, που θελαμε να βαλουμε σε ενα μικρουτσικο ενυδρειο ολα τα ψαρια του κοσμου..... το θεμα ειναι, οτι αυτο δεν γινεται..... και αν θελουμε τα ψαρακια μας να ειναι υγιείς και ευτυχισμένα (μεχρι ενα σημειο, βεβαια), πρεπει να τους προσφερουμε τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσεις, που μπορουμε. Για τα ψαρακια σου διαβασε εδω- https://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-herbertaxelrodi/ πριν 11 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Μιας και δεν το έχω ούτε μήνα ακόμα, Το ενυδρειο το εστρωσες πριν να βαλεις τα ψαρια μεσα? Εχεις φιλτρο, θερμοστατη? Τεστ νερου εχεις κάνει? Για το στρωσιμο διαβασε εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ και εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ τωρα θα πεις: τι ειναι αυτα, που μου γραφουν.... Διαβασε εδω, διαβασε εκει.... Ενα θα σου πω - οταν το χομπι σου εχει να κάνει με ζωντανους οργανισμους, ειναι μεγαλη ευθύνη. Δεν εχουμε περιθώριο για λαθος γιατι εδω το λαθος κοστίζει. Αν εχεις ερωτησεις- εδω ειμαστε! Ευχομαι καλη αρχη! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavros s 13 Δεκεμβρίου #3 Share 13 Δεκεμβρίου πριν 19 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Καλησπέρα, μόλις ξεκίνησα το πρώτο μου ενυδρείο με την πρώτη επιλογή μου σε ψάρια να είναι 6 black neon tetras. Μιλάμε για 50 λίτρα, έχω βάλει μέσα κάποια διακοσμητικά (και 2 ψεύτικα φυτά για αρχή αλλά θα περάσω σε αληθινά σύντομα) και ετοιμάζομαι να βάλω και ένα ξύλο. Μιας και δεν το έχω ούτε μήνα ακόμα, δεν πρόκειται να προσθέσω άλλα ψάρια τώρα, αλλά επειδή είναι κάτι που σκέφτομαι, άρχισα να ψάχνω σχετικά με το τι επιλογές θα μπορούσα να κάνω. Προσωπικά θα ήθελα να κινηθώ σε κατηγορία tetra πάλι οπότε αυτά κοιτάω περισσότερο. Είδα danios, neon tetra και glofish tetra που όλα μου άρεσαν αλλά ψάχνοντας και online για τα danios λένε ότι αν και είναι μικρά και θα χωρούσαν χωρίς πρόβλημα, χρειάζονται τουλάχιστον 75 λίτρα για να είναι άνετα γιατί είναι πολύ κινητικά ψάρια. Για τα glofish διάβασα ότι μπορεί να γίνουν αρκετά μεγάλα για 50 λίτρο (δεν ξέρω αν ισχύει, ότι δηλαδή μπορούν να φτάσουν τα 10 εκατοστά). Και επειδή και αυτά λένε ότι πρέπει να μπαίνουν σε ομάδα των 5-7, δεν μου φαίνεται ότι είναι καλή ιδέα. Οπότε μένουν τα απλά neon tetra για τα οποία δεν είδα κάτι αρνητικό και μετά αν βρω κάποια άλλη επιλογή (κάπου διάβασα για celestial pearl danios αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να τα βρω). Οπότε θέλω να ρωτήσω, αρχικά αν είναι εφικτό να βάλω danios σε 50 λίτρο, αν το έχει δοκιμάσει κανείς και πως πήγε (ο χώρος είναι ήδη πιο περιορισμένος λόγω όλων αυτών που έχει το ενυδρείο μέσα) ή αν έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει 3-4 glofish tetras αντί για 5-7 και αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Μετά και οποιαδήποτε πρόταση στο τι άλλο θα μπορούσα να βάλω αν και θα ήθελα να μείνω στα tetras σαν κατηγορία γιατί μου αρέσουν (pleco μπορεί να προσθέσω, νάνο αλλά αυτό δεν νομίζω να παίξει τόσο ρόλο και θα γίνει τελευταίο αφού έχω κλείσει με τα δύο κοπάδια μου). Θα απαντήσω για τα glow tetra και έχω να σου πω ότι όχι δεν γίνεται να μπει ομάδα 4-5 ατόμων γιατί γίνονται επιθετικά το ένα προς το άλλο και σκωτονονται. (Μιλάω από εμπειρία ) Α και κάτι άλλο Δεν μπορείς να βάλεις σε 50 λίτρα μια ομάδα των 6+ ατόμων θέλεις μεγαλύτερο ενυδρείο με παραπάνω λίτρα Αυτά είχα να πω και εύχομαι καλή αρχή😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xhrstaras Σάββατο στις 05:52 μμ Author #4 Share Σάββατο στις 05:52 μμ On 13/12/2024 at 9:37 ΠΜ, το μέλος natateo έγραψε: Kαλημερα. Πρωτα να ξεκαθαρισουμε, οτι δεν ειναι σωστο να λεμε πχ σε τόσα λιτρα μπαινουν τόσα ψαρια. Βασικο ρολο παιζουν το μηκος και το πλατος του ενυδρειου και σε καποιες περιπτωσεις και το υψος. Δηλ αν το ενυδρειο σου εχει διαστασεις πχ 25 x 25 x 30 , οπως SHRIMP SET DAY&NIGHT 20 της Aquael, δεν μπαινουν ψαρια μεσα. Θελω να πιστευω , οτι πηρες μακροστενο ενυδρειο. Δεν μπαινουν τα ντανιο (μαλλον μιλαμε για danio rerio) σε 50λ, υπαρχουν και ντανιο, που μπαινουν μονο στο ενυδρειο 250+ λιτρα πχ Danio malabaricus.....και δεν μπαινει κανενα άλλο ψαρι στο ενυδρειο σου. Για τα zebra danio διάβασε εδω- https://www.seriouslyfish.com/species/danio-rerio/ το site αυτο ειναι απο τα λιγα, που κανουν αναφορα οχι στα λιτρα ενυδρειου, αλλά σε διαστασεις ενυδρειου. Και..... δεν κανουμε δοκιμασιες με ζωντανούς οργανισμους, ζουμε σε εποχή , που υπαρχουν μελετες σε πολλα τετοια θεματα. Ολοι εχουμε περασει αυτη τη φαση, που θελαμε να βαλουμε σε ενα μικρουτσικο ενυδρειο ολα τα ψαρια του κοσμου..... το θεμα ειναι, οτι αυτο δεν γινεται..... και αν θελουμε τα ψαρακια μας να ειναι υγιείς και ευτυχισμένα (μεχρι ενα σημειο, βεβαια), πρεπει να τους προσφερουμε τις καλυτερες συνθηκες διαβιωσεις, που μπορουμε. Για τα ψαρακια σου διαβασε εδω- https://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-herbertaxelrodi/ Το ενυδρειο το εστρωσες πριν να βαλεις τα ψαρια μεσα? Εχεις φιλτρο, θερμοστατη? Τεστ νερου εχεις κάνει? Για το στρωσιμο διαβασε εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ και εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ τωρα θα πεις: τι ειναι αυτα, που μου γραφουν.... Διαβασε εδω, διαβασε εκει.... Ενα θα σου πω - οταν το χομπι σου εχει να κάνει με ζωντανους οργανισμους, ειναι μεγαλη ευθύνη. Δεν εχουμε περιθώριο για λαθος γιατι εδω το λαθος κοστίζει. Αν εχεις ερωτησεις- εδω ειμαστε! Ευχομαι καλη αρχη! Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν μπορώ να θυμηθώ διαστάσεις απέξω αλλά κάτι σε 50x30x35 αν δεν κάνω λάθος. Το στήσιμο το έκανα όπως μου το είπαν από εκεί που το αγόρασα, φίλτρο και θερμοστάτη είχε πακέτο μέσα και έβαλα αντιχλώριο και βακτήρια τις 2 πρώτες μέρες και μετά από 1-2 μέρες τα πρώτα ψάρια. Γενικά ακολουθώ τις οδηγίες των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί για να με κατατοπίσουν αλλά είπα να το ψάξω και περισσότερο online γιατί το θέμα του πόσα ψάρια μπορώ να βάλω μέσα και ποιες κατηγορίες και σε τι αριθμό το καθένα μου φαίνεται ευαίσθητο μιας και ο καθένας τα λέει κάπως διαφορετικά και είναι ένα θέμα στο οποίο θέλω να κάνω προσεγμένες κινήσεις. Τεστ νερού δεν έχω κάνει ακόμα αλλά σκοπεύω να κάνω πολύ σύντομα μιας και τελείωσα με τον κύκλο των αντιχλώριο/βακτηρία (που μου είχαν πει να ρίξω για 3 βδομάδες). Σε άλλες 3 βδομάδες περίπου από τώρα σκοπεύω να βάλω επόμενα ψάρια αλλά δεν ξέρω τι. Όταν λες δεν μπαίνουν άλλα ψάρια μέσα τι εννοείς? Δεν υπάρχει κατηγορία κοπαδιού που μπορώ να βάλω? Ή έστω κάποια μεμονωμένα? Για να είμαι ειλικρινής από το pet shop μου είπαν ότι μπορώ να βάλω πολύ άνετα και μερικά ακόμα, τύπου neon tetra ας πούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Σάββατο στις 08:10 μμ #5 Share Σάββατο στις 08:10 μμ πριν 2 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Για να είμαι ειλικρινής από το pet shop μου είπαν ότι μπορώ να βάλω πολύ άνετα και μερικά ακόμα, τύπου neon tetra ας πούμε. η δουλεια του πετ σοπ ειναι να πουλαει, αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα. Παλι καλα, που δεν σου πουλησαν ενα χρισοψαρο σε γυαλα.... Δεν διαβασες εδω? - https://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-herbertaxelrodi/ πριν 2 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Όταν λες δεν μπαίνουν άλλα ψάρια μέσα τι εννοείς? Ακριβως αυτο, που εγραψα. Εχεις μικρο ενυδρειο και δεν μπορεις να βαλεις άλλα ψαρια μεσα. Και σιγουρα δεν εχεις μεγαλο φιλτρο για να υποστηριξει πανω απο 5-6 ψαρακια, που εχεις. Ξανα διαβασε εδω , μαλλον δεν εχεις διαβασει...... πριν 2 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/ και εδω - https://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xhrstaras Σάββατο στις 08:52 μμ Author #6 Share Σάββατο στις 08:52 μμ πριν 30 λεπτά, το μέλος natateo έγραψε: η δουλεια του πετ σοπ ειναι να πουλαει, αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα. Παλι καλα, που δεν σου πουλησαν ενα χρισοψαρο σε γυαλα.... Δεν διαβασες εδω? - https://www.seriouslyfish.com/species/hyphessobrycon-herbertaxelrodi/ Ακριβως αυτο, που εγραψα. Εχεις μικρο ενυδρειο και δεν μπορεις να βαλεις άλλα ψαρια μεσα. Και σιγουρα δεν εχεις μεγαλο φιλτρο για να υποστηριξει πανω απο 5-6 ψαρακια, που εχεις. Ξανα διαβασε εδω , μαλλον δεν εχεις διαβασει...... Αν αλλαξω το φιλτρο θα βοηθησει? Για να αλλαξω ενυδρειο τωρα δυσκολα, μελλοντικα θα δω αν μπορω να το αναβαθμισω σε τουλαχιστον 75 λιτρα. Αυτο που με παραξενευει με τα pet shop ειναι οτι οι τυποι φαινονται εμπειροι στο θεμα και να ξερουν τι λενε. Οκ προφανως και θελουν και να πουλησουν αλλα τοσο λαθος πληροφοριες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisEco Κυριακή στις 12:42 μμ #7 Share Κυριακή στις 12:42 μμ (edited) πριν 16 ώρες, το μέλος xhrstaras έγραψε: Αν αλλαξω το φιλτρο θα βοηθησει? Για να αλλαξω ενυδρειο τωρα δυσκολα, μελλοντικα θα δω αν μπορω να το αναβαθμισω σε τουλαχιστον 75 λιτρα. Αυτο που με παραξενευει με τα pet shop ειναι οτι οι τυποι φαινονται εμπειροι στο θεμα και να ξερουν τι λενε. Οκ προφανως και θελουν και να πουλησουν αλλα τοσο λαθος πληροφοριες? Καλησπέρα. Εγώ θα σου απαντήσω λίγο γενικά. Για να φτιάξει κάποιος ένα σωστό και το βασικότερο απροβλημάτιστο ενυδρείο, αναλόγως το/α είδος/η που θέλει να διατηρήσει, θα πρέπει να πληρούνται συσσωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: α) Σωστές διαστάσεις ενυδρείου β) Ικανή φίλτρανση γ) Σωστές παράμετροι νερού δ) Σωστο στήσιμο αναλόγως τις ανάγκες των ειδών και ε) στην περίπτωση κοινωνικού ενυδρείου, συμβατότητα ειδών. Όλα αυτά θα πρέπει να τηρούνται σε στρωμένο ενυδρείο που είναι το πιο βασικό. Αν το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο, ΔΕΝ μπαίνει ζωντανός οργανισμός μέσα. Έχει χαθεί το παιχνίδι από τ' αποδυτήρια. Αν τώρα κάποιο από αυτά δεν τηρείται, σπάει η αλυσίδα και τότε το ενυδρείο δεν τρέχει σωστά, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα τα οποία διαφέρουν κατά περίπτωση, από πιο light καταστάσεις όπως το να μην δούμε τις φυσιολογικές συμπεριφορές των ψαριών, μέχρι φαινόμενα επιθετικότητας και στρες, ασθένειες και απώλειες. Για να καταλάβεις τι εννοώ. Έστω ότι βάζουμε κάποιο είδος σε σωστές μεν διαστάσεις αλλα με μικρό όμως φίλτρο που δεν καλύπτει τις ανάγκες φίλτρανσης του είδους που έχουμε. Τα ψάρια μπορεί να φαίνονται άνετα, να τα βλέπουμε μια χαρά και να έχουν χώρο αλλά καθώς το φίλτρο θα είναι στα όρια του και δεν θα έχει την ικανή βιολογία, θα υπάρχει κίνδυνος για έξαρση αμμωνίας και νιτρωδών που είναι τοξικές ουσίες και οδηγούν σε ασθενείς, μέχρι και τον θάνατο. Από την άλλη μπορεί να έχουμε ένα δυνατό φίλτρο με καλή βιολογία αλλά σε μικρότερων διαστάσεων για τα είδη που φιλοξενούμε, ενυδρείο. Εκεί η φίλτρανση μας θα είναι σαφώς καλή, κίνδυνο για εμφάνιση τοξικών ουσιών δεν θα έχουμε αλλά μπορεί να αντιμετωπίσουμε επιθετικές συμπεριφορές μεταξύ των ψαριών λόγω της έλλειψης του χώρου, εμφάνιση στρες κ.α. Άλλο: Μπορεί π.χ. όλα να τα έχουμε σωστά αλλά οι παράμετροι του νερού (ας πούμε θερμοκρασία) να είναι εκτός ορίων. Να κρατάμε λ.χ. τροπικά ψάρια χωρίς θερμαντήρα τον χειμώνα. Και εκεί πάλι πρόβλημα θα υπάρχει όπως καταλαβαίνεις. Ή να τα έχουμε όλα τέλεια αλλά τα είδη που έχουμε βάλει να είναι ασύμβατα μεταξύ τους και να "παίζει ξύλο" μέσα στο ενυδρείο. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, με ένα πράγμα μόνο δεν αλλάζει κάτι. Χρειάζεται συνδιασμός για να πεις ότι είμαι Ο.Κ. Τώρα για τις συμβουλές-πληροφορίες που δίνουν κάποιοι ειδικοί (ο Θεός να τους κάνει) "επαγγελματίες" του χώρου (δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν και τίμιοι) δεν χρειάζεται να πω κάτι. Η απάντηση εδώ είναι στο πόσοι αποχωρούν απελπισμένοι από το χόμπι πριν καλά-καλά ξεκινήσουν από τέτοιες πληροφορίες που πήραν και έστησαν άστρωτα ενυδρεία ψαρόσουπες. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κρίνω, ούτε κατακρίνω. Θεωρώ ότι αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχουμε κάνει τεράστια λάθη ειδικά στην αρχή και βάζω πρώτο τον εαυτό μου. Αυτά από εμένα. Έγινε επεξεργασία Κυριακή στις 01:04 μμ - ChrisEco 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms πριν 21 ώρες #8 Share πριν 21 ώρες (edited) Καταρχάς εγώ προσωπικά και καθαρά λόγω εμπειρίας τουλάχιστον με καρδινάλιους θα σου πω ότι κοπάδι με 6 ψάρια δεν γίνεται. Τώρα ιδανικά το ενυδρείο σου θα έκανε ένα μονομάχο βασιλιά αλλά θα είναι απόλυτα λογικό και να τον βαρεθείς αλλά και να θέλεις περισσότερη κίνηση μέσα στο ενυδρείο. Αν θέλεις κάποιο μικρό danio πάντως θα πρότεινα με επιφύλαξη τα celestial pearl danio ή τα ξαδέρφια τους danio erythromicron. Ντροπαλά ψάρια μεν, πολύχρωμα δε και νομίζω με μια φυσική(!) διακόσμηση θα ταιριάξουν. Για τον αριθμό θα έλεγα περίπου 8-10 χωρίς άλλο ψάρι μέσα, με πολύ καλή προσαρμογή και με σταδιακή προσθήκη ψαριών γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβει η αμμωνία μιας και το ενυδρείο είναι άστρωτο και απ΄ότι έχω δει στα μαγαζιά που τα έχουν το μέγεθος τους δεν ξεπερνά τον πόντο και μάλιστα έχω δει και πολλά άρρωστα ψάρια. Να πω εδώ πως μεν το ενυδρείο σου μετριέται στα 50 λίτρα αλλά μην ξεχνάς πως αυτά τα λίτρα αφορούν ένα άδειο ενυδρείο. Όπως καταλαβαίνεις με τη διακόσμηση (βυθός,ξύλα,πέτρες, φυτά) τα ωφέλιμα λίτρα θα είναι χαμηλότερα οπότε η πρόταση μου αφορά ένα ενυδρείο ~40 λίτρων γι αυτό και η επιφύλαξη μου με τα κοπαδόψαρα. Έγινε επεξεργασία πριν 21 ώρες - panagiotis_dms 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo πριν 16 ώρες #9 Share πριν 16 ώρες απο μικρα ψαρακια πολυ ομορφα ειναι αυτα- https://www.aquario.gr/product/boraras-brigittae-mosquito-rasbora/ Πανεμορφα μικρουλια ! Καλυτερα , βεβαια, στα 60λ να τα εχουμε. Κοπαδακι με τουλαχιστον 15-20 ατομα. Και σιγουρα φυτεμενο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος