Nick Stefanidis 9 Δεκεμβρίου #1 Share 9 Δεκεμβρίου καλησπέρα σας , θα ήθελα επειγώντος βοήθεια σε ενα θέμα το οποίο δεν γνωρίζω καθόλου . Χθές μου έδωσαν ενα ενυδρειάκι περίπου 50 λίτρα γεμάτο γαρίδες ( διάφορα χρώματα και μεγέθοι ) ο πρώην ιδιοκτήτης αναχώρισε στο εξωτερικό και επειδή εγώ είχα ένα ενυδρείο με ψάρια 200 λιτρα μου το έφερε δώρο . ερώτηση πώς συντηρώ το ενυδρείο αυτό 1) αλλαγές νερού όπως με ταψάρια? 2) απο φάρμακα βάζω κάτι μέσα πχ στα ψάρια βάζω αντιχλώριο και βακτήρια 3) πώς τα ταίζω έχει και πάρα πολλά νεογνά μέσα 4) φίλτρο έχει ενα κρεμαστο χαμηλής ροής 5) χρειάζεται οξυγόνο πχ στα ψάρια έχω φυσαλιδες 6) επίσης μέσα έχει και πολλά σαλιγκάρια τα οποία κάτω εχει και πολλά άδεια πως τα μαζεύω τα νεκρά? 7) αν θέλω να τις βάλω σε άλλο ενυδρείο πώς τις πιάνω πχ τα ψαράκια με απόχη 8 φωτισμός στα ψάρια έχω ανοιχτό φώς 5- 11 κάθε μέρα Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεςι μου αλλά ήρθε το παράτησε και έφυγε και τα λυπάμε τα κακόμοιρα ! εννοείται χρειάζομαι την βοήθεια σας καθώς διαβάζω διάφορα και δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 9 Δεκεμβρίου #2 Share 9 Δεκεμβρίου 1. Αλλαγές νερού όπως με τα ψάρια. Καλό είναι κάθε βδομάδα γύρω στο 30-40%. Εννοείται με καλή προετοιμασία νερού πχ θερμοκρασία, αντιχλώριο, παράμετροι νερού κτλ 2. Αν είναι στρωμένο το ενυδρείο δεν χρειάζεται να βάλεις βακτήρια. Μπορείς μόνο μια στο τόσο για να δώσεις ένα boost. Έχω βάζω συνήθως όταν καθαρίζω τα φίλτρα. 3. Τα ταΐζεις όπως τα ψάρια. Έχει τροφουλες για γαρίδες 5. Αν εννοείς άεραντλια για φυσαλίδες δεν χρειάζεται. Εφόσον έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια. 6. Λογικά είναι σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Μάζευε όσα μπορείς νεκρά και ζωντανά για να μην έχεις υπερπληθυσμό. Γενικά πάντως δεν δημιουργούν κάποιο θέμα. Κυρίως είναι αισθητικό για μένα αν ξεφύγει ο πληθυσμός. Αλλά κάνουν και δουλίτσα… 7. Ναι με αποχή 8. καλό είναι ο φωτισμός να μην υπερβαίνει τις 8 ώρες. Αυτό θα σε βοηθήσει με τις αλγες. Βέβαια είναι και άλλη παράγοντες πχ ένταση φωτισμού κτλ αλλά η διάρκεια καλό είναι να μην είναι πάνω από 8 ώρες 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Stefanidis 9 Δεκεμβρίου Author #3 Share 9 Δεκεμβρίου 30 minutes ago, ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ said: 1. Αλλαγές νερού όπως με τα ψάρια. Καλό είναι κάθε βδομάδα γύρω στο 30-40%. Εννοείται με καλή προετοιμασία νερού πχ θερμοκρασία, αντιχλώριο, παράμετροι νερού κτλ 2. Αν είναι στρωμένο το ενυδρείο δεν χρειάζεται να βάλεις βακτήρια. Μπορείς μόνο μια στο τόσο για να δώσεις ένα boost. Έχω βάζω συνήθως όταν καθαρίζω τα φίλτρα. 3. Τα ταΐζεις όπως τα ψάρια. Έχει τροφουλες για γαρίδες 5. Αν εννοείς άεραντλια για φυσαλίδες δεν χρειάζεται. Εφόσον έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια. 6. Λογικά είναι σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Μάζευε όσα μπορείς νεκρά και ζωντανά για να μην έχεις υπερπληθυσμό. Γενικά πάντως δεν δημιουργούν κάποιο θέμα. Κυρίως είναι αισθητικό για μένα αν ξεφύγει ο πληθυσμός. Αλλά κάνουν και δουλίτσα… 7. Ναι με αποχή 8. καλό είναι ο φωτισμός να μην υπερβαίνει τις 8 ώρες. Αυτό θα σε βοηθήσει με τις αλγες. Βέβαια είναι και άλλη παράγοντες πχ ένταση φωτισμού κτλ αλλά η διάρκεια καλό είναι να μην είναι πάνω από 8 ώρες 🙂 Καλησπέρα αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση , αλλά έχω κάποιες διευκρινήσεις 1)τι εννοείς καλή προετοιμασία νερού και συγκεκριμένα παραμέτρους νερού ? 2)οταν λέμε boost δηλαδή ? μπορώ να βάλω και το sera bio που βάζω και στο άλλο ενυδρείο? 3) να προτιμήσω κάτι συγκεκριμένο καθώς έχει μέσα πολλά μωρά? 5) ανατάραξη έχω αυτό που δημιουργεί το κρεμμαστο φίλτρο σαν να τρέχει ένας πολύ μικρό καταράκτης και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ 9 Δεκεμβρίου #4 Share 9 Δεκεμβρίου πριν 3 ώρες, το μέλος Nick Stefanidis έγραψε: Καλησπέρα αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση , αλλά έχω κάποιες διευκρινήσεις 1)τι εννοείς καλή προετοιμασία νερού και συγκεκριμένα παραμέτρους νερού ? 2)οταν λέμε boost δηλαδή ? μπορώ να βάλω και το sera bio που βάζω και στο άλλο ενυδρείο? 3) να προτιμήσω κάτι συγκεκριμένο καθώς έχει μέσα πολλά μωρά? 5) ανατάραξη έχω αυτό που δημιουργεί το κρεμμαστο φίλτρο σαν να τρέχει ένας πολύ μικρό καταράκτης και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ Καλησπέρα! 1) Εννοώ θερμοκρασία κοντά σε αυτήν που έχει το ενυδρείο, μην ρίξεις δηλαδή νερό κατευθείαν από το τη βρύση κρύο…και εννοώ επίσης το νερό της αλλαγής. Α είναι κοντά στις σκληρότητες του ενυδρείου.. αν βάζεις πάντως νερό βρύσης δεν χρειάζεται κάτι άλλο.. θερμοκρασία και αντιχλώριο μόνο 2) Εννοώ προληπτικά απλά δίνεις μια ώθηση στον πληθυσμό των βακτηρίων. Έχει διάφορες μάρκες. 3) τροφή για γαρίδες.. αν θες έχει και για μωρά.. 4) δεν το ξέρω το συγκεκριμένο φίλτρο..αν κάνει ανατάραξη είσαι οκ από οξυγόνωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος