Jump to content

Μετρήσεις σε ενυδρείο 2.5 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! 

Θα χρειαστώ την βοήθεια σαςεχω ενυδρειο 60 λίτρα με 5 color tetra και 1 asistus pleco ! 

Σήμερα έκανα μετρήσεις σε αμμωνία και νιτρώδη και νιτρικά! 

Τα τεστ που χρησιμοποίησα είναι sera υγρά! 

Παρακάτω τα χρώματα που βγήκαν .

Νομίζω NO3 είμαι ανεβασμένος ή είναι η ιδέα μου ?

Αλλαγές κάνω κάθε βδομάδα τα 20 λίτρα! 

Να τονίσω ότι η μέτρηση έγινε πριν ταισω αλλά και μια μέρα πριν αλλαγή νερού! 

Στο φίλτρο της SERA FL 120 τρέχουν κάτω κάτω σφουγγάρι και στα άλλα 2 πατώματα SERA MIX ταμπλέτα βιολογικο !

Από φυτά δεν έχω κάτι μέσα πάρα μόνο μια ANUBIA ! 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

20241128_215216.jpg

Καλησπέρα Νίκο. Καταρχάς δύο επισημάνσεις. Τα tetra τα κρατάμε σε μεγαλύτερο κοπάδι τουλάχιστον 8 ατόμων και χρειάζονται μεγαλύτερο ενυδρείο μιας και είναι δραστήρια σαν ψάρια και τους αρέσει να υπάρχει επαρκής χώρος για να κινούνται. Τα ancistrus γίνονται συνήθως μεγάλα (ποικίλει το μέγεθος ανάλογα το είδος) οπότε και αυτό για 60 λίτρα δεν θα το συνιστούσα. Τώρα για τα νιτρικά σου, οριακά μπορείς να πεις ότι είναι λίγο αυξημένα. Απ'όσο καταλαβαίνω είναι ανάμεσα στα 25 και 50ppm. Καλό βεβαίως είναι να κρατούνται κάτω από 20-25ppm χωρίς όμως να σημαίνει ότι αν φεύγουν λίγο παραπάνω πως δημιουργείται άμεσα πρόβλημα. Για να τα κατεβάσεις κάνε μεγαλύτερη αλλαγή, γύρω στα 30l για δύο εβδομάδες ή καλύτερα μεσα στην ίδια εβδομάδα 2 αλλαγές των 15l (σύνολο 4 αλλαγές), κάνε μετρήσεις για να δεις που θα βρίσκεσαι και βάλε φυτά γρήγορης ανάπτυξης στο ενυδρείο. Τα φυτά εκτός των άλλων οφελών που παρέχουν στο σύστημα, καταναλώνουν και νιτρικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...